vogelparken

Vogelparken in Frankrijk

“Een vogelpark is een kunstmatig aangelegd en bijgehouden park dat toegankelijk is voor het publiek, waarin het voornaamste thema vogels zijn, wat inhoudt dat er vele soorten vogels aanwezig zijn in het park. Veel vogels zijn gekooid in deze parken, in volières of kooien, maar een deel kan ook vrij rondvliegen. Gespecialiseerde vogelparken richten zich op een bepaalde groep vogels, bijvoorbeeld eenfazanterie is gespecialiseerd in fazantachtigen. In vogelparken worden vaak ook shows met vogels vertoond, zoals vliegshows van bijvoorbeeld roofvogels en shows met dressuur van papagaaiachtigen.Veelal kunnen lokaal levende vogels, zoals in Nederland huismussen, letterlijk en figuurlijke en graantje meepikken van het voedsel dat hun gekooide soortgenoten krijgen

(bron en tekst: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vogelpark )

Frankrijk heeft heel wat vogelparken van kleine parken met regelmatig wat shows tot grotere parken met enkele honderden vogelsoorten. Ook zetten we ze op een kaart zodat u makkelijk kunt kijken waar ze gelegen zijn (ook handig als u in Frankrijk op vakantie bent)

Op een later tijdstip krijgen alle parken een eigen pagina. Deze verschijnen dan in de lijst in de rechter kolom. Tot die tijd wordt u, als u op de naam van het park klikt, doorgelinked naar de website van het park.

Natuurlijk wensen wij van Zoovaria u veel plezier in een van deze parken!
Vergeet u dan niet om uw foto’s in onze Facebookgroep te delen? Wilt u weten hoe, kijk dan onderaan op deze pagina.
Vogelparken op kaart

Druk op + of – om in en uit te zoomen!
Druk Linksboven op het vierkantje met pijltje voor meer informatie, een lijst met alle opvangcentra en de linken om verder te gaan!
Ondanks de grote zorg die wij aan deze site besteden kan t zijn dat wij een vogelpark over het hoofd hebben gezien die wel op de website genoemd had moeten worden.
Ken jij zo’n park of exploiteert u er een en wilt u op onze website een plekje krijgen? Neem dan contact met ons op.

Kijk ook eerst eens in de overige categorieën:
– Vogelparken
– Aquariums
– Dierentuinen en -parken
– Safariparken
– Wildparken
– Vlindertuinen
– Opvangcentra
– Vogelparken
– Kinderboerderijen
– Musea, Bezoekers- en informatiecentra
– Overige bijzondere dierenuitjes

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan een vogelpark in Frankrijk!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events