Logo Moscow ZooMoscow Zoo:

De Dierentuin van Moskou (Russisch: Московский зоопарк) is de grootste en oudste dierentuin van Rusland. De dierentuin is gelegen in het centrum van Moskou.

Hij werd opgericht in 1864 door een groep biologieprofessors, K.F. Rulje, S.A. Usov en A.P. Bogdanov, van de Staatsuniversiteit van Moskou. In 1919, werd de dierentuin genationaliseerd. In 1922, werd de dierentuin eigendom van de stad Moskou en is sindsdien onder de controle van Moskou gebleven.

De dierentuin had een oppervlakte van 10 ha met 286 dieren, toen hij voor het eerst open ging. In 1926, werd de dierentuin uitgebreid met aangrenzend land, wat de oppervlakte vergrootte tot 18 ha. De originele gebouwen van de dierentuin waren van hout, in de oude Russische stijl met ingewikkelde versieringen.

In 1990 werd de dierentuin van Moskou gerenoveerd en aan de eisen van deze tijd aangepast. De opmerkelijkste toevoegingen omvatten een voetgangersbrug die de oude (1864) eigendommen van de dierentuin verbonden met de nieuwe (1926) eigendommen (daarvoor was de dierentuin verdeeld in twee ‘afzonderlijke dierentuinen’ aangezien de Bolsjaja Groezinskajastraat de twee eigendommen verdeelde) en een nieuwe hoofdingang in de vorm van een groot rotskasteel. Watervallen en de stromen werden toegevoegd om de dierentuin een natuurlijker indruk te geven.

Bovendien werd de dierentuin weer uitgebreid. Er werden nieuwe verblijven geopend, waaronder een zee-aquarium, volière, tentoonstellingsruimte voor nachtdieren, een zeeleeuwenverblijf en een speciale dierentuin voor kinderen.

De dierentuin heeft meer dan 6000 dieren van meer dan 1000 soorten en bestrijkt een gebied van ongeveer 21,5 ha.

De dierentuin bestudeert dierengedrag, het voeden en voortplanting van dieren en fokt zeldzame bedreigde soorten.

(Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Dierentuin_van_Moskou)

Contactgegevens

MOSCOW ZOO ADDRESS
123242 Moscow, B.Gruzinskaya, 1.
T:  +7 499 252 3580/+7 499 255 5375 /+7 499 255 6034

Routebeschrijving

Openingstijden (2017):

Dagelijks van 09.00-17.00 (op maandag gesloten)

In de zomer (juli/aug) zelfs tot 20.00u

 

 

 

Entreeprijzen (2017):

500 roebel (ongeveer €7,50)

 

 

 

Geschiedenis:

De Moskouse Zoological Park heeft een lange weg van een kleine dierentuin aan de grote wetenschappelijke, educatieve en het behoud instelling van vandaag.
De Moskouse Zoological tuin werd opgericht door de All-Rusland Keizer Society for acclimatisatie van planten en dieren in het midden van de negentiende eeuw; het werd geopend voor bezoekers op 13 februari 1964. Anatoly P. Bogdanov, hoogleraar van de Moscow State University was een van de oprichters en organisatoren van het Zoölogisch tuin. Het fundament van het Zoölogisch tuin was erg belangrijk voor het culturele leven van Moskou, omdat het was de eerste poging om een wetenschappelijke instelling van een dergelijk soort vast te stellen – “een levend museum buiten”, zoals Professor Bogdanov zei. Trouwens, voor die dagen was het een uniek experiment gericht op het creëren van de dierentuin in heel zware klimatologische omstandigheden, zoals het was in het centrum van Rusland. De leden van de All-Rusland Keizer Society geloofde dat de primaire doelen en doelstellingen van de Zoological tuin waren de volgende:
– Het verzamelen van levende exemplaren van hogere gewervelde dieren (in de eerste plaats – de dieren van de Russische fauna) voor wetenschappelijke waarnemingen;
– Vaststellen van de collectie van de typische dieren die educatieve doeleinden kan dienen, dat wil zeggen de verdeling van zoölogische kennis onder het brede publiek gemeenschappen;
– Het uitvoeren van wetenschappelijke experimenten en waarnemingen van belangrijke dieren, met name van de huisdieren van de Russische rassen.

