Logo Boudewijn Seapark

Het Boudewijn Seapark, vaak nog “Boudewijnpark” genoemd,is een themapark (dieren- en attractiepark) in Sint-Michiels, een deelgemeente van Brugge. Het werd genoemd naar koning Boudewijn.

Het park bestaat naast de attracties onder andere uit een dolfinarium, een dierenparkje, een schaatspiste en expohal. En is van dezelfde eigenaar als het Dolfinarium in Harderwijk en Deltapark Neeltje Jans

(Bron: Logo,foto’s en teksten van http://www.boudewijnseapark.be en https://nl.wikipedia.org/wiki/Boudewijn_Seapark)

Contactgegevens

Alfons de Baeckestraat 12
8200 Sint-Michiels (Brugge)
België

Tel: +32 (0)50 / 38.38.38

E: info@boudewijnseapark.be
Of via hun Contactformulier

W: www.boudewijnseapark.be

Routebeschrijving

Het boudewijn Seapark hanteert sterk verschillende openingstijden
Klik hier voor de kalender met recente openingstijden

Bobo’s Indoor speelpark is elke zondag open vanaf 11 uur!

Klik op het ticket voor alle online prijzen

Klik op het ticket voor alle online prijzen

Boudewijn Seapark hanteerd verschillende ingangstarieven door het jaar heen.

 

Klik hier voor de actuele prijzen

LET OP!: HET DOLFINARIUM IS IN DE WINTERMAANDEN GESLOTEN wel kunnen de attracties open zijn maar dus geen dolfijnenshow! Meer info op de wensite van het park!!

Prijs parking zomerseizoen (paasvakantie t/m herfstvakantie) € 7 per wagen
(bussen = gratis)

Ontdek de voordelige B-Dagtrip formule op www.b-rail.be (code 182)! Trein, bus én entree park in 1! (enkel mogelijk van april t/m september)

Klik op de plattegrond voor de huidige versie en meer informatie

Klik op de plattegrond voor de huidige versie en meer informatie

Geschiedenis:

Het dolfinarium zag in 1972 het levenslicht. Een grote brand in 1988 legde het ganse gebouw in as, alsook een waardevolle reptielenzoo. Boudewijnpark was genoodzaakt om te investeren in een nieuw dolfinarium, dat in 1990 openging als één van Europa’s grootste en meest moderne dolfinaria. Deze dolfidroom telt 1600 zitplaatsen. Het bassin bevat maar liefst 3 miljoen liter zeewater. Een aantal keer per dag worden er educatieve shows gegeven. Een Caraïbisch vissershaventje vormt al enkele jaren het decor van deze show.
In de jaren ’80 kon Boudewijnpark een heleboel attracties overnemen van het failliet gegane Europa-Park in Benidorm (niet te verwarren met het Duitse Europa-Park).In 2000 werd een Tivoli-max coaster van Zierer in het park gebouwd. Deze baan heeft als voornaamste kenmerk dat de wagentjes allemaal orca’s zijn, vandaar ook de toepasselijke naam Orca Ride. De baan zelf is ondanks de toch geslaagde thematisatie van Piet Deconinck (bekend van de Plopsa-parken) een eerder makke baan. Neemt niet weg dat dit voor kinderen een absoluut leuk avontuur blijft. Andere grote investeringen, op een Rockin’ Tug na bleven echter uit qua attracties.Sinds 2007 is er ook een gloednieuw zeeleeuwentheater die dagelijks voor de nodige entertainment zorgen.In 2004 werd Dolfinarium Brugge, zoals het park toen heette, overgenomen door de Spaanse groep Aspro Ocio, wat toch wel de redding van het park betekende. Deze Spaanse investeringsgroep bezit meer dan 20 water- en dierenparken in Europa, waarvan twaalf eveneens over een dolfinarium beschikken. In 2005 werd de naam van het park opnieuw veranderd, in het meer internationaal klinkende Boudewijn Seapark.
Op 8 september 2003 verleende het Vlaamse ministerie van Leefmilieu, afdeling natuur, de wettelijke vergunning aan het verzorgersteam van het dolfinarium. Deze vergunning verleent de toestemming om 12 tuimelaars te huisvesten en is gemotiveerd op grond van de verantwoorde educatieve en wetenschappelijke werking binnen het dolfinarium. In 2004 werd officieel bevestigd dat het dolfinarium voldoet aan de strengste CITES-normen die vandaag worden opgelegd.Op basis van deze beide vergunningen en met de goedkeuring van de Dierentuinencommissie, verkreeg het Brugse Dolfinarium op 28 mei 2004 de officiële erkenning als dierentuin.
In 2002 was er overname van de Spaanse Aspro Ocio-groep, eigenaar van tweeëntwintig water- en dierenparken in Europa, waarvan er twaalf over een dolfinarium beschikten. Octopussy Castle kreeg bovendien een nieuw nautisch piratenthema.

Uiteindelijk werd het park toch overgenomen en opende het Boudewijnpark in 2005 onder de nieuwe naam: Boudewijn Seapark. Deze nieuwe naam werd gekozen omdat ze internationaler klinkt en de vele toeristen die Brugge jaarlijks komen bezoeken zo zou uitnodigen naar het park. Daarbij stonden nog wat investeringen op het programma: een nieuw entreegebouw, de broodnodige facelift van de parkinfrastructuur en de verwijdering van de straat die het park in twee scheidde. Er kwamen ook nieuwe attracties bij, waaronder de Hurricane, een zogenaamde schipschommel op rails die op en neer en om zijn as draait. Een nieuw theater van zeeleeuwen werd toegevoegd in 2007, ditmaal in het park zelf.
In 2007 liep het huurcontract voor de Heirmanklok af, waardoor deze uit het Boudewijnpark diende te verhuizen. In plaats van de klok kwam er een filmzaal met 220 zitplaatsen.

