Logo The Wolf Conservation Association

Wat doet The Wolf Conservation Association ?

De hoeksteen van onze vereniging is de wolf te beschermen in de natuur en gevangenschap.

We willen dit bereiken door:

Afgedankte wolven van particulieren, dierentuinen enz. op te vangen. Deze dieren kunnen nergens opgevangen worden, er zit meestal niets anders op dan euthanasie, het laten inslapen van vaak gezonde dieren. Dieren van dierentuinen of particulieren maar laten euthanaseren is geen blijk geven van verantwoording, liefde voor het dier en de natuur. Veel beter is laten zien dat wolven noodzakelijk zijn in en voor de natuur, op welke wijze ze in de natuur leven en laten zien dat ze in de natuur of semi-natuurlijke omstandigheden fijne sociale dieren zijn die geen gevaar vormen voor de mens. We willen een grote educatieve waarde aan dit alles geven, in het bijzonder het toelichten van gedrag, de levenswijze, het belang van natuurbehoud, het behoud van diersoorten (niet alleen de wolf), het ecosysteem enz. Dit alles vereist een professioneel uitgebouwd educatief programma waarin we samenwerken met andere verenigingen en instanties op het gebied van milieu, flora en fauna. Zodat we een breed programma kunnen aanbieden en door het jaar heen verschillende voordrachten, excursies en cursussen over en in de natuur kunnen organiseren. Druk uitoefenen op de overheid voor een verandering van de dierenwelzijnwet, zodat er niet alleen in België maar ook in heel Europa, dat er uiteindelijk geen wolven meer in particulier bezit gehouden mogen worden!

Public relations

  • De bevolking een reële voorlichting geven over de wolf in zijn leefmilieu.

  • Het publiceren en het uitgeven van informatie.

  • Mediacampagne via radio tv enz. Het organiseren van tentoonstellingen en diavoorstellingen, seminars, workshops met als thema “de wolf” voor scholen, verenigingen of andere instanties. Ook zijn we bezig om informatiemappen te maken voor scholen, om in het bijzonder de kinderen praktisch aanschouwelijk onderwijs te geven.

(Bron: Logo,foto’s en teksten van www.wolf-center.eu)

Contactgegevens

La Moutarde 13
B-4831 Limbourg-Bilstain
België

Tel: +32 87 65 29 50

E: Klik hier voor alle adressen en telefoonnummers

Wwww.wolf-center.eu

Routebeschrijving

Openingstijden (2107):

Om het centrum te kunnen bezoeken kan alleen tijdens de opendeurdagen of op afspraak!
U kunt natuurlijk ook individueel of met een paar personen op bezoek komen, ook hebben we enkele uitgewerkte programma’s.

Van 1 oktober tot 1 april is het park alleen te bezoeken op afspraak voor groepen vanaf 10 personen!

Klik hier voor het formulier

Entreeprijzen (2017):

Na het maken van een afspraak zijn veel arrangementen mogelijk bijv:

– Een algemene rondleiding langs de wolven kost voor Volwassene €12,50 per persoon Kinderen van 4 tot 12 jaar €5,00. Deze rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.

– Een rondleiding met een bezoek bij de wolven Pjotr en Hannah binnen de omheining kost €.35,00 per persoon. Maar hiervoor moet je minimaal 18 jaar zijn en een verklaring ondertekenen, zodat je weet dat op mensen ingeprente wolven soms zo uitbundig kunnen zijn dat ze kleding stuk kunnen trekken en wij als vereniging hiervoor niet aansprakelijk zijn. Vanaf 16 jaar kunnen de ouders ondertekenen als ze bij het bezoek aanwezig zijn. Het bezoek binnen de omheining is ongeveer 15 minuten en kan door omstandigheden een enkele keer niet doorgaan. Indien we niet bij de wolven naar binnen kunnen, worden de kosten als bij formule 1. Deze rondleiding duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Parkplattegrond:

Wolf Conservation Association heeft helaas geen online parkplattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

Helaas hebben we nog geen informatie gevonden over het ontstaan van het park.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: ?
Oppervlakte: 4 hectare
Aantal diersoorten: ?
Afstand vanaf Utrecht: 223 km

Een mooie dag tussen deze bijzondere dieren? dankzij de vele mogelijkheden een ideaal uitje. En een bijzondere ontmoeting met de wolven binnen de omheining is ook mogelijk!

De dieren:

In Europa (inclusief het Europese gedeelte van Rusland) zijn er nog ca. 18.000 wolven. Hoewel in het verleden de wolf als een gevaarlijk beest vervolgd en bijna uitgeroeid werd, is het de wolf toch gelukt om in Italië (ca.350 wolven), Portugal (ca.120 wolven) en Spanje (ca. 2.000 wolven) te overleven. Zelfs in industrielanden zoals Frankrijk en Duitsland is de wolf weer teruggekeerd. Dit laatste is te danken aan historische omstandigheid dat de grenzen naar oost Europa open gingen. In Polen leven nog zeker ca. 800 wolven. Vanuit Slowakije (ca.300) komen de wolven binnen via het Beiersewoud van Duitsland, maar er zijn ook vanuit Polen al wolven in Duitsland gesignaleerd. Vanuit Italië komen de wolven het Nationaal Park Mercantour te Frankrijk binnen. Volgens bosecologen is het mogelijk dat in België de wolf in de toekomst terug zal keren. Men moet dan eerst denken aan de Ardennen die een aaneengesloten natuurgebied vormen, grenzend aan Frankrijk en Duitsland. Maar de wolf kan heel goed leven in gecultiveerde bossen. Kijk maar naar Roemenië, welke de dichtste wolvenpopulatie van West-Europa bezit, konden wildbiologen met hun eigen ogen zien hoe goed wolven zich kunnen aanpassen. Deze wetenschappers geloofden hun eigen ogen en zenders niet: een roedel (Ze namen het roedel ‘Downtown Pack’), zwierf ‘nachts regelmatig door de voorsteden van Brasov (350.000 inwoners), ze snuffelde in vuilcontainers en jaagden in de plantsoenen op konijnen. Men heeft er meer dan 80 zwerftochten geobserveerd, wolven liepen ‘ochtends om acht uur nog midden tussen mensen en spitsverkeer door de straten. En niemand merkte dat daar een ‘boze’ wolf liep.

Klik hier voor meer info over de wolven in dit park

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Wolf Conservation Association!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events