De Zoological tuin werd gefinancierd door de entreegelden en gesponsord door particuliere donaties, naast bijdragen van familie van de keizer. In de eerste jaren de mensen waren blij om een ​​bezoek aan de Zoological tuin, th e jaarlijkse aantal bezoekers die maximaal tien duizenden. Mensen konden een aanzienlijke verzameling van dieren die genummerd in 1864-1865 134 exemplaren van huisdieren en 160 exemplaren van de wilde dieren te zien. Echter, het inkomen niet opweegt tegen de kosten van het Zoölogisch tuin, die werd geconfronteerd met ernstige problemen met een gebrek aan geld dat nodig is voor het verwerven en het beheer van de dieren, de reparatie van het oude gebouw en de bouw van nieuwe faciliteiten, kooien en behuizingen. Omdat het stadsbestuur weigerde steun aan de Zoological tuin te geven, de Society moest een lease aan een particuliere onderneming toe te kennen – de familie van de Ryabinins’. Voor de drie jaren van de exploitatie van het Zoölogisch tuin familie van de Ryabinins’ had gebracht te gronde, dan hebben omgevormd tot slechts een entertainment vestiging. In 1878 werd het Zoölogisch tuin teruggegeven aan het ter beschikking van de Society for acclimatisatie van planten en dieren, en fondsenwerving activiteit weer begonnen. De Society in geslaagd om de activiteit van de Zoological tuin herleven voor een tijdje, en zelfs om een ​​aantal dieren te kopen, maar in 1905 zag zij zich in het centrum van de grote revolutie gevechten. Het werd zwaar beschadigd: de gebouwen werden verwoest, de bibliotheek werd in brand gestoken, veel dieren omgekomen. Nogmaals, de Society werd gedwongen om de Zoological tuin over te dragen aan particuliere eigenaren.

Na de Oktoberrevolutie van 1917 de Society opgehouden te bestaan, en in 1919 het Zoölogisch tuin werd genationaliseerd. In 1922 werd het overgebracht naar het gezag van Moskou gemeenteraad en sindsdien werd gesteund door het stadsbestuur. De tuin grondgebied Zoological werd bijna verdubbeld.
In 1926 werd de Zoological tuin omgedoopt tot “Zoological park”. Op dat moment de sfeer van de dierentuin activiteiten uitgebreid, het dier collectie toegenomen in de nummers, nieuwe afdelingen werden opgericht, zoals wetenschappelijk onderzoek en educatieve eenheden, wetenschappelijke veterinaire, biologische en voeding laboratoria; de dierentuin van Moskou Cirkel van jonge biologen werd ook opgericht. Nieuwe exposities, heel modern voor die dagen, werden vastgesteld op de onlangs toegetreden tot “Nieuw” grondgebied. Mensen konden een wandeling langs de wandelpaden in de ruime kasten onder braak en sikaherten. Een van de meest interessante exposities van de dierentuin had een exotische naam “Animal Island”. Het was een hoge stenen rots omringd door een diep water gracht dat de bezoekers uit beren, tijgers, leeuwen en andere larrge roofdieren die werden bewonen het “eiland” van elkaar gescheiden. De Zoo functioneerde zelfs tijdens de jaren van de Tweede Wereldoorlog. Meer dan zes miljoen mensen bezochten de dierentuin van 1941 tot 1945. In die periode een Zoocomplex, industriële onderneming, en de Durov Animal Theatre waren een deel van de Zoo. Na het einde van de oorlog hadden deze organisaties uit de dierentuin gescheiden en onafhankelijk werd. In de late jaren ’60 van de dierentuin werd overgebracht naar het gezag van de centrale raad van bestuur van de cultuur. Het aantal dierentuindieren had tot 3500 exemplaren van de 500 soorten en ondersoorten gegroeid.

