Logo CNME Schothorst

CNME Schothorst is de afkorting voor Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie. Het is gelegen op Landgoed Schothorst in Amersfoort.
Dit Centrum is het startpunt voor een heerlijk wandeling door de omliggende bossen, een bezoek brengen aan het middeleeuwse erf of een tentoonstelling.
Voor de gemeente Amersfoort is de zorg voor natuur en milieu heel belangrijk. Natuur- en milieueducatie wordt ingezet om zoveel mogelijk Amersfoorters hiervan bewust te maken. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van de bijzondere ligging van het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (CNME) op Landgoed Schothorst. Het CNME is educatief, recreatief en staat middenin de samenleving. Basisscholen in Amersfoort maken gebruik van het natuur- en milieueducatie-aanbod van het CNME. Amersfoorters weten het CNME te vinden voor een ommetje in het bos, een bezoek aan het Middeleeuws Erf of een tentoonstelling. Daarnaast vormt het CNME een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt, voor ‘groene’ verenigingen, vrijwilligers en deelnemers aan het Sociale Activerings project.

Vanaf 1 juni 2010 is het CNME in het bezit van een dierentuinvergunning om een streekaquaria mogelijk te maken Deze is inmiddels gerealiseert en er zijn ook diverse terraria te bezoeken.

Wat valt er te zien: middeleeuws erf: boerenerf met gebouwen, dieren en gewassen van rond het jaar 800, en natuurlijk een natuurspeelplaats

(bron: teksten en  logo van http://www.hetgroenehuisamersfoort.nl/ en/of wikipedia.com)

Contactgegevens

Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Nederland

Tel: (033) 469 52 00

E: cnme@amersfoort.nl

Wwww.hetgroenehuisamersfoort.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

Landgoed Schothorst is dagelijks geopend tussen zonsopgang en zonsondergang.

Honden zijn op het Landgoed en in Het Groene Huis niet toegestaan.

Het Groene Huis is doordeweeks geopend van 9.00-16.30 uur en op zondag van 13.00-16.30 uur.

Aangepaste openstelling rondom feestdagen

27 april Koningsdag gesloten
10 mei Hemelvaart gesloten

20 mei 1ste Pinksterdag gesloten

21 mei 2de Pinksterdag open tussen 13:00 en 16:30 uur

Openingstijden Middeleeuws Erf

Woensdag 14:00 – 16:00 uur
Zondag 13:00 – 17:00 uur (mei t/m september)
Van oktober tot en met april is het Middeleeuws Erf op zondag gesloten, tenzij er Sibbe en/of Vikingweekenden zijn: zie hiervoor het activiteitenoverzicht.

Entreeprijzen (2018):

De toegang tot CNME Schothorst is gratis!

Geschiedenis:

In september 2010 heeft een grote brand het hoofdgebouw van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie volledig verwoest. Het gebouw fungeerde als ontmoetingsruimte voor natuurliefhebbers van jong tot oud van waaruit een keur aan activiteiten werd georganiseerd om natuur- en milieuthema’s bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. In het gebouw bevonden zich de ontvangstruimte, tentoonstellingsruimte, leslokalen, de bibliotheek en werkruimtes van de medewerkers en vele vrijwilligers van het CNME. De plek waar het hoofdgebouw van het CNME stond, is afgezet, maar de rest van het terrein is wel toegankelijk, zodat activiteiten gewoon door kunnen gaan.

Nieuw bezoekerscentrum
Medio september zal het nieuwe bezoekerscentrum in gebruik worden genomen. De opening voor de bezoekers was in het voorjaar van 2016. toen is ook gelijk de naam veranderd van CNME in het Groene Huis Amersfoort.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: ?
Oppervlakte: ? hectare
Aantal diersoorten: ?
Dierentuinvergunning: Ja
sinds: 28 mei 2010

Naast vele boerderijdieren kunt ook ook een aquarium met streekgerichte zoetwatervissen bewonderen.

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan CNME Schothorst!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events