Via onze blogs willen wij je laten meegenieten met alles wat wij doe en beleef met dieren, dierentuinen, en andere dagjesuit tussen de dieren. Zo kan je hier, verslagen,verhalen etc. lezen.  Ook bloggen wij wij over alles wat binnen Zoovaria.com gebeurt zoals nieuws updates en veel mee. Alles wordt door ons goed gerubriceerd, zodat je niet in een doolhof verdwijnt op de blogpagina’s!

Geniet van onze blogs!

In Best Zoo is op 9 december een jaguar welpje geboren! Zaterdag 16 januari zette het welpje zijn eerste stapjes in het buitenverblijf voor de ogen van publiek en pers. In deze blog vertellen we jullie meer over de jaguar! En uiteraard spelen de jaguars van Best Zoo de hoofdrol in deze blog. Vader Radja uit Zoo Dortmund (Duitsland) en moeder Maya uit Skærup Zoo (Denemarken) zijn al sinds 2016 samen in Best Zoo. En het klikt goed tussen de twee, dat blijkt maar weer uit de geboorte van deze kleine zwarte jaguar. Moeder Maya is ook zwart, maar de kleur Lees meer..
Vandaag was het zover, de ijsbeertjes mochten voor het allereerst naar buiten in Dierenrijk en Zoovaria was erbij! In Dierenrijk is op 26 november 2018 ijsbeer Frimas bevallen van twee jongen! Het eerste jong werd om 19.15 uur geboren. Het tweede jong volgde wat later, namelijk om 19.57 uur. De vader van de jongen, is ijsbeer Henk. Hij en Frimas zorgden al twee keer eerder voor een ijsbeertweeling in Dierenrijk, namelijk Noordje & Pixel en Nicky & Simone. Het geslacht van de twee jonge ijsbeertjes is nog niet bekend. Dit wordt pas bekend over enkele maanden. Er is wat haar van de twee jongen opgestuurd Lees meer..
Eind 2018 zijn er maar liefst 3 westelijke laagland gorilla’s geboren in de Nederland, België en Duitsland. In deze blog vertellen we jullie graag wat meer over deze drie knappe gorilla baby’s en de groepen waar zij in leven.ArtisOp 18 oktober 2018 was het dan eindelijk zover en beviel moeder Dafina van een gezonde zoon genaamd Damsi! Damsi liet even op zich wachten. We dachten dat we deze kleine spruit namelijk van de zomer al mochten verwelkomen. De vliezen van de moeder waren 18 oktober al vroeg gebroken. Toch duurde het daarna nog zo’n vijf uur voordat de gorillababy om Lees meer..

ARCHIEF

Maak uw keuze