De dierentuin van Moskou werd steeds een van de grootste wetenschappelijke en educatieve instellingen van Moskou en de favoriete recreatieve plaats voor de inwoners van Moskou en de stad bezoekers. De dierentuin personeel uitgevoerd vele vormen van educatieve activiteiten met als doel kennis op het gebied van natuurlijke historie verspreiden en tot een toename van het publieke bewustzijn van de noodzaak tot behoud van de natuur te promoten. De dierentuin hielp de scholieren en studenten met het bestuderen van de biologie, actief deelgenomen aan het wetenschappelijk onderzoek, en heeft bijgedragen in de tijdschriften en wetenschappelijke publicaties. In 1970-1990-s de dierentuin van Moskou nam actief deel aan de internationale behoud van de natuur activiteiten van het lid van vele Europese en internationale Fokprogramma’s waaronder zij uitgewisseld zijn zeldzame en bedreigde dieren, gedeelde ervaringen en informatie geworden. De dierentuin specialisten bij te wonen internationale conferenties en bijeenkomsten en uitwisselingen met hun buitenlandse vrienden. De dierentuin van Moskou was zeer succesvol in het behoud van bedreigde diersoorten, maar tegen het einde van de 80-s toestand van de dierentuin werd een oorzaak van het alarm als de faciliteiten, behuizingen, en technische apparatuur werd er niet beter met de tijd. De noodzaak voor dringende maatregelen nodig zijn om het beheer van de dieren te verbeteren was duidelijk. Een geschiedenis van de ontwikkeling van het project van de reconstructie van de oudste dierentuin in Rusland is vrij lang en ingewikkeld, als de eerste plannen van de wederopbouw zijn uitgewerkt zo lang geleden als in de jaren 1970-s. Helaas, als gevolg van de economische en sociale problemen het grootste deel van de ideeën en bedoelingen nooit werkelijkheid geworden. Waarheid, een gedeeltelijke reconstructie van de hoofdingang, Monkey huis, “Animal achtergrond baby” en Lion huis was bereikt in die periode, maar voor vele jaren de dromen over de stichting van een nieuwe dierentuin in een andere regio van Moskou is nog net “kastelen in de lucht”, evenals de projecten van de algemene reconstructie van de dierentuin. Eindelijk, in het begin van de 90-s van de nieuwe regering van Moskou onder leiding van de burgemeester Yuri M. Loezjkov een besluit genomen om een ​​algemene reconstructie van de dierentuin van Moskou te beginnen, en de totale reconstructie is eindelijk begonnen in 1990. Volgens de tijdschema van het project, de eerste fase van de reconstructie moet worden ingevuld door 1997 bij de 850-jarig bestaan ​​van de stad. Het team van architecten het ontwikkelen van de reconstructie project werd geleid door Anatoly A. Andreev, die betrokken is geweest bij de dierentuin design en architectuur sinds de jaren 1970-s. De belangrijkste principes die werden aangenomen als basis van het project waren de volgende: – behoud of de gedeeltelijke reconstructie van de historisch waardevolle gebouwen en vijvers; – het aanbrengen van extra isolatie voor de bescherming van dieren en de bezoekers van het lawaai van de straten van de stad; – uitbreiding van de oude dierentuin grondgebied als gevolg van het samenvoegen van aangrenzende terreinen en gebouwen; De architecten en bouwers zijn erin geslaagd in het bereiken van hun doelstellingen. Bijna 4 ha extra ruimte is verbonden met de voormalige 16,8 hectare. Met enkele kleine uitzonderingen na alle belangrijke dierentuin constructies zijn bewaard gebleven, met inbegrip van degenen die daadwerkelijk zijn vervallen. De bouw van de eerste nieuwe installaties werd in 1993 voltooid, dat waren: de passage brug met de aangrenzende behuizingen voor Japanse makaak, Vinpotigen, wasberen en vogels; een omhulling voor grote roofvogels; en een complex van behuizingen voor kleinere en middelgrote katten (luipaarden Pallas katten, Lynx). De passage brug heeft twee gebieden van de dierentuin ( “oude” en “Nieuw”) die het mogelijk maakt de bezoekers om te voorkomen dat het oversteken van B. Gruzinskaya straat met zijn zwaar verkeer aangesloten. Roofvogels vertonen, gebouwd op de zijkant van een grote vijver, bestaat uit een paar behuizingen bedekt met netto en geplaatst rond een kunstmatig 10 meter hoge rots. Het verplaatsen van de roofvogels kan veel problemen, maar sommige van de Eagles in de dierentuin zijn al begonnen te fokken in hun nieuwe behuizingen veroorzaken.

