Foto van www.saint-hubert-tourisme.be

In het wildpark van Saint (st.)-Hubert kunt u via verschillende wandelpaden het wild dat in de Ardennen leeft van nabij bekijken. Naast het park zijn er een didactische zaal, een overdekte barbecueruimte en een gezellige speeltuin waar uw kinderen naar hartenlust en in alle veiligheid kunnen spelen.

Op slechts 2 km van het centrum van de stad, en in een prachtige bosrijke omgeving, heeft u de mogelijkheid om herten, bizons, damherten, everzwijnen, en meer dieren uit het bos te bewonderen die uw kinderen zullen betoveren. De dieren hebben veel ruimte in dit park maar door de gunstige aanleg zijn ze goed zichtbaar. Het gebied van de zwijnen is afgesloten, maar door het gebied van de herten kunt u wandelen om ze zo tot op 10m. te benaderen. Het park wordt doorkruist met diverse wandelpaden zodat u deze sympathieke dieren kunt ontdekken terwijl u zelf heerlijk actief en buiten bezig bent. Afhankelijk van de periode van het jaar ziet u als natuurliefhebber de kleine zwijntjes in hun gestreepte pyjamaatjes, jonge hertjes en andere dieren die kuieren achter hun moeder aan. Om nog meer te weten te komen over deze fauna is er een multimedia zaal met interactieve spelen voor kinderen.

Het wildpark wordt doorsneden door verschillende wandelpaden. Hierdoor kan de wandelaar in een authentiek en natuurlijk kader het wild dat in de Ardennen leeft nabij gadeslaan (edelherten, reeën, everzwijnen, kweekdieren, enz.).

Naargelang het seizoen genieten de natuurliefhebbers van everwijnbiggen, jonge herten en reeën en andere kleine dieren die hun moeder volgen.
Om nog meer te weten te komen over deze fauna is er een zaal met een multiemdiavoorstelling en interactieve belevingen aangepast voor kinderen.

(Bron: Logo en teksten van www.saint-hubert-tourisme.be)

Contactgegevens

rue Saint-Michel 130
6870 Saint-Hubert
België

Tel: +32(0)61 25 68 17

Einfo@saint-hubert-tourisme.be

W: www.saint-hubert-tourisme.be

Routebeschrijving

Openingstijden (2017):

 • Van januari tot april, van oktober tot en met december : van 10.00u tot 17.30u ((behalve op donderdag uitgezonderd tijdens schoolvakanties en op feestdagen)
 • Mei, juni en september : van 10.00u tot 18.00u (week), van 10.00u tot 18.30u (weekend)
 • Juli en augustus : van 10.00u tot 19.00u

Sluitingstijden (2017):

 • September – Oktober: een gedeelte van het park is gesloten tjdens het brullen van de herten
 • Op donderdag uitgezonderd tijdens schoolvakanties en op feestdagen

Entreeprijzen (2017):

 • Volwassenen (van 18 tot 59 jaar) : € 5,00
 • Kinderen : gratis (-3 jaar), € 1,50 (van 3 tot 17 jaar)
 • Senioren (+ 60 jaar) : € 4,00
 • RVV – statuut : € 3,00

Tarieven voor groepen 2017:

 • Groepen volwassenen (min. 10 pers.) : € 4,00/pers.
 • Groepen senioren (min. 10 pers.) : € 3,00/pers.
 • Groepen kinderen (min. 10 pers.) : € 2,00/pers.
Het Wildpark heeft helaas geen online parkplattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

Helaas hebben we nog geen informatie over de geschiedenis van het park gevonden.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: ?
Oppervlakte: 15 Hectare
Aantal diersoorten: ?
Afstand vanaf Utrecht: 300 km

De dieren:

Het wildpark wordt doorsneden door verschillende wandelpaden. Hierdoor kan de wandelaar in een authentiek en natuurlijk kader het wild dat in de Ardennen leeft nabij gadeslaan (edelherten, reeën, everzwijnen, kweekdieren, enz.).

Naargelang het seizoen genieten de natuurliefhebbers van everzwijnbiggen, jonge herten en reeën en andere kleine dieren die hun moeder volgen.
Om nog meer te weten te komen over deze fauna is er een zaal met een multi-diavoorstelling en interactieve belevingen aangepast voor kinderen.

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan het Wildpark in St. Hubert!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events