Logo komt van http://www.prehisto.museum/

Eens je een toegangsticket hebt (via het scherm aan de ingang van de site) bezoek je vrij het Prehistomuseum. We nodigen je uit om 13 unieke, originele, wetenschappelijke, ludieke, uitzonderlijke… tentoonstellingen/belevenissen te ontdekken. Dertig hectaren aan ervaringen in het hart van een woud tussen Luik en Hoei die in alle weersomstandigheden met de hele familie ten volle beleefd kunnen worden!

Het Prehistomuseum, een gloednieuw museum van 30 ha in het bos rond de grot van Ramioul. In het Prehistomuseum ontdek je verzamelingen van de meest prestigieuze Waalse Prehistorie. Het museum zal tentoonstellingen organiseren omtrent 3 thema’s: de Prehistorie, archeologie en de maatschappij.

De voordelen van het museum

 • 10 km aan boswandelingen
 • De archeologische site van de grot van Ramioul
 • Het archeologisch experimenteel laboratorium in de volle natuur
 • Het bewarings-, studie- en documentatiecentrum vrij toegankelijk voor bezoekers
 • Het centrum voor tijdelijke tentoonstellingen met internationaal programma
 • De foyer met gastronomische keuken en een vleugje prehistorische gezelligheid door het grote vuur

(Bron: Logo en teksten van http://www.laroutedufeu.be/prehistosite_ramioul_nl.php en http://www.belgie-toerisme.nl/informations/toeristische-attracties-flemalle-sluiting-van-de-prehistosite-van-van-ramioul-opening-van-het-prehistomuseum-in-2015/nl/V/17482.html)

Contactgegevens

Rue de la Grotte 128
4400 Flémalle
België

Tel: +32 (0)42 75 49 75

Einfo@prehisto.museum

Wwww.prehisto.museum

Routebeschrijving

OPENINGSTIJDEN:

Van 21 september tot 20 maart

 • alle weekdagen van 10u tot 17u
 • tijdens weekends en schoolvakanties.

Van 21 maart tot 20 september

 • alle dagen  van 10u tot 18u

Jaarlijkse sluiting

 • 24 en 25 december
 • 31 december en  januari

Entreeprijzen (2017):

In het Prehistomuseum betaal je ofwel

 • op voorhand via deze website en krijg je een voordelig tarief voor een ganse dag.
 • bij de uitgang naargelang de tijd die je hebt doorgebracht op de site.

Hou je ticket goed bij want je hebt het aan het einde van de dag nodig om je bezoek te regelen! De prijs die je dan moet betalen wordt bij het verlaten van de site berekend dankzij je toegangsticket.

Bij dit park betaald u na gelang de tijd die u binnen bent
1 uur € 5,00
2 uur € 10,00
3 uur € 14,00
4 uur € 17,00
5 uur € 19,00
6 uur € 21,00
7 uur € 22,00
8 uur € 22,00

Wanneer u met 4 personen of meer tegelijk komt krijgt u €3,- korting!

Gelieve te houden uw ticket, zult u nodig heeft om uw bezoek aan te passen aan het eind van de dag! De prijs die je moet betalen zal worden berekend aan de uitlaat met je ticket.

De toegang is gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar

Als categorie A museum van de Federatie Wallonië-Brussel is het Préhistomuseum de eerste zondag van de maand gratis toegankelijk met uitzondering van de tijdelijke tentoonstelling : 9€ of 6€ voor een stamlid (4 personen en meer).

Klik hier voor meer informatie over de toegangsprijzen

Geschiedenis:

Het museum gaat binnenkort open (let op de website) en komt voort uit het prehistosite van Ramioul museum van de prehistorie in Wallonië. Een uitzonderlijk erfgoed
De grotten van Goyet zijn een zeldzaam en beschermd ondergronds erfgoed en mogen gerust beschouwd worden als één van de meest prestigieuze prehistorische sites van Europa. Ze hebben uitzonderlijke overblijfselen vrijgegeven, afkomstig van alle prehistorische periodes: dieren uit de ijstijd, een prehistorische hond; neanderthalers en cro-magnons hebben er hun sporen achtergelaten. Enkele van de mooiste prehistorische kunstwerken van België kwamen er aan het licht.

Een geanimeerd bezoek door een archeoloog
Ontmoet een archeoloog die u meeneemt in zijn passie. Dankzij reconstructies van archeologische voorwerpen en daar waar sporen ter plekke nog zichtbaar zijn kan u zich rekenschap geven welk potentieel grotten als archeologische site kunnen hebben. Eenmaal op het einde van één van de mooiste ondergrondse wandelingen van Wallonië zult u moeten toegeven dat u misschien wel de boeiendste ontdekking van uw leven hebt gedaan: deze met neanderthaler en cro-magnon.
Een natuurlijk oord
Zin om er eens uit te zijn, belust op natuur en ontdekkingen? De grotten en hun zuidwaarts georiënteerd terras zijn een ideale plaats om zich te ontspannen, te midden van de rustgevende vallei van de Samson. Het landschap om u heen toont een ritmische afwisseling van diepe beboste valleien, groene weiden en nauwe rotskloven. Bovendien zijn de grotten
genesteld vlakbij twee van de mooiste dorpjes van Wallonië, en vormen ze het vertrekpunt van heel wat wandelingen.
Een gezellig moment
Eet gezellig samen met een vuurstenen mes in de hand, zoals het een prehistorische mens zou toekomen! Op het menu staan smakelijke en prehistorisch verantwoorde producten, afkomstig van ervaren lokaal vakmanschap. In onze gezellige restauratieruimte kan u uw formule uitkiezen, van een aperitief tot een volledig menu via gebakjes. Lekker en eens iets
anders dan gewoonlijk, dat is wat de grotten van Goyet u voorstellen.
Zin om er eens uit te zijn, belust op natuur en ontdekkingen? Of het nu met de familie is, of onder gepassioneerde of vrienden, bezoek de grot en in het gezelschap van een archeoloog die u meeneemt in zijn passie. Doe het voor het plezier van een lange wandeling tussen stalactieten en gordijnen in de ondergrondse wereld. Doe het voor het voorrecht een van Europa ‘s toplocaties te bezoeken, daar waar neanderthalers en cro-magnonmensen hebben geleefd, daar waar de oudste hond ter wereld werd gevonden, daar waar de bekendste prehistorische kunstwerken van België zijn gevonden. Doe het voor de gezelligheid van een unieke ervaring.
(Bron: Logo,foto’s en teksten van http://www.laroutedufeu.be/prehistosite_ramioul_nl.php en http://www.belgie-toerisme.nl/informations/toeristische-attracties-flemalle-sluiting-van-de-prehistosite-van-van-ramioul-opening-van-het-prehistomuseum-in-2015/nl/V/17482.html)

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 2016
Afstand van Utrecht: 230 km

Er valt van alles te zien in het park:
– een museum met vaste en tijdelijke tentoonstellingen
– een mooie grot met mooie druipstenen
– Een mamoetspeeltuin
– een wandelroute van 8 km

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan het Pre-Histo museum!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events