Naar aanleiding van de genoemde faciliteiten van de reconstructie van een van de meest opmerkelijke exposities van de dierentuin van Moskou – “Animal Island” – werd uitgevoerd. De architecten waren in staat om deze prachtige constructie te bewaren in zijn historische uitstraling waar de dieren in de omgeving die sterk lijkt op hun natuurlijke habitat worden gehouden; Amur tijgers, gestreepte hyena’s, Afrikaanse wilde honden en Aziatische zwarte beren doen het goed en zelfs begonnen met het fokken op het “eiland”. Deze zomer een paar van de Aziatische leeuwen kwamen naar het “Animal Island” in het kader van de EEP fokprogramma; de man werd geboren in Helsinki Zoo en het vrouwtje is afkomstig van Chester Zoo in het Verenigd Koninkrijk. De tweede verdieping van het gesteente wordt ingenomen door de expositie “Exotarium” met kleine zeewater aquaria.

In 1994-1995 veel meer dierentuin voorzieningen werden gereconstrueerd: de grote vijver voor watervogels en flamingo, Przewalski paard en antilopen exposities, behuizingen voor Spectacled beren en Cheetahs, “Tur hill” voor mountain hoefdieren, en “Polar World” gehuisvest IJsberen en andere polaire dieren. In 1994 werden twee grote gebouwen in gebruik genomen – administratiekantoor en onderzoek en veterinaire complex, en ook de eilanden voor Gibbons werden gebouwd op de kleine vijver.

Nieuwe behuizingen zijn gebouwd bij de hoofdingang: Wallabies en emoes voel me heel comfortabel in hun “Australian” vertonen, en Capybaras wonen in het “Zuid-Amerika” exposities hebben al hun eerste nakomelingen gegeven. In 1996 werd de hoofdingang zich met een kleine waterval en “spreken” klok werd gebouwd. De bouw van de Bird World en behuizingen en zwembad voor pinguïns werd voltooid in 1996. In dezelfde periode van tijd dat de oude vervallen Elephant House werd vastgesteld om de bouw van een nieuwe Elephant-inrichting op haar plaats laten gescheurd. Vier Afrikaanse en vier Aziatische olifanten (waarvan 1-jaar oude Aziatische olifant baby) werden verplaatst naar een andere faciliteit voor hun tijdelijke bedrijf, dat een volledig gerenoveerd gebouw van de voormalige tramstation was. Deze faciliteit is niet geopend voor het publiek, maar het is te hopen dat de bezoekers in staat om te kijken naar de olifanten in hun nieuwe Elephant House in 1997 of 1998. De nieuwe “Kinderen Zoo” zal worden geopend op de “tweede” grondgebied van de dierentuin waar de kinderen de live-personages van hun favoriete sprookjes omgeven met prachtige sculpturen te zien, en genieten van het rijden kleine pony’s.

Meer dan 50 faciliteiten zijn gereconstrueerd en gebouwd tijdens de gehele periode van de wederopbouw. Deze grootschalige proces werd mogelijk alleen te danken aan de steun van de Moskouse regering en de burgemeester de heer Loezjkov. In 1996 ongeveer 200 hectare grond in 100 kilometer van Moskou (nabij Volokolamsk stad) werden gegeven aan de dierentuin van Moskou voor de instelling van een Kweekbedrijf voor zeldzame en bedreigde diersoorten. Het natuurlijke landschap van het gebied met bossen, heuvels en waterreservoirs in combinatie met ecologische zuiverheid van de regio te creëren de meest gunstige voorwaarden voor de oprichting van een groot Conservation Center. De behuizingen voor kranen, zijn roofvogels, cheeta’s en luipaarden al gebouwd en worden nu bewoond door een aantal van dierentuindieren.

De algemene reconstructie van de dierentuin van Moskou is een unieke gebeurtenis wanneer de renovatie en reconstructie van bijna alle dierentuin faciliteiten binnen een zo korte periode werd afgerond. In deze moeilijke omstandigheden het personeel van de dierentuin van Moskou deed al het mogelijke om de waardevolle collectie van de dierentuin dieren te redden. We zijn Glag dat de dierentuin van Moskou zijn volledig gerenoveerd door de 850-ste verjaardag van Moskou en nu de bezoekers een kans om een ​​van de meest interessante dieren collecties in de wereld te zien in het “verjongd” dierentuin van Moskou.

(bron: http://moscowzoo.su/about-zoo/history/)

klik hier voor historische foto’s

 

 

 

Cijfers en Bijzonderheden:

Ontstaan:

Oppervlakte: ca 22 ha

Aantal dieren: meer dan 6000 dieren verdeeld over bijna 1000 soorten

 

 

 

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Moscow Zoo!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

 

 

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events