Logo Bioparc Doue-la-Fontaine Bioparc Doue-la-Fontaine

Gelegen in het hart van Anjou, het Bioparc van Doue-la-Fontaine is internationaal erkend voor zijn rol in het redden van bedreigde diersoorten. Het dankt zijn unieke karakter aan de wereld door dat de zoo in de voormalige zandsteengroeven is opgericht. Met een oppervlakte van 14 hectare biedt de dierentuin een mooie kennismaking met dieren in hun huiselijke omgeving. Meer dan 1.000 dieren worden hier opgehaald voor de instandhouding van de soort. Hun keuze wordt geleid door de belangen van Bioparc voor sommige regio’s van de wereld zoals Sub-Sahara Afrika, Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië, Europa, de Himalaya en Madagaskar. Het park is vooral bekent door de Zuid-Amerika volière. Deze is één van de grootste van Europa en er vliegen minstens 35 verschillende vogelsoorten los. De unieke combinatie van Andescondors met o.a. ara’s, pelikanen en flamingo’s zie je nergens anders!

(Bron logo: http://www.bioparc-zoo.fr/en/)

Contactgegevens

Contactgegevens:

 

Bioparc de Doué la Fontaine

Rue de Cholet
49 700 Doué la Fontaine
Frankrijk

T: 02 41 59 18 58

F: 02 41 59 25 86

E: infos@bioparc-zoo.fr

W: www.bioparc-zoo.fr

Routebeschrijving

Openingstijden (2016):

6 februari – 13 november

Meer info: http://www.bioparc-zoo.fr/en/useful-informations/opening-hours/

Entreeprijzen (2017):
– Baby (0 – 3 jaar): gratis
– Kind (3 – 10 jaar): € 16,00
– Volwassene: € 21,00
– Werkzoekenden: € 19,00
– Gehandicapte kinderen (3 – 10): € 14,50
– Gehandicapten (11+): € 19,00

Abonnementen:
– Kind (3 – 10 jaar): € 30,00
– Volwassene: € 40,00
– Familie (2 volwassenen en 2 kinderen): € 128,00

Meer informatie: http://www.bioparc-zoo.fr/en/useful-informations/rates/

Geschiedenis:

De opening van de dierentuin Mining heeft op 14 juli 1961  , in aanwezigheid van de burgemeester van Doué-la-Fontaine en notabelen van de stad. Door de toegang tot de carrière, de eerste bezoekers ontdekken een weelderige omgeving. dieren worden blootgesteld aan een schaduwrijke weg, de binnenkant van holbewoners en beboste behuizing kelders. De belangrijkste attractie is Asma, een jonge leeuwin verzameld uit een passerende circus. Het eerste jaar, het park telt 8.000 bezoekers.

In de daaropvolgende jaren, transacties in notariële procedures, kadastrale studies van de bank van de onderhandelingen, Louis Gay verwerft nieuwe percelen. Altijd respect voor de integriteit van de site, zijn andere carrière opgebouwd. De werken zijn aan het veranderen van de site en karakteriseren. Nieuwe soorten verrijken de dieren collectie. Het park groeit en succesvol bedrijf.

In 1972, Pierre Gay bij zijn vader in de richting van de dierentuin. Onmiddellijk begint hij op het grondgebied toegewezen aan de dieren te heroverwegen. Zijn vader weet hoe te luisteren en het model te veranderen.Minder contant geld, meer ruimte. Kwaliteit boven kwantiteit. Geleidelijk aan, de dierentuin aan de slag. Het is een begin, maar we moeten blijven. Pierre ontstaat meer vragen en wacht op verdere reacties.

In mei 1978, op advies van Kerstmis Capon, herpetologist Lyon, Pierre Gay ging naar Jersey , met het oog op de dierentuin van een bezoek Gerald Durrell aanbieden, zo lijkt het, een ander beeld van de gevangenis en helpt te beschermen bedreigde soorten. Dit bezoek is cruciaal en Pierre Gay besluit om ook te wijden aan het behoud van bedreigde soorten. Terug in Doue La Fontaine, deelt hij deze visie met zijn vader, die was overgehaald.

