seal-23200_1280Onder opvangcentra verstaan wij van ZOOVARIA locaties waar men inheemse of exotische dieren opvangt die als doel hebben de dieren weer in het wild uit te zetten, of (wanneer dan niet meer mogelijk is) de dieren van een goede oude dag te voorzien. Wij zetten hieronder de Belgische centra op een rij. Sommigen komen ook in andere rubrieken voor en zijn daarom niet in de rechterkolom voor onder deze rubriek. We noemen alleen de opvangcentra die ook daadwerkelijk regelmatig te bezoeken zijn. Sommige staan open voor iedereen en bij een ander moet je donateur zijn. Sommige dierenparken zijn ooit begonnen als opvangcentra en later hebben ze een grotere publieksfunctie gekregen. Veel van deze organisaties vangen echter nog steeds dieren op die ontheemd zijn, gewond zijn of in beslag genomen zijn. Veel grote dierentuinen nemen vanwege hun kennis ook dieren aan die in beslag zijn genomen, maar deze tuinen worden hier niet extra genoemd.

België kent niet zoveel opvangcentra, als er zeehonden worden gevonden worden deze opgevangen in SEA LIFE te Blankenbergen. Andere parken waarbij de nadruk ligt op het opvangen van dieren (anders dan huisdieren) kent Belgie bijna niet. Vaak worden dieren die in beslag zijn genomen of zijn gevonden naar een dierenpark in de regio gebracht. Daarom kan het zo zijn dat bepaalde parken al onder een ander rubriek zijn ingedeeld en dus niet onder dit thema in de rechter zijbalk. Deze parken kunt u wel vinden via de link hieronder of via de rechter zijbalk.
Opvangcentra België op kaart

Druk op + of – om in en uit te zoomen!
Druk Linksboven op het vierkantje met pijltje voor meer informatie, een lijst met alle opvangcentra en de linken om verder te gaan!
Ondanks de grote zorg die wij aan deze site besteden kan t zijn dat wij een Aquarium over het hoofd hebben gezien die wel op de website genoemd had moeten worden. Kent u zo’n Aquarium of exploiteert u er een en wilt u dat deze een plekje krijgt op onze website? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan bekijken of het park toegevoegd kan worden aan deze lijst. Zo bouwen wij samen aan de grootste lijst van Nederland. Kijk ook eerst eens in de overige categorieën:

Vogelparken
Aquariums
– Dierentuinen en -parken
Reptielenparken
– Vlindertuinen
Opvangcentra
– Kinderboerderijen
– Musea, Bezoekers- en informatiecentra
– Overige bijzondere dierenuitjes

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan een opvangcentrum in België !

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events