Logo Baku ZooBaku Zoo

Baku Zoo is een zoölogische park in Baku . Het is de oudste dierentuin in Azerbeidzjan en werd geopend in 1928. Het maakt deel uit van het Ministerie van Cultuur en Toerisme van Azerbeidzjan en het burgemeesterschap van Baku stad. De totale oppervlakte van de dierentuin is 4,25 hectare (10.5 acres). Het bestaat nog grotendeels uit betonnen kooien en veel traliewerk, maar er is ook al veel gaande op het gebied van modernisering.

Zo wordt er buiten de stad (op zo’n 10 kilometer afstand een nieuwe dierentuin gebouwd met een oppervlakte van 55 hectare!!!! Waar vooral dieren uit Australië uitgelicht gaan worden. Maar daarnaast zullen ook uit andere continenten zeldzame diersoorten te zien zijn. De oude zoo zal na opening van de nieuwe sluiten.

Wanneer de nieuwe Zoo open gaat is nog onbekend, maar wil je wat meer weten van de plannen kijk dan eens op:http://today.az/news/society/106888.html

 

Contactgegevens

Baku Zoo

Ul. Bakikhanova 39
1007 Baku
Azerbeidzjan

T: +994 12 440 10 96

F: 00994124410454

E: azerizoo@mail.ru

W: www.baku-zoo (momenteel niet beschikbaar)

Routebeschrijving

Openingstijden (2017):

De Zoo is elke dag geopend van 10.00-19.00

 

 

Entreeprijzen (2017):

Volwassenen: 1,5 AZN

Kinderen > 1jaar: 1 AZN

 

 

 

Plattegrond:

Helaas heeft het park geen online plattegrond beschikbaar.

 

Geschiedenis:

Baku dierentuin werd geopend in 1928, op het grondgebied van een park vernoemd naar Loenatsjarski (vandaag is dit park is vernoemd naar Nizami ).

In 1942 werd een nieuwe dierentuin opgericht op basis van geëvacueerd Rostov dierentuin, werd de openingsceremonie waarvan aangehouden na de Grote Patriottische Oorlog . Tot 1958 werd de zoölogische park in de buurt van een station in een klein plein, dat later werd vernoemd naar Ilich.

witte ooievaars
In 1958 werd de dierentuin verplaatst naar Bayil township, aan de rand van Baku en bleef daar tot het midden van de jaren 1970, toen een Bayil aardverschuiving gebeurd, waarbij een leeuw en een beer stierf verpletterd in een gevallen kooi. Deze tragische gebeurtenis maakte de stad bevoegdheid om na te denken over een nieuwe, veilige plek voor de dierentuin, maar tot de beslissing werd genomen, werd de dierentuin tijdelijk verhuisd naar Razin township (momenteel Bakikhanov township), waar het werd gevestigd tot 1985 [2 ]

Maar tijdens deze periode een groep van deskundigen zoölogen , biologen en andere specialisten besloten dat er een park gelegen op het grondgebied van Narimanov rayon van Bakoe was de juiste plaats voor bewoning van de dieren. De bouw van de nieuwe dierentuin werd begonnen in de buurt van een treinstation voor de kinderen, en volgens het plan 45 hectare (110 acres) werden voor hem toegewezen. Om het tempo van de bouw werd besloten om tijdelijk te gebruiken alleen 2,25 hectare (5,6 acres) van het land en later het grondgebied uit te breiden door de bouw van een cirkelvormig spoor voor kinderen in de dierentuin.

In 1979, het hoofd van de uitvoerende macht toegewezen benodigde hoeveelheid geld voor de bouw van de nieuwe dierentuin, die duurde 5 jaar als gevolg van een tekort in de financiering. En eindelijk, op 1 september 1985 de nieuwe Bakoe dierentuin werd in gebruik genomen en werd weer voor bezoekers geopend, waar het ligt tot nu toe.

In 2001, volgens de orde van het hoofd van de uitvoerende macht van Baku 2 hectare (4,9 acres) naar de dierentuin was toegewezen, de uitbreiding van de totale oppervlakte van de dierentuin tot 4,25 hectare (10.5 acres).

In 2008 werden zes soorten exotische dieren die met het vliegtuig vanuit Minsk naar Baku dierentuin: paren van Nijl krokodillen, nasuas, chinchilla’s, rij herten, Egyptische honden, en lynxen. Het was in ruil voor een jonge leeuw, die van Baku werd verzonden naar de hoofdstad van Wit-Rusland aan het einde van 2007.

In 2010, de constructie werken begon in de gebieden die behoren tot de dierentuin en in het resultaat van deze bouw van een nieuw station voor de kinderen was helemaal gereconstrueerd. Kwestie over de hervestiging van de dierentuin werd opnieuw op de agenda te zetten.

Sinds de jaren 2000, dierenwelzijn organisaties maakte zich zorgen over de omstandigheden en de openbare veiligheid.

(Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Baku_Zoo)

 

 

 

Cijfers en Bijzonderheden:

Ontstaan: 1928

Oppervlakte: 4.5 Ha (oude Zoo)

Dieren: +/- 1137 dieren verdeeld over 150 soorten

Directeur: Azer Ragim Guseinov Ogly

Lidmaatschap: EARAZA

 

 

 

 

De Dieren:

Een kleine greep uit het aantal diersoorten:

Nijlkrokodil
Greater flamingo
bruine beer
Rendier
Egyptische honden
buizerd
vale gier
Euraziatische lynxen
reeën
Rood Hert
Lions
Tijgers
Zeboe
kamelen
Monniksgier
Jackals
vossen
nijlpaarden
Ponies
lammergier
Lamas
Luipaard
schildpadden
Jaguar
damhert
Bovinae
Wolf
Aap
Chinchilla
Struisvogel
papegaaien
Vis
Nasuas
bubalus
emoe
aasgier
muntjacs

 

 

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Baku Zoo!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

 

 

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events