elephant-48422_1280Dierentuinen en -parken in België.

België is niet zo heel groot maar heeft een van de laagste dichtheden wat betreft dierenparken per inwoner. De zoo in Antwerpen is de bekendste maar er zijn meer mooie parken in België te vinden.

Sinds 2014 huisvest de dierentuin Pairi Daiza, namelijk een koppel reuzenpanda’s, kan je zowel in de Zoo van Antwerpen als in Planckendael Koala’s zien, en bevind zich op slechts 60 km van Luik een Safaripark.

In België zie je ook dat veel parken gecombineerd zijn met een pretpark, iets wat in Nederland amper te vinden is. Over het algemeen kan je zeggen dat de grote Zoo’s qua uitstraling niet veel anders zijn dan in Nederland. Wel is het zo dat België weer geheel ander dieren huisvest dan Nederland. Een park in België bezoeken is alleen daarom al de moeite waard te bezoeken.

Dierentuinen en-parken op kaart

Druk op + of – om in en uit te zoomen!
Druk Linksboven op het vierkantje met pijltje voor meer informatie en een overzicht van alle parken!
Ondanks de grote zorg die wij aan deze site besteden kan t zijn dat wij een Aquarium over het hoofd hebben gezien die wel op de website genoemd had moeten worden. Kent u zo’n Aquarium of exploiteert u er een en wilt u dat deze een plekje krijgt op onze website? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan bekijken of het park toegevoegd kan worden aan deze lijst. Zo bouwen wij samen aan de grootste lijst van Nederland. Kijk ook eerst eens in de overige categorieën:

Vogelparken
Aquariums
– Dierentuinen en -parken
Reptielenparken
– Vlindertuinen
Opvangcentra
– Kinderboerderijen
– Musea, Bezoekers- en informatiecentra
– Overige bijzondere dierenuitjes

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan een van de parken in België!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events