Logo SEA LIFE BerlinGa op een fascinerende reis van de oorsprong van de Spree naar de diepten van de oceaan. Ontdek een magische onderwaterwereld met meer dan 5.000 prachtige onderwaterleven in 17 verschillende onderwerpen! Stort je op een adembenemende reis door de AquaDom, de grootste vrijstaande cilindervormige aquarium ter wereld!

wereldwijd unieke
Sinds mei 2004 heeft de AquaDom te bewonderen in City Quartier “DomAquarée”. Het is het grootste cilindervormige aquarium in zijn soort. De rit door het koraalrif leefgebied met ongeveer 1500 vis is de buitengewone afsluiting van een boeiend bezoek van Berlijn Sea Life Aquarium. De AquaDom werd gerealiseerd door Union Investment Real Estate GmbH en de biologische leiding is van de Berlijnse Vereniging voor grote aquaria (BGG).

AquaDom Feiten
– 25 meter hoog
– totaal gewicht van 2000 ton
– 12 meter in diameter
– ongeveer 1 miljoen liter water
– meer dan 1.500 vissen uit ongeveer 97 verschillende soorten

Exotische onderwater
Er staan voor u klaar ongeveer 1.500 exotische vis uit meer dan 97 verschillende types. De biologische beheer van de AquaDom is in handen van de BGG (Berlijn Vereniging voor grote aquaria). Het doel van de BGG is de transformatie van de AquaDom een door de mens veroorzaakte koraalrif tot een gemeenschappelijke leefruimte in de cilindrische aquarium voor vissen en koralen te creëren.

(bron: https://www.visitsealife.com/berlin/)

Contactgegevens

Adres:

SEA LIFE Germany GmbH
AquaDom & SEA LIFE Berlin
Spandau Str.3
10178 Berlin
Duitsland

T: +49 30 99 28 00

E: slcberlin@sealife.de

W: www.visitsealife.com/berlin

Routebeschrijving

OPENINGSTIJDEN

dagelijks: 10:00 -19: 00
Kassa sluit om: 18:00
– kerstavond gesloten
– oudejaarsavond: 10.00-17.00
– nieuwjaarsdag: 11.00-19.00

Let op: Kinderen onder de 15 jaar moeten worden begeleid door een volwassene

Entreeprijzen (2016): 

– Kinderen (0 t/m 2 jaar): Gratis!
– Kinderen (3 t/m 12 jaar): €14,50
– Volwassenen: €17,96

Meer info en meer over combikaarten, middagkaarten, goepen, jaarkaarten etc
https://www.visitsealife.com/berlin/tickets-kaufen/

Parkplattegrond:

https://www.visitsealife.com/berlin/planen-sie-ihren-besuch/uebersichtsplan.aspx

Geschiedenis

De AquaDom werd geopend in 2004.  Het kost circa 12,8 miljoen euro’s . De acryl cilinder werd geproduceerd door de Amerikaanse firma International Concept Management Inc. Het is nu de belangrijkste attractie van de Berlijnse Sea Life Centre .

De buitenkant cilinder is vervaardigd op het terrein van twaalf sets van panelen verzonden vanuit de fabriek; de binnenkant cilinder voor de lift werd geïnstalleerd als één stuk na drie secties van 5 panelen elke samen naast het hotel waren gebonden. De Aquadom is de grootste (volumeverhouding) acryl cilindervormige aquarium ter wereld, met een diameter van ongeveer 11 meter (36 voet), en is gebouwd op een 9 m (30 voet) foundation.  Vol 1.000.000 l (260.000 US gal) water, het bevat meer dan 1.500 vissen van 50 soorten. Het voederen van de vis en de reiniging van het aquarium wordt dagelijks uitgevoerd door 3-4 duikers. De vis moet 8 kg (18 lb) van visvoer.

(Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/AquaDom)
Ontstaan: 2003
Oppervlakte: 1800 m2 (met 38 aquaria)
Aantal dieren: 4000 in 80 verschillende verblijven
Welke zeedieren zijn uw favoriete dieren?

Hier in AquaDom & SEA LIFE Berlin heb je de mogelijkheid om dit uit te vinden: van nieuwsgierige en waardig van bescherming aan zeldzame en mysterieuze dieren. Dichterbij kunt u de onderwater wereld niet zonder nat te worden!

Veel van onze dieren staan op de rode lijst van bedreigde dieren. Ze werden gered en kan niet worden teruggestuurd naar de natuurlijke habitat of zijn geboren en getogen als onderdeel van onze SEA LIFE behoud projecten in het aquarium. Ontdek samen met ons deze prachtige bewoners!

Klik hier voor alle informatie over de dieren in dit park

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Aquadom & SEA LIFE Berlin!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events

Advertentie