Logo komt van http://forestia.beHet dierenpark van FORESTIA beschikt over meer dan 300 dieren in semi-vrijheid. Vaak kennen wij uitheemse dieren beter dan die in onze eigen tuinen, vijvers, weiden en bossen… Maak kennis met de grote roofdieren die uit onze streken zijn verdwenen, of bekijk de wilde en huisdieren die in ons eigen klimaat leven!

Daarnaast zijn er diverse exposities en andere bezienswaardigheden.

(Bron: logo en teksten van www.forestia.be)

Contactgegevens

Rue Fond Marie 563
B-4910 Theux/ La Reid
België

Tel: +32 (0)87 54 1075

Einfo@forestia.eu

Wwww.forestia.be

Routebeschrijving

Openingstijden (2017):

DIERENPARK

HET HELE JAAR GEOPEND ! Van medio November t/m medio Maart: gesloten op maandag en dinsdag, behalve tijdens de schoolvakanties in België. Open vanaf 9u30 (Oktober tot Maart: vanaf 10u00) Entréekaarten-verkoop tot uiterlijk één uur voor zonsondergang. (tot 18u30) met de mogelijkheid om eventueel nog één uur langer in het Dierenpark, de speeltuin of het restaurant te verblijven.

AVONTUURPARK

Wij raden u ten zeerste aan te reserveren !!! Van medio Maart tot medio November: alle weekenden en soms door de week, geopend vanaf 9u30, afhankelijk van reserveringen en weersomstandigheden (informatie aan de receptie). Tevens geopend tijdens de schoolvakanties in België en vrije op dagen.Op andere dagen wordt het Park geopend op aanvraag van reservering. (min. 15 personen) Entréekaarten-verkoop uiterlijk tot één uur voor zonsondergang. (tot 18u30) Van medio November tot medio Maart : geopend op aanvraag van reservering (min. 15 personen) en afhankelijk van het weer.

FOREST’BAR

Forest’bar is open voor alle toeristen op woensdagen en in de weekenden van 15 Maart tot 15 November vanaf 11u00. Tevens iedere dag geopend tijdens de schoolvakanties in België en op vrije dagen. Voor iedereen geopend van donderdag t/m zaterdagavond vanaf 18u30! Organisatie van banketten, communies, huwelijk, familiefeesten,…

Klik hier voor alle openingstijden!

Entreeprijzen (2017):

Dierenpark:
– kinderen tot 3 jaar: Gratis
– kinderen 3-7 jaar: € 10,00
– Kinderen 8-11  jaar: € 12,00
– Kinderen 12+ en studenten en senioren: € 13,50
– Volwassenen: € 15,50

Daarnaast zijn er nog vele combiprijzen met o.a. de andere onderdelen van het park zoals het avonturenpark en de klimwand.

Klik hier voor alle prijzen!

Parkplattegrond:

http://forestia.be/uploads/default/files/FORESTIA_plan_2015_anim.pdf

Klik op de plattegrond voor de huidige versie en meer informatie

Klik op de plattegrond voor de huidige versie en meer informatie

Geschiedenis:

Informatie volgt nog

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1973
Oppervlakte: 40 hectare
Aantal diersoorten: 50
Afstand vanaf Utrecht: 234 km

Vaak kennen wij uitheemse dieren beter dan die in onze eigen tuinen, vijvers, weiden en bossen… Maak kennis met de grote roofdieren die uit onze streken zijn verdwenen, of bekijk de wilde en huisdieren die in ons eigen klimaat leven! Het dierenpark van FORESTIA beschikt over meer dan 300 dieren in semi-vrijheid.

De dieren:

Vaak kennen wij uitheemse dieren beter dan die in onze eigen tuinen, vijvers, weiden en bossen… Maak kennis met de grote roofdieren die uit onze streken zijn verdwenen, of bekijk de wilde en huisdieren die in ons eigen klimaat leven! Het dierenpark van FORESTIA beschikt over meer dan 300 dieren in semi-vrijheid.

Download hier alle informatie over de dieren in Forestia

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Forestia!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events