elephant-48422_1280Kleinere dierentuinen en -parken in Duitsland.

Duitsland is een groot land en kent daardoor vele dierenparken. Van hele grote naar hele kleine. Sterker nog Duitsland heeft een van de grootste dierenparkdichtheid van de wereld. Vele parken ontvangen subsidie en hebben een zeer indrukwekkende collectie dieren ook de hele kleine (Stads)parken hebben vaak bijzondere dieren in de collectie. Duitsland herbergt ook de oudste nog bestaande dierentuin ter wereld nl vogelpark Walsrode.

Omdat Duitsland zo ontzettend veel parken heeft splitsen we deze op in de grotere dierenparken en de kleinere. Hieronder zetten we de lijst met kleinere dierenparken neer op alfabetische volgorde. Via de kaart kunt u ook kijken, handig als u in Duitsland op vakantie bent.

Kortom voor iedereen is er wel een dierenpark te vinden. Er zijn parken die gespecialiseerd zijn in specifieke diersoorten (zoals krokodillen, schildpadden en meer) en er zijn safariparken, zoos en wat kleinere wildparken, reptielenparken, vogelparken, vlinderparken e.d. worden elders op deze site behandeld. Ook kunt u hiervoor de navigatiebalk gebruiken die bij de parken rechts in beeld verschijnt. Alle parken hebben een eigen pagina in het Nederlands, hier kunt u meer informatie vinden als openingstijden, plattegrond, entreeprijzen, geschiedenis en veel meer.

Natuurlijk wensen wij van Zoovaria u veel plezier in een van deze parken!
Vergeet u dan niet om uw foto’s in onze Facebookgroep te delen? Wilt u weten hoe kijk dan onderaan op deze pagina.

(Alle parken krijgen een eigen pagina de parken die al een eigen pagina hebben worden vetgedrukt weergegeven. Staat uw park nog niet vetgedrukt? Geen nood u wordt dan doorgestuurd naar de website van het park)

Dierentuinen en-parken in Duitsland op kaart

Druk op + of – om in en uit te zoomen!
Druk Linksboven op het vierkantje met pijltje voor meer informatie, een overzicht van alle parken en de linken naar de websites van de parken!

De rode punten zijn de grotere dierentuinen en de groene punten zijn de kleinere parken, waarbij klein soms een relatief begrip is.

‘Kleinere’ dierentuinen en -parken

Ondanks de grote zorg die wij aan deze site besteden kan t zijn dat wij een Dierentuin of -park over het hoofd hebben gezien die wel op de website genoemd had moeten worden. Kent u zo’n park of exploiteert u er een en wilt u dat deze een plekje krijgt op onze website? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan bekijken of het park toegevoegd kan worden aan deze lijst. Zo bouwen wij samen aan de grootste lijst van Nederland.
Kijk ook eerst eens in de overige categorieën:
– Vogelparken
– Aquariums
– Dierentuinen en -parken
– Safariparken
– Reptielenparken
– Vlindertuinen
– Opvangcentra
– Kinderboerderijen
– Musea, Bezoekers- en informatiecentra
– Overige bijzondere dierenuitjes
Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan een van de parken in Duitsland!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events