Logo Aquazoo Leerdam

Graag laten wij u alles weten over de unieke onderwaterdierentuin Aqua Zoo in Leerdam. Een bezoek hieraan zal u een weldadige rust geven. Het geeft u ook een overzicht van de vele soorten vissen en lagere diersoorten afkomstig uit verschillende werelddelen. Zo komt u oog in oog te staan met zoet- en zoutwatervissen, zoals haaien, piranha’s, zeesterren, anemoonvissen, discusvissen, enz., maar u ziet ook gifkikkers, zeepaardjes, schildpadden en kleurrijke koralen en anemonen.
De dierentuin wordt geëxploiteerd door leden en vrijwilligers van de Aquariumvereniging De Discus in Leerdam. De bijna 150 leden van deze vereniging, financieel gesteund door verschillende sponsoren, houden de ruim 40 vivaria op een vloeroppervlakte van 400 m2 in stand. U wordt van harte uitgenodigd een bezoek te brengen hieraan.

AquaZoo Leerdam is een unieke tentoonstelling gelegen in het soutterain van verzorgings tehuis Lingesteyn.
Onze tentoonstelling word al jaren onderhouden door vrijwilligers van Aquarium Vereniging ‘de Discus’.

Wat u allemaal kunt verwachten in deze dierentuin zijn onder andere: diverse koralen, zeepaardjes, piranha’s, cichiden uit verschillende delen van de wereld, schildpadden en murenen.

Kortom uniek onder de Nederlandse Aquarium Verenigingen.
Dit moet u gezien hebben!

(bron: Logo en teksten van www.aquazoo-leerdam.nl en/of wikipedia.com)

Contactgegevens

Lingesteynlantsoen 21
4141 GH Leerdam
Nederland

Tel: 0345 610878 (14.00-18.00)
of 06 53550858

E: info@aquazoo-leerdam.nl
Of via hun contactformulier

W: www.aquazoo-leerdam.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 14:00 t/m 16:00 uur
Woensdag: 13:00 t/m 17:00 uur
Donderdag: 14:00 t/m 16:00 uur
Vrijdag: 14:00 t/m 16:00 uur
Zaterdag: 14:00 t/m 16:00 uur
Zondag: 13:00 t/m 17:00 uur

Op feestdagen en tijdens schoolvakanties is aquazoo ook op maandag geopend. Houd de website in de gaten voor alle actuele tijden!

Honden aan de riem toegestaan

Aquazoo Leerdam is goed toegankelijk voor rolstoel gebruikers

Entreeprijzen (2018):

– Kinderen onder 4 jaar: GRATIS
– Kinderen van 4 t/m 11 jaar: € 4,00
– Volwassenen: € 6,00

Naast een bezoek aan Aquazoo zijn er leuke acties beschikbaar om het bezoek aan Aquazoo te combineren. Kijk op de website voor alle informatie

Er is helaas geen online plattegrond van Aquazoo Leerdam

Geschiedenis:

Naar de haaien. Naar de Filistijnen. Synoniem. Alhoewel? Aqua Zoo Leerdam en de aquariumvereniging de Discus maken een unieke onderwaterdierentuin mogelijk. Aqua Zoo Leerdam is ontstaan uit de tentoonstelling “Ga naar de haaien”, die voor het eerst werd gehouden in de paasvakantie in 1991. En dus werd “Ga naar de haaien” in de volksmond al snel liefkozend laten we “naar de haaien gaan”.
In het souterrain van verpleeghuis Lingesteyn is een ruimte van ongeveer 400 m2 met 42 verschillende vivaria met een totale inhoud van ongeveer 40.000 liter water. In deze vivaria bevinden zich vissen, amfibieën, reptielen, planten en koralen uit vele delen van de wereld. Deze biotopen laten op een zo natuurlijk mogelijke wijze zien, in welk milieu deze dieren leven. Sinds 2003 heeft Aqua Zoo Leerdam, de status van dierentuin met de daarbij behorende vergunning.
Is menig aquariumvereniging blij met één verenigingsaquarium, deze vereniging maakt het dus wel erg bont. Maar het blijft een prestatie van formaat, waar we ook zonder afgunst naar toe wilden. Met veel respect, omdat dit door vrijwilligers wordt gedragen. En dat is van een orde van grootte, waarbij men moet bedenken, het kan dus toch! De foto’s spreken voor zich.
Wilt u na het zien van de foto’s ook naar de haaien?

Cijfers en bijzonderheden:

– Ontstaan: 1991
– Oppervlakte: 400 m2
– Aantal vivaria: 40
– Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 29 juli 2003

De dieren:

De zoutwater aquaria bestaan uit totaal 11 aquariums waarvan de grootste 5000 liter en de kleinste de haaien crèche 129 liter. Al onze zoutwateraquariums zijn zogenaamde tropische zoutwater aquariums met een temperatuur tussen de 25 en 27 graden. Van de 11 aquariums zijn er 5 zogenaamde speciaal aquariums, 1 vissen aquarium en de rest zijn rif aquariums met vissen, koralen, slakken, garnalen etc. vanuit alle tropische zeeën. Een speciaal aquarium is bijvoorbeeld het zeepaarden aquarium, waarin uitsluitende de zeepaardjes zitten omdat deze een speciale aandacht vereisen. Het vissen aquarium is het haaienaquarium waarin zich geen koralen bevinden vanwege de slechte waterkwaliteit door het voeren.

Verder zijn er zeeegels, annemoonvissen,koralen,haaien en nog veel meer te zien

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan AquaZoo Leerdam!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events