Logo SerpentariumOp loopafstand van SeaLife Blanckenberge ligt Serpetarium.

Het Serpentarium bezorgt je een indrukwekkende reis door een oerwoud vol spinnen, hagedissen en kikkers. Je staat oog in oog met een gevaarlijke gifslang. Je ontmoet er de meest interessante bewoners in een exotische omgeving.

Door de grote rotswanden, de vele tropische planten, de prachtige watervallen en de aangename temperatuur waan je je op één of andere prachtige reisbestemming waar de dieren helemaal in hun ‘nopjes’ zijn.

Van het oerwoud naar de woestijn, hier is het maar een kleine stap. Je beleeft de wondere wereld van bijzonder zeldzame soorten. Van de prachtige regenboogboa, de tapijtpython en de panter kameleons tot de zwarte mamba, ‘de koningin de gifslangen’. Kom snel op audiëntie!

In het Serpentarium kan je niet alleen kijken naar slangen en hagedissen, je kan ze ook aanraken! In de zomermaanden halen onze verzorgers op vaste tijdstippen enkele van onze wonderlijke dieren uit hun terrarium en kan je ze even vasthouden.

Van onze tamme korenslang hoef je helemaal niet bang te zijn. Het is een unieke ervaring en het levert gegarandeerd een leuke foto op. Na afloop krijg je zelfs een diploma ‘Slangen Aaien’ mee naar huis!

(Bron: Logo en teksten van www.serpentarium.be)

Contactgegevens

Zeedijk 146,
8370 Blankenberge
België

Tel: +32 50 42 31 62

Einfo@serpentarium.be
Of via hun contactformulier

Wwww.serpentarium.be

Routebeschrijving

Openingstijden (2017):

Het Serpentarium heeft sterk wisselende openingstijden

Klik hier voor de actuele openingstijden

Klik op het ticket voor alle online prijzen

Klik op het ticket voor alle online prijzen

Entreeprijzen (2017):

Prijzen van de tickets aan de kassa:

– Kinderen < 3 jaar: Gratis
– Kinderen 3 t/m 17 jaar: € 8,00
– Ouder dan 17 jaar: € 12,00

Klik hier of op het ticket voor alle online tickets met korting!

Je kan ook een voordelig B-Dagtrip combi-ticket met de trein aankopen.

Daarnaast zijn er combitickets met de dichtbijgelegen attracties SeaLife,Storms Expo en attractiepark Seafront. Het voordeel kan daarbij oplopen tot 30%!

Klik hier voor de combitickets*|

* Let op: Storms en Sealife hebben andere openingstijden dan het Serpentarium Blankenberge. Check de websites www.sealife.be of www.storms.be. Hou hier rekening mee bij het plannen van je bezoek. Je hoeft het andere park niet op dezelfde dag te bezoeken. Opgelet: vanaf september is Storm enkel open in het weekend.
* Combi-tickets zijn momenteel enkel te koop aan de kassa van een van de deelnemende attracties.

Parkplattegrond:

Serpentarium heeft helaas geen online parkplattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

Het Serpentarium in Blankenberge is ontstaan uit de privé-collectie van Marnick Croes die bij de opstart al 15 jaar gepassioneerd bezig was met het houden en kweken van reptielen. In de loop der jaren had Marnick al naam verworven door de exposities die hij in diverse scholen verzorgde. De grootste expo was echter degene die plaatsvond in het Bellewaerde Park. In 1994 werden er gedurende 2 maanden verschillende soorten reptielen tentoongesteld in het kader van educatieve schoolreizen.

Reptielenzoo:

Eind 1996 begonnen onder burgemeester Ludo Monset en het toenmalige schepencollege de eerste gesprekken omtrent een nieuwe all-weather attractie in Blankenberge. Op dat ogenblik ontstond het idee een reptielenzoo op te richten. Het duurde echter nog tot april 1998 vooraleer men met de werkzaamheden kon beginnen.

Serpentarium:

Het ontwerp van het Serpentarium werd volledig uitgetekend door Marnick Croes. Er werd een gespecialiseerde firma ingehuurd om de rotsconstructies zo natuurgetrouw na te maken. Ook technisch gezien is het Serpentarium zijn tijd ver vooruit. Alle grote terraria zijn immers computergestuurd, zowel wat temperatuur, vochtigheid als licht betreft. De opening was gepland eind juni 1998, maar door de vele moeilijke rotsconstructies en het technisch ingewikkelde systeem werd de opening uitgesteld tot 12 september 1998.

Zeldzaam:

Het Serpentarium is gestart met een 45-tal terraria. Inmiddels is het aantal terraria gegroeid naar een 150-tal. Daarin is een prachtige verzameling reptielen te bewonderen. met onder meer: kameleons, pijlgifkikkers, boomkikkers, wurgslangen, gifslangen, groene leguanen, agamen, skinken, varanen, gekko’s… Er is bovendien een uitzonderlijk gevarieerde vogelspinnencollectie ondergebracht. De verzameling reptielen en amfibieën is uitgebreid met zeer speciale, zeldzame dieren waaronder de zwarte mamba, de roodoogkrokodilskinken, de Chinese krokodilhagedissen en de reusachtige netpythons.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1998
Oppervlakte: 1 hectare
Aantal diersoorten: 150
Afstand vanaf Utrecht: 225 Km

De dieren:

Het Serpentarium bezorgt je een indrukwekkende reis door een oerwoud vol spinnen, hagedissen en kikkers. Je staat oog in oog met een gevaarlijke gifslang. Je ontmoet er de meest interessante bewoners in een exotische omgeving.

Door de grote rotswanden, de vele tropische planten, de prachtige watervallen en de aangename temperatuur waan je je op één of andere prachtige reisbestemming waar de dieren helemaal in hun ‘nopjes’ zijn.

Van het oerwoud naar de woestijn, hier is het maar een kleine stap. Je beleeft de wondere wereld van bijzonder zeldzame soorten. Van de prachtige regenboogboa, de tapijtpython en de panter kameleons tot de zwarte mamba, ‘de koningin de gifslangen’.

Kom snel op audiëntie!

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan het Serpentarium!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events