seal-23200_1280Onder opvangcentra verstaan wij van ZOOVARIA locaties waar men inheemse of exotische dieren opvangt die als doel hebben de dieren weer in het wild uit te zetten, of (wanneer dan niet meer mogelijk is) de dieren van een goede oude dag te voorzien. Wij zetten hieronder de Duitse centra op een rij. Sommigen komen ook in andere rubrieken voor en zijn daarom niet in de rechterkolom voor onder deze rubriek. We noemen alleen de opvangcentra die ook daadwerkelijk regelmatig te bezoeken zijn. Sommige staan open voor iedereen en bij een ander moet je donateur zijn. Sommige dierenparken zijn ooit begonnen als opvangcentra en later hebben ze een grotere publieksfunctie gekregen. Veel van deze organisaties vangen echter nog steeds dieren op die ontheemd zijn, gewond zijn of in beslag genomen zijn. Veel grote dierentuinen nemen vanwege hun kennis ook dieren aan die in beslag zijn genomen, maar deze tuinen worden hier niet extra genoemd.

Opvangcentra

Opvangcentra op kaart

Druk op + of – om in en uit te zoomen!
Druk Linksboven op het vierkantje met pijltje voor meer informatie en een lijst met de opvangcentra en de linken voor meer informatie!

Weekdeals (728x90)

Ondanks de grote zorg die wij aan deze site besteden kan t zijn dat wij een opvangcentrum over het hoofd hebben gezien die wel op de website genoemd had moeten worden. Ken jij zo’n centrum of exploiteert u er een en wilt u dat deze een plekje krijgt op onze website? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan bekijken of het park toegevoegd kan worden aan deze lijst. Zo bouwen wij samen aan de grootste lijst van Nederland en Europa.
Kijk ook eerst eens in de andere categorieën op onze site

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan een van deze opvangcentra!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events