Logo SEA LIFE OberhausenWelkom in de fascinerende onderwaterwereld van SEA LIFE Oberhausen. SEA LIFE Oberhausen is het grootste SEA LIFE aquarium van Duitsland en boeit zijn bezoekers al 8 jaar met telkens weer nieuwe dieren en tentoonstellingen met betrekking tot het leven in de zee. Gelegen in de directe omgeving van het CentrO – het grootste overdekte winkelcentrum in Europa – is het een fantastische bestemming voor een dagtrip naar Oberhausen.

Op slechts 45 minuten rijafstand vanaf Enschede (en 1 uur vanaf Arnhem) wacht een fascinerende onderwaterwereld op zijn bezoekers. Bekijk meer dan 5.000 zeebewoners in ruim 50 grote aquaria, op 4.000 m². Beleef in een dag tijd de enorme en kleurrijke diversiteit van de onderwaterwereld. De reis begint bij de bergbronnen van de Rijn, loopt via de kusten van de Noord- en Oostzee, via een tropisch rif met haaien, roggen en groene zeeschildpadden, tot in de jungle van de Amazone met zijn gevaarlijke bewoners als piranha’s, meervallen en een sidderaal.

Het hoogtepunt is de 10 meter lange acryltunnel, die door het met 1,5 miljoen liter water gevulde tropische bassin voert. Als een duiker loopt u hier 6 meter onder het wateroppervlak door een schitterend vormgegeven rif. Buiten spelen de vrolijke otters en kunt u genieten van de zon op ons terras. Een winkel, een restaurant, de ottershop en een zonneterras met uitzicht op de haven nodigt uit voor een gezellige pauze. SEA LIFE Oberhausen is geschikt voor de hele familie.

(Bron: https://www.visitsealife.com/oberhausen/planen-sie-ihren-besuch/niederlaendisch/)

Contactgegevens

Adres:

SEA LIFE Deutschland GmbH
Niederl. Oberhausen
Zum Aquarium 1
46047 Oberhausen
Duitsland

T: +49 208 44488444

E: oberhausen@sealife.de

W: www.visitsealife.com/oberhausen/

Routebeschrijving

Openingstijden (2016):

Dagelijks van 10 tot 18.30 uur (de kassa sluit 17 uur)

Entreeprijzen (2016):

– Kinderen (0 t/m 2 jaar): Gratis!
– Kinderen (3 t/m 15 jaar): €18,95
– Volwassenen: €24,95
– 65+: €6,50

Kinderen tot 15 jaar hebben enkel onder begeleiding van een volwassene toegang tot het SEA LIFE.

Geschiedenis:

Het park was onderdeel van het project “Neue Mitte” op verlaten industrieterreinen onder de naam CentrO.PARK gebouwd en geopend in 1996 door de Centro-werkmaatschappij.

Oscar Bruch jr., Een zoon van de showman familie verdeling, nam over het park in 2001. Het oorspronkelijke, 8,5 hectare grote park kinderwagen was matig uitgebreid, het natuurlijke karakter van het park, maar onderhouden.

In 2002 werd het park voor het eerst uitgebreid tot 5 hectare. De eerste attractie op de nieuwe ondergrond was de games tent. Vanaf 2003 was Benjamin de olifant naar de Centro-Park “in persoon” te nemen. Het park kreeg de 2005 een nieuwe ingang naar een meer kwetsbare positie tegenover het Coca-Cola oase van het naastgelegen winkelcentrum Centro . Een andere rit een werd Kettenkarussell opgericht.

De “piraat vloot” werd ingehuldigd 2006. Deze waren om boten voor zelfsturing met drie waterkanonnen aan boord, die moest gaan door middel van een hindernisbaan, waar bezoekers elkaar kunnen schieten met waterpistolen. Onlangs kwamen 2007 vintage train ze.

Op 23 september 2006 waren er de miljoenste bezoeker in het park.

Op 23 maart 2010 kondigde Oscar breken jr. In een persbericht op, tot het einde van het seizoen 2010 op zijn core business met mobiele recreatieve faciliteiten te heroriënteren en de inzet in Oberhausen te beëindigen. Grote investeringen en dus een langdurige inzet voor het park voor een voortzetting van het bedrijf noodzakelijk zijn geworden, het park chief verklaarde zijn beslissing. Het Centro-Park, zodat ging tot tien jaar onder leiding van Oscar Bruch in zijn laatste seizoen. Tegelijkertijd werd een grotere tent Games kondigde een natuurpad en diverse evenementen van het jaar.

Na het grootste deel van de ritten werden ontmanteld na het seizoen 2010, in april 2011 aangekondigd, de Merlin Entertainments Group aan om met de eerste zeven attracties open het park van 16 april 2011 onder nieuw management weer. Dit is ook gedaan, echter, slechts vijf attracties.

In het seizoen 2012 werd het park gesloten tot het voorjaar van 2013, onder de naam Sea Life Adventure Park werd heropend. Als een nieuwe topattractie was de ritpinguïns! Adventure Antarctica ingehuldigd. Het is een wildwaterbaan van ABC Rides, de bezoekers door middel van een behuizing met ezelspinguïns leads. Tegelijkertijd opende Merlin Entertainments in de onmiddellijke nabijheid van een nieuw LEGOLAND Discovery Center . 2014 drie nieuwe attracties werden geopend, met inbegrip van de mini-vrije val towers “hip” en “hop”. Ook een vikingschip (MS zeeën) werd geopend en een waterspeeltuin. Het park was gesloten voor het seizoen 2016, zodat het einde van maart 2016 de site offline ging met een verwijzing naar het feit dat er niet langer deze pagina. Volgens Park ervaring van het park weer open mei, echter, is het park zo vrij groen gebied, dat is de reden waarom alle bezienswaardigheden te worden ontmanteld, met uitzondering van de pinguïn behuizing en een speeltuin te dienen.

(Bron: https://de.wikipedia.org/wiki/Sea_Life_Abenteuer_Park)
Ontstaan: 1996 (2013 geheel vernieuwd)
Oppervlakte: 4000 m2
Aantal diersoorten: Verdeeld over 50 aquaria en ongeveer 80 verblijven zitten zeker 5000 dieren

Voertijden:

https://www.visitsealife.com/oberhausen/planen-sie-ihren-besuch/fuetterungszeiten.aspx

Ontdek het Aquarium

Welke zeedieren zijn je favorieten onder onze dieren? Hier in SEA LIFE Oberhausen Aquarium heeft u de mogelijkheid om uit te vinden: door nieuwsgierige en waardig van bescherming aan zeldzame en mysterieuze dieren. Dichterbij kun je niet de onderwaterwereld te krijgen zonder nat te worden!

Veel van de dieren in onze aquarium staan op de rode lijst van bedreigde dieren. Ze werden gered en kan niet worden teruggestuurd naar de natuurlijke habitat of als onderdeel van onze SEA LIFE natuurbeschermingsprojecten geboren en getogen in aquaria. Ontdek samen met ons deze prachtige bewoners van het aquarium!

Klik hier voor alle informatie over de dieren in dit park

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan SEA LIFE Oberhausen!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events

Advertentie