Ijsbeertjes voor het eerst naar buiten in Dierenrijk!

Home / Ijsbeertjes voor het eerst naar buiten in Dierenrijk!
LRM_EXPORT_123322163433365_20190227_145207377

Ijsbeertjes voor het eerst naar buiten in Dierenrijk!

Vandaag was het zover, de ijsbeertjes mochten voor het allereerst naar buiten in Dierenrijk en Zoovaria was erbij!

In Dierenrijk is op 26 november 2018 ijsbeer Frimas bevallen van twee jongen! Het eerste jong werd om 19.15 uur geboren. Het tweede jong volgde wat later, namelijk om 19.57 uur. De vader van de jongen, is ijsbeer Henk. Hij en Frimas zorgden al twee keer eerder voor een ijsbeertweeling in Dierenrijk, namelijk Noordje & Pixel en Nicky & Simone.

Het geslacht van de twee jonge ijsbeertjes is nog niet bekend. Dit wordt pas bekend over enkele maanden. Er is wat haar van de twee jongen opgestuurd voor DNA om erachter te komen wat het geslacht is. Dat is namelijk niet zo makkelijk te zien met het blote oog.

Het was vandaag dus een bijzondere dag voor de ijsberen in Dierenrijk. Want naast dat de eerste stapjes in het buitenverblijf werden gezet, is het vandaag ook nog de internationale dag van de ijsbeer. We moesten even wachten totdat ze buiten kwamen. Dat is niet zo gek, want alles is nieuw voor de kleine ijsbeertjes. Verzorger Jeroen legde mooi uit, dat in de natuur moeder ijsbeer ook rond deze tijd uit haar kraamhol komt. Ze haalt dan eerst met haar poten de sneeuw weg en zo komen de eerste zonnestraaltjes het donkere hol binnen. Frimas deed hetzelfde maar dan met het nestmateriaal, ze haalde dat met haar poten naar buiten toe. Moeder kijkt dan of de kust veilig is en gaat dan op onderzoek uit. Dat gebeurde ook zo in Dierenrijk, want na een tijdje zagen we ze samen met mama naar buiten komen. En wat een feest om naar te kijken, de kleine ijsbeertjes waren ontzettend nieuwsgierig en gingen er met moeder meteen op uit om het verblijf te verkennen!

Wil jij de ijsbeertjes ook zien? Vanaf nu kun je ze iedere dag buiten zien. Moeder en jongen bepalen zelf of ze binnen of buiten zijn. Als ze buiten zijn, kun je ze goed zien in hun riante buitenverblijf!

Bedankt Dierenrijk, dat we aanwezig mochten zijn bij dit prachtige moment!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Meer berichten

BLOG template

Hier plaatsen we straks het blogbericht in. Afbeeldingen toevoegen is geen probleem, alleen niet in dit textvak, maar klik rechtsboven op de blokjes en kies

Er is een jaguar welpje geboren!

In Best Zoo is op 9 december een jaguar welpje geboren! Zaterdag 16 januari zette het welpje zijn eerste stapjes in het buitenverblijf voor de