Reptielenparken

Reptielenparken in Duitsland

Reptielen (Reptilia) of kruipdieren vormen een klasse van koudbloedige, gewervelde dieren. Reptielen komen over de gehele wereld voor behalve in heel koude gebieden zoals de polen en de toppen van bergen. Er zijn tegenwoordig meer dan 10.200 moderne soorten. Daarnaast zijn er vele uitgestorven vertegenwoordigers beschreven die meestal alleen bekend zijn als fossiel. Tot de uitgestorven reptielen behoorden monsterlijke soorten zoals de in zee levende Mosasaurus die ook in het huidige Nederland gevonden is. Een belangrijke uitgestorven groep zijn de vliegende reptielen zoals de pterosauriërs. Deze dieren domineerden tot miljoenen jaren geleden het luchtruim, maar worden niet meer vertegenwoordigd door nog levende verwanten. De groep van reptielen in bredere zin (alle bekende reptielen) verschilt wezenlijk met de groep van reptielen in engere zin (de moderne soorten). Reptielen worden vaak in één adem genoemd met de amfibieën, hoewel het hier twee zeer verschillende diergroepen betreft. Amfibieën hebben een permeabele huid en geen schubben, in tegenstelling tot de reptielen. Het belangrijkste verschil met de amfibieën is echter het ontbreken van een larvaal stadium bij alle reptielen.

(bron: tekst: https://nl.wikipedia.org/wiki/reptielen )

Duitsland kent meerdere reptielenparken. Dit houd niet in dat de andere parken geen reptielencollectie hebben, maar omdat zij ook veel andere dieren houden vallen ze niet onder deze categorie. Daarom kan het zo zijn dat bepaalde parken al onder een ander rubriek zijn ingedeeld en dus niet onder dit thema in de rechter zijbalk. Deze parken kunt u wel vinden via de link hieronder of via de rechter zijbalk.

Binnenkort krijgt elk park een eigen pagina. wanneer deze klaar is kunt u op de naam van het park klikken en wordt u doorgeleid. Tot die tijd wordt u doogelinked naar de website van het park. Ook staan alle parken op kaart, waarbij als u op een park klikt ook de link naar de website krijgt.

Wij van Zoovaria wensen u veel plezier in een van de reptielenparken.
Wilt u uw foto’s wel met ons delen op Facebook? Kijk onderaan deze pagina hoe u dat kan doen!

Reptielenparken Duitsland op kaart

Druk op + of – om in en uit te zoomen!
Druk Linksboven op het vierkantje met pijltje voor meer informatie, een lijst met alle parken en de linken naar de parken!

Ondanks de grote zorg die wij aan deze site besteden kan t zijn dat wij een reptielenpark over het hoofd hebben gezien die wel op de website genoemd had moeten worden.
Ken jij zo’n park of exploiteert u er een en wilt u op onze website een plekje krijgen? Neem dan contact met ons op.
Kijk ook eerst eens in de overige categorieën:
– Vogelparken
– Aquariums
– Wildparken
– Safariparken
– Dierentuinen en -parken
– Vlindertuinen
– Opvangcentra
– Reptielenparken
– Kinderboerderijen
– Musea, Bezoekers- en informatiecentra
– Overige bijzondere dierenuitjes
Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan een van de Duitse reptielenparken!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events