Logo Domaine des Grottes de Han

Het Domein De grotten van Han vormen een stelsel van onderaardse grotten in Han-sur-Lesse nabij Rochefort, gelegen tussen de rivier de Lesse in de Belgische Ardennen. Het geheel staat bekend als een van de grootste grottencomplexen van Europa. Boven het grottencomplex ligt een plateau waar een wildlifepark is gesitueerd. Het park bestaat dus uit grotten, een wildlife park en musea.

Het Wildpark op het  Domein de Grotten van Han:Uniek in zijn soort, het Wildpark is verkozen tot ‘Het Beste Wildlife Dierenpark in België’!
Te voet of met de Safari car gaat u op avontuur in deze rustige omgeving van 250 hectare groot. Beleef een reis doorheen de tijd en ontdek de vele diersoorten die leven of geleefd hebben in onze regio. Al deze dieren leven in hun natuurlijke habitat.

Het Wildparkop het Domein de Grotten van Han is het enige park in België waar men de Europese ‘big five’ kan bezichtigen: de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat. Het wildpark heeft ook enkele adembenemende uitzichten en een hele bijzondere flora.

Het Domein van de Grotten van Han, pure wildlife en een mysterieuze onderaardse wereld.

Laat je betoveren door de magische Grot van Han en ga op avontuur in het Wildpark. Een onvergetelijke beleving.

Nieuw dit jaar: het Parcours Speleo. Een leuke activiteit waarbij u voor speleoloog speelt.

(Bron: Logo en teksten van http://www.grotte-de-han.be/nl en https://nl.wikipedia.org/wiki/Grotten_van_Han)

Contactgegevens

Rue Joseph Lamotte 2,
5580 Han-sur-Lesse
België

Tel: +32 84 37 72 13

Einfo@grotte-de-han.be

Wwww.grotte-de-han.be

Routebeschrijving

Openingstijden (2017):

De grotten van Han hanteert wisselende openingstijden door het jaar heen.

 

Klik hier voor de openingstijden van de grot,de musea en het wildlife park

>

Klik op het ticket voor alle online prijzen

Klik op het ticket voor alle online prijzen

Entreeprijzen (2017):

Pass Han (Grot + Wildpark)
– Kinderen 4-11 jaar: €20,00
– Volwassene: €29,00
Grot
– Kinderen 4-1 jaar: €13,00
– Volwassene: €19,00
Wildpark
– Kinderen 4-11 jaar:€13,00
– Volwassene: €19,00
Parcours Speleo
– Kinderen 4-11 jaar: €16,00
– Volwassene: €20,00
Abonnement
– Kinderen 4-11 jaar: €33,00
– Volwassene: €44,00

– kind = 4-11 jaar (GRATIS voor – 4 jaar)
– Korting van 1,50 € op de Pass Han voor de 65+ (enkel aan de kassa).
Bestel online uw ticket en pak uw voordeel! Druk op het ticket hierboven!

Klik hier voor de groepstarieven

Klik hier voor alle tarieven!

Parkplattegrond:

Klik op de plattegrond voor de huidige versie en meer informatie

Klik op de plattegrond voor de huidige versie en meer informatie

Geschiedenis:

Meer dan 100.000 jaar geleden verliet de Lesse, een rivier aan de rand van de Ardennen, haar natuurlijke vallei en stortte zich in de diepte van een kalkmassief, het zogenaamde ‘Massif de Boine’. Zij zocht zich een weg door het massief en verliet het 2 km verder. Terwijl ze het massief doorkruiste, vormde ze een buitengewoon netwerk van onderaardse grotten: de Grotten van Han.

Dit fenomeen, het ondergronds verdwijnen van de rivier en het verder weer opduiken, is uniek in West-Europa.Het netwerk van grotten dat men onder het massief kan ontdekken, is van een uitzonderlijke schoonheid en kreeg terecht drie sterren in de Michelingids. De Grotten van Han bezoekt men al 250 jaar en alles bij elkaar telde men meer dan 20 miljoen bezoekers.

Het Massif de Boine en de oude verlaten vallei van de Lesse werden ingericht als natuurreservaat met wilde dieren uit onze streek zoals wolven, lynxen, beren, bizons, herten damherten, everzwijnen, steenbokken…De site met 250 hectare puur natuur laat u toe de dieren in vrijheid – of halve vrijheid – te observeren in een uitzonderlijk mooie omgeving.

De site van Han was al bekend vanaf het neolithicum. De plek waar de Lesse weer bovengronds komt, werd een cultus- en bedevaartplaats. Tijdens archeologische opgravingen op de bodem van de Lesse en langs haar oevers, werden heel wat oude voorwerpen ontdekt, die waarschijnlijk in de rivier werden gegooid als offerande.

Een interactieve tentoonstelling, PrehistoHan, laat u de prehistorie van de Grotten van Han herbeleven.In het museum ‘Han van weleer’ beleeft u het dagelijkse leven van de inwoners van het landelijke Han, 100 jaar geleden.

Om de Grot eens met andere ogen te bekijken of een ‘andere’ ervaring te beleven in het Wildreservaat, kunt u deelnemen aan onze speciale activiteiten, die het hele jaar worden georganiseerd.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan wildpark: 1970
Oppervlakte: 250 hectare
Aantal diersoorten: 20
Afstand vanaf Utrecht: 278 km

In de prachtige natuur in de Ardennen ligt dit mooie wildpark, door de combinatie met de grotten en het museum maakt het met recht een dag uit voor de hele familie!

De dieren:

Het Wildpark telt een twintigtal soorten dieren die in onze streken leven of geleefd hebben. Deze dieren verblijven er in halve vrijheid op een gebied van 250 hectare. Bij de dieren die verdwenen zijn of verjaagd werden, zijn er enkele die men heeft kunnen ‘reconstrueren’, zoals de tarpan of de oeros. Andere bedreigde soorten worden nauwlettend opgevolgd en nemen deel aan programma’s voor herinvoering.

Klik hier voor alle dierensoorten en meer informatie over de dieren

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan het Domein van Han!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events