Logo Parc Merveilleux

Het park is een combinatie van een dierentuin, sprookjesbos en pretpark, gericht op de wat kleinere kinderen. De dieren zijn gerangschikt naar continent. Verder is er een centraal gelegen (zelfbedienings)restaurant, en twee speeltuinen. Voor een dierentuin is het Parc niet erg groot, en in een dag(deel) is alles wel te zien. De kleinere opzet maakt het park wel weer aantrekkelijker voor kleinere kinderen.

Dierenpark
Het dierenpark is naar continent gerangschikt. Er zijn onder andere emoes, geiten, varkens, Poitou-ezels, capibara’s, en stekelvarkens. Verder zijn er twee hallen, namelijk de Zuid-Amerikahal Amazonia en de Madagaskarhal Mahajanga. In Amazonia kunnen de doodshoofdaapjes vrijelijk tussen het publiek door lopen, enigszins te vergelijken met Apenheul. De terraria en aquaria van Amazonia en Mahajanga, met hun sidderalen, schildpadden, vogelspinnen, vleermuizen en inheemse planten doen weer enigszins aan de opzet van Burger’s Zoo denken. Er zijn verder verschillende volières met vogels.

Pretpark
Het pretpark is gericht op de kleinere kinderen en bevat onder meer raceautootjes, (mechanisch) paardjerijden, een treintje. Deze attracties zijn overigens niet gratis en kosten 1 euro per keer.

Speeltuinen
Parc Merveilleux bevat twee speeltuinen. Een is een klim- en klauterconstructie met glijbanen nabij het restaurant. De tweede bevindt zich in het bosgedeelte en bevat op zich zelf staande attracties. Opmerkelijk is dat de speeltuin bij het restaurant ook een watergedeelte heeft, waar de kinderen water kunnen oppompen en door kanaaltjes kunnen laten lopen. Een soortgelijke constructie is ook aangelegd in het park Monterey in Luxemburg-stad.

Kinderboerderij
Parc Merveilleux bevat een kinderboerderij waar de kinderen tussen de geiten door kunnen lopen en ze eventueel (met speciaal voer) kunnen voederen.

Sprookjespark
Het sprookjespark bevat huisjes met achter glas uitbeeldingen van verschillende sprookjes. Voorbeelden zijn Roodkapje, Sneeuwwitje en Assepoester. Ook is er een echoput.

Educatief
Parc Merveilleux legt een belangrijke nadruk op het educatieve element. Ieder jaar zijn er campagnes met lesmateriaal. Daarbij zijn er overal informatieve borden die aangeven waarom dieren op een bepaalde manier gehuisvest zijn en bepaalde dingen doen.

Voederen
Het voeren van de dieren is, zoals in alle dierentuinen, in principe streng verboden. De dieren staan immers op een speciaal dieet en meegebrachte etenswaren kunnen schadelijk of giftig zijn, vooral als alle bezoekers de dieren voeren. Wel is het mogelijk bepaalde dieren te voeren met in het park tegen betaling verkrijgbaar voer. Dit voer is plantaardig, en men kan hier onder andere de geiten, varkens, lama’s en capibara’s met de hand mee voeren

(Bron: Logo en teksten van http://www.parc-merveilleux.lu/ en https://nl.wikipedia.org/wiki/Parc_Merveilleux)

Contactgegevens

route de Mondorf
L-3260 Bettembourg
Luxemburg

Tel: (00352) 51 10 48-1

Eparc@parc-merveilleux.lu

Wwww.parc-merveilleux.lu

Routebeschrijving

Openingstijden (2017): 

Van 1 april t/m 8 oktober 2017
geopend van 9.30u – 18.00u.

Het Amazonica-tropenhuis en madagaskarhuis Mahajanga zijn van 11.00u tot 17.00 geopend.

Entreeprijzen (2017):

– Volwassenen: € 10,-
– Kinderen (3-14 Jaar): € 6,-
– Studenten: € 7,- (met Studentenkaart)
– Senioren (+60 Jaar): € 7,-
– Minder validen: € 7,-
– Voordeel Kaart (10x Entree): € 50,-
– Jaarabonnement: €50,-
– Groepen (vanaf 15 Personen): €1,- korting/Persoon.
De Entree van het Tropenhuis is bij de entreeprijs inbegrepen.

– Minitrein, Pony-express, Miniautos: € 1,-/rit
– Zakje voer voor de dieren: € 1,80
– Parkeren is gratis!
– Honden zijn aangelijnd toegestaan (behalve enkele plaatsen)

Geschiedenis:

Helaas hebben wij nog geen online gegevens gevonden over de geschiedenis van het park

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: ?
Oppervlakte: ? hectare
Aantal diersoorten: 200
Afstand vanaf Utrecht: 389 km

Leuk niet al te groot park, mist wel een aantal grotere diersoorten.

De dieren:

Het dierenpark is de enige dierentuin in Luxemburg. En alhoewel je er geen olifanten, giraffen of leeuwen zult aantreffen is er toch genoeg te beleven en te ontdekken.

Klik hier voor een selectie van de diersoorten in dit park

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Parc Merveilleux!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events