7d4379_6cd061083978430aa1e89cb316c93d5eAquatopia is een openbaar aquarium op het Koningin Astridplein in Antwerpen (tegenover de Zoo) met ongeveer 10.000 soorten vissen en reptielen. Het is opgedeeld in de territoria haaien, rivier, koraalrif, moeras, mangroven, mysteries van de oceaan, regenwoud en labo. En ligt tegenover de Zoo van Antwerpen. Bij een bezoek aan Antwerpen mag een bezoek aan dit bijzondere aquarium niet ontbreken.

 AQUATOPIA heeft op 14 januari haar deuren definitief gesloten!

Contactgegevens

Contactgegevens:

Aquatopia was gelegen:

Koningin Astridplein 7
2018 Antwerpen
België

Routebeschrijving

Het park is in januari 2017 definitief gesloten!

Het park is in januari 2017 definitief gesloten!

Aquatopia had helaas geen online parkplattegrond beschikbaar.

Geschiedenis

Aquatopia, “de unieke (w)onderwaterwereld tegenover het Centraal Station in Antwerpen” opende de deuren in het najaar van 2003. Aanvankelijk was het decor vrij futuristisch en strak, maar in 2005 sloten we even en werden de biotopen levensecht gemaakt. Je ontdekt er duizenden exotische vissen en reptielen in hun natuurlijke leefomgeving. Bezoekers leren er spelenderwijs en op een luchtige manier meer over het leven onder water in de meren, rivieren, zeëen en oceanen op aarde. Kinderen kunnen zich na hun ontdekkingstocht uitleven in de kleine binnenspeeltuin met ballenbad met zicht op de haaien. En het educatieve entertainment of “edutainment” slaat aan…

Ontstaan: 2003
Oppervlakte: 500m2
Aantal diersoorten: 10000
Afstand vanaf Utrecht: 128 km

Het park is in januari 2017 definitief gesloten!

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Aquatopia!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.comZoovaria Events