logo De Zonnegloed De Zonnegloed vangt dieren op die zwaar verwaarloost zijn geworden, in beslag zijn genomen bij louche dierenparkjes, circussen, handelaren of particulieren.  Deze dieren hebben deskundige en liefdevolle verzorging nodig : eten, een schoon verblijf, medische zorg en vooral veel aandacht.  De Zonnegloed schenkt deze dieren een tweede nieuw leven. Een plaats waar dieren deze kansen krijgt om levenslang een nieuwe thuis te krijgen, geadopteerd te worden … noemt een Sanctuary.  Dit betekend een veilige haven, een warm nest.  Voor Europa is dit uniek dat een dierenpark op deze manier haar dierenpopulatie opbouwt en zo dieren redt.

(Bron: Logo en teksten van http://www.dezonnegloed.be/nl en http://zootripper.be/?p=576)

Contactgegevens

Kasteelweg 22
8640 Oostvleteren
België

Tel: +32 057-40 18 56

E: info@dezonnegloed.be
Of via hun contactformulier

W: www.dezonnegloed.be

Routebeschrijving

Entreeprijzen (2017):

– Kinderen tot 3 jaar: gratis
– Kinderen (3-11 jaar): € 11,-
– Volwassene: €15,-
– Senioren (+60 Jaar): € 13,-
– Minder validen: € 13,-

Abonnementen:
– Kinderen 3-11 Jaar: € 35,-
– Volwassene: € 45,-
– 60+/mindervaliden: € 40,-

Overig:
– Honden zijn niet toegestaan (behalve blinde geleidehonden)
– De Zonnegloed is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kijk hier voor meer informatie over de prijzen en de prijzen voor groepen

Parkplattegrond:

http://www.dezonnegloed.be/nl/plan-uw-bezoek/plan-van-het-park

Parkplattegrond De Zonnegloed (2016)

Parkplattegrond De Zonnegloed (2016)

Geschiedenis:

Het park is nog niet zo lang open voor bezoekers.

Het verhaal van dierenpark De Zonnegloed start ongeveer 3 jaar geleden. Voordien was dierenpark de Zonnegloed enkel een door West-Vlaanderen erkende educatieve kinderboerderij, dat zich richtte op scholen en jeugdinstellingen. Het was en is nog steeds een erkend jeugdverblijf, waar kinderen kunnen blijven overnachten, en boden ze jeugdkampen aan die zeer sterk gericht waren natuureducatie. Had men toen gevraagd of ze een dierenpark zouden worden, had men waarschijnlijk neen geantwoord, vanwege het reeds grote aanbod aan dierentuinen in België, waaronder ZOO Antwerpen en Pairi Daiza.

Rond 2011 kwam hier echter verandering in. De Zonnegloed kwam in contact met verschillende opvangcentra voor dieren, bijvoorbeeld Stichting AAP in Nederland, en werd men bij De Zonnegloed geconfronteerd met het dierenleed. Al gauw kreeg men de vraag of men niet geïnteresseerd is in het opvangen van enkele dieren, zoals wasberen. De Zonnegloed ging in op deze vraag, maar daar een particulier deze dieren niet mag houden in België, diende het park een vergunning aan te vragen als dierentuin. Een benaming die het park echter ongeschikt vindt. En zo was dierenpark De Zonnegloed geboren.

Reeds snel na het opvangen van de wasberen, volgden andere exotische diersoorten als neusberen, servals, otters, lynxen, enzovoort. De kosten voor bijvoorbeeld voeding, die trouwens volledig volgens de norm is en uitgewerkt werd met dierenartsen, die het houden van deze dieren met zich meebracht kon men al snel niet meer bolwerken. Hierdoor besloot men om sinds de paasvakantie van 2011 het dierenpark open te stellen voor het grote publiek. Het hoofddoel van De Zonnegloed blijft echter nog steeds het educatieve omtrent dierenwelzijn.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 2011
Oppervlakte: 10 hectare
Aantal diersoorten: 100+
Afstand vanaf Utrecht: 272

Ontstaan als opvangcentrum maar inmiddels ook geopend voor publiek met een bijzondere collectie dieren

De dieren:

De Zonnegloed heeft een brede collectie dieren, van primaten naar reptielen en van insecten tot zebra’s.

Wil je weten welke dieren er allemaal in de Zonnegloed gehuisvest zijn en wil je meer informatie over deze dieren? Klik dan hier!

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek de Zonnegloed!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events