Tijdens de jaren 1980, zijn betrokkenheid bij de ex-situ behoud van bedreigde soorten en de rijkdom van haar collectie maken Doué-la-Fontaine dierentuin van de eerste Franse privé-park aan de integratie van de Europese Vereniging van Dierentuinen en Aquaria .

In juni 1996 heeft de dierentuin van Doué-la-Fontaine is het organiseren van de jaarlijkse conferentie van de EAZA. Bijna 300 deelnemers, managers en coördinatoren vee, dierenartsen, biologen en educatieve leiders ontmoeten in Saumur om de balans op van de activiteiten in de Europese dierentuinen, en te anticiperen op de toekomst. Het evenement versterkt de legitimiteit van de Zoo Doue-la-Fontaine , wiens collega’s al de betrokkenheid en bijdrage binnen de Europese dierentuin gemeenschap gehuurd. de oprichting van de Gay familie geniet hoog aanzien en is uitgegroeid tot een referentie over het oude continent.

In 1998, twee vrouwelijke jaguars ontsnappen uit hun behuizing, een van hen doodt een kind van vijf jaar, en zal daarna worden doodgeschoten door een politieman. De tweede zal worden gedood kort na 2 .

In 2001, het park viert haar veertig jarig bestaan. Om de gebeurtenis te markeren, Pierre Gay besluit tot veertig behoud ondersteuning van projecten over de hele wereld, de lancering van de “Project naturen.”

Tijdens de jaren 2000, de start van de projecten naturen laat de dierentuin om meer open te stellen voor de wereld. Pierre Gay vergeet niet, echter, om de ontwikkeling van het park zelf voort te zetten. De receptie van het gebouw, gebouwd in de winter van 2002, is de eerste grootschalige projecten die, op het gebied van infrastructuur, ook het decennium van grote projecten te markeren. De volgende worden gerealiseerd vanaf 2005, na een lange periode van bezinning, die samenviel met de komst en de inhuldiging in de richting van François Gay Park, zoon van Pierre en grand-zoon van Louis.

In 2011, ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag, het park officieel werd bekend als Biopark Doué-la-Fontaine ..

(Bron: https://fr.wikipedia.org/wiki/Bioparc_de_Dou%C3%A9-la-Fontaine)
Cijfers:

Opgericht: 14 juli 1961

Oppervlakte: 14 hectare

Ongeveer 1000 dieren verdeeld over 100 soorten

Een greep uit de collectie (2016):

-Humboltpinguïn

-Okapi

-Zwarte neushoorn

-Uilenkopmeerkat

-Andescondor

-Giraf

-Dwergnijlpaard

-Afrikaanse leeuw

-Sumatraanse tijger

-Siamang

-Sneeuwpanter

-Rode panda

-Sri-Lanka luipaard

-Reuzenotter

-Manenwolf

-Brilbeer

-Breedvoorhoofdkrokodil

 

 

 

 

 

Extra info Zuid-Amerika volière:

 

Als je in deze volière met een oppervlakte van één hectare (!) loopt, ervaar je dat niet als een volière. Je ziet de muren om je heen van de steengroeve en er zijn meer dan vijfhonderd vogels die om je heen kunnen vliegen. Pas als je bewust naar boven kijkt, blijkt er toch een net boven te zitten. In een bepaald deel leven zelfs Humboldtpinguïns en er is een ruimte voor reuzenmiereneters en daarnaast Darwinnandoes. Verder vliegen er vele soorten vogels uit Zuid-Amerika, van incastern tot Boliviaanse soldatenara en van kalkoengier tot zwartmaskeribis. Er kunnen zelfs Andescondors met een spanwijdte van ongeveer drie meter zomaar over je heen scheren. Heel indrukwekkend!

Voedertijden en verzorgerbabbels: http://www.bioparc-zoo.fr/en/our-park/what-s-on

Het dierenbestand op Zootierliste: http://www.zootierliste.de/en/map.php?showzoo=10000353

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Bioparc de Doué la Fontaine!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events

Advertentie