In 2009 opende het park met een nieuwe zone/attractie, Bobo’s Indoor. Deze indoorwereld bedekt meer dan 2.000 m² en bestaat uit een grote speeltuin met ballenbak, klimvuurtoren, mini-botsauto’s … Een groot deel van de attracties werd overgekocht van het failliete Ooit Tongeren. Op deze manier kan Boudewijn Seapark het hele jaar door de deuren openen.
Op de Orca Ride werd in 2010 een Belgische primeur gelanceerd. Het West-Vlaamse bedrijf VisionWare probeert de volledige dag in het pretpark van een bezoeker op dvd vast te leggen. Een soortgelijk systeem werd reeds geïnstalleerd in het Britse Alton Towers, maar heeft er sinds 2010 ook een Belgische première aan gekoppeld, geïnstalleerd op de achtbaan, gebruik makend van gezichtsherkenning. Eind 2010 werd de cyanobacterie aangetroffen in het grote meer, waardoor de bootjes tijdelijk niet konden uitvaren. Begin juni 2011 was dit opgelost.
Voor het seizoen van 2011 startte het seizoen met een groot paasfeest rond de paashaas Hop. Het park komt dan ook naar buiten als nog kindvriendelijker, met nieuwe accenten, vooral gericht op jonge kinderen tussen 2 en 10 jaar. Bobo’s Indoor werd verder uitgebreid met de Hopla KidsCorner, een afgebakend plekje voor de allerkleinsten tussen 2 en 5 jaar.
In 2012 breidde Bobo’s Indoor verder uit tot 2500 m² en werden twee nieuwe attracties in gebruik genomen: de Klimvulkaan en Bobo’s Toren. De Klimvulkaan is 10 meter hoog en 18 meter breed, waarlangs 4 klimroutes (elk met een andere moeilijkheidsgraad) naar boven leiden. Bobo’s Toren is een mechanische attractie van 14 meter hoog, waar ronddraaiende zitjes de bezoekers omhoog hijsen tot in de nok van Bobo’s Indoor. Het park vierde in 2013 zijn vijftigjarig bestaan. Dat jaar werden de dolfijnenshow en het decor in een nieuw jasje gestoken.
In 2014 investeerde Boudewijn Seapark ruim 1 miljoen euro in de nieuwe waterattractie Bobo’s AquaSplash. Dit gethematiseerde waterpark is 1100 m2 groot en heeft 4 grote en 4 kleine waterglijbanen, waterspuiten, katrollen, een groene ligweide en gratis wifi. Het pretpark wil op termijn het hele domein meer thematiseren in de maritieme stijl. Het nieuwe waterpark is een eerste stap in die richting.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1972
Oppervlakte: 15 hectare
Aantal diersoorten: 50
Afstand vanaf Utrecht: 228km

Het park is een combinatie van een pret-/speelpark en een dolfinarium

De dieren:

De zeehondenshow:
De zeehondenlagune van Boudewijn Seapark is een oase van water, zand en rotsen. Onze zeehondjes verblijven het hele jaar door in een natuurgetrouwe lagune middenin het park. Het zijn allemaal ‘harbor seals’ en worden ook wel ‘gewone zeehonden’ genoemd. Zo nu en dan duiken soortgenoten van hen aan onze kust op.

Tijdens onze educatieve en interactieve voorstellingen vertellen de trainers je graag meer over deze uitzonderlijke dieren die hun kunnen live demonstreren.

Dolfijnenshow:
Het dolfinarium werd in een volledig nieuw kleedje gestoken. Een doek van maar liefst 40 meter breed op 8 meter hoog stelt een vredige, natuurlijke baai voor waar enkel dolfijnen wonen. De dolfijnen en onze trainers beleven een avontuur in deze Dolphin Bay dat niemand onbewogen zal laten. De dolfijnen brengen nieuwe, spectaculaire sprongen, én helpen mee om het publiek een boodschap te geven: afval hoort niet in de oceaan maar in de vuilbak! Té veel dieren sterven in de zee omdat ze plastic of ander afval inslikken, en zo sterven.
Wij kunnen hier met z’n allen iets aan doen!
Kom en beleef de magie van Dolphin Bay Adventure, en werk mee aan het behoud van onze oceaan en zeezoogdieren. Dankzij ons unieke aquarama, grote ruiten in het bassin, beleef je een dolfijn avontuur zowel boven als onder water!

Kers op de taart van deze nieuwe show, is de muziek. Boudewijn Seapark kon hiervoor rekenen op de professionele hulp van Miguel Wiels en Peter Gillis. Zij componeerden prachtige, dromerige muziek die perfect bij het verhaal van de nieuwe show past. Het verhaal zelf werd ingesproken door Kathleen (ex-K3).

Zeeleeuwenshow:
In het zeeleeuwentheater brengen de kapitein, zijn trouwe matrozen en hun zeeleeuwen een spannend avontuur voor jong en oud. Ze hebben een schat gevonden, maar die zit op slot… Jij moet hen helpen bij het zoeken van de 3 sleutels! Geniet van de dolle fratsen van onze californische zeeleeuwen, en van hun gigantische sprongen in het water. Dankzij het aquarama, grote ruiten in het bassin, kun je alles prachtig zien zowel boven als onder water!

klik hier voor meer informatie!

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan het Boudewijn Seapark!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events