Vlindertuinen afbeeldingVlindertuinen zijn tuinen die speciaal zijn ingericht voor het houden van vlinders. In vlindertuinen groeien planten die nectar leveren voor vlinders en waardplanten voor de rupsen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen al dan niet door gaas overdekte buitentuinen en tropische vlindertuinen die in broeikassen zijn gevestigd.In buitentuinen komen inheemse vlinders voor die door planten als de vlinderstruik worden aangetrokken. In overdekte buitentuinen kunnen ook uitheemse vlinders worden gehouden als deze uit streken komen met een vergelijkbaar klimaat als de inheemse vlinders.In tropische vlindertuinen worden tropische vlinders en planten gehouden. Er zijn vaak nectarplatforms omdat het moeilijk is om de nectar leverende planten voortdurend te laten bloeien. Op deze platforms zitten kuipjes met daarin een vloeistof met een samenstelling die gebaseerd is op die van nectar (bevat onder andere koolhydraten en aminozuren). Ook wordt er vaak fruit op deze platforms gelegd. In dit soort vlindertuinen zijn ook vaak poppenkasten gevestigd, waar de vlinders zich verpoppen.De International Association of Butterfly Exhibitors and Suppliers (IABES) is een organisatie die zich richt op de internationale promotie van vlindertuinen.”

(bron en tekst: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vlindertuin )

Frankrijk kent diverse tropische vlindertuinen. Parken dus waarbij de nadruk ligt op vlinders. Dit houdt niet in dat sommige parken ook geen andere dieren houden. Daarom kan het zo zijn dat bepaalde parken al onder een ander rubriek zijn ingedeeld en dus niet onder dit thema in de rechter zijbalk. Deze parken kunt u wel vinden via de link hieronder of via de rechter zijbalk. Dierentuinen die een vlindertuin hebben worden buiten beschouwing gelaten omdat deze niet los te bezoeken zijn en de vlindertuin in de entreeprijs van de dierentuin zitten.

Binnenkort krijgt elk park een eigen pagina. Wanneer deze gereed is kan je op de naam van het park drukken om naar de pagina te gaan.

Tot die tijd staan alle parken ook op kaart, waarbij als u op een park klikt ook de link naar de website krijgt.

Wij van Zoovaria wensen u veel plezier in een van de vlinderparken.
Wilt u uw foto’s wel met ons delen op Facebook? Kijk onderaan deze pagina hoe u dat kan doen!
Vlindertuinen Frankrijk op kaart!

Druk op + of – om in en uit te zoomen!
Druk Linksboven op het vierkantje met pijltje voor meer informatie, een overzicht van de parken en de linken naar de parken!
Ondanks de grote zorg die wij aan deze site besteden kan t zijn dat wij een Tropische vlindertuin over het hoofd hebben gezien die wel op de website genoemd had moeten worden. Ken jij zo’n vlindertuin of exploiteert u er een en wilt u dat deze een plekje krijgt op onze website? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan bekijken of het park toegevoegd kan worden aan deze lijst. Zo bouwen wij samen aan de grootste lijst van Europa.
Kijk ook eerst eens in de overige categorieën:
– Dierentuinen en -parken
– Vogelparken
– Aquariums
– Reptielenparken
– Vlindertuinen
– Opvangcentra
– Kinderboerderijen
– Musea, Bezoekers- en informatiecentra
– Overige bijzondere dierenuitjes
Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan een van de Tropische Vlindertuinen!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events