logo informatiecentrum de NoordwesterIn Informatiecentrum de Noordwester kan je naast informatie ophalen ook het centrum bezoeken. Als je alles wilt bekijken, lezen en beleven dan ben je wel enkele uren onder de pannen. Een zee-aquarium, skelet van de aangespoelde potvis, de grootste zandverzameling van Nederland, expositie Staatsbosbeheer, het Kabouterbos, Jutterszolder, Wrakvondstenzolder, wisselexposities en een filmzaal.
Dat is allemaal te vinden in de oude lagere school van Vlieland.
In de zeestraat van De Noordwester, waddencentrum en zeeaquarium kun je kennismaken met het leven onder water rondom ons mooie eiland. In de aquariumbakken kun je verschillende vissen en zeedieren bekijken die in de Noord en Waddenzee leven. In de Roggenbak zwemmen roggen en haaien die je kunt aaien. 

In de getijdebak kun je zien wat er gebeurd op het wad bij hoog en laag water. In de zes kweekbakken zitten de jonge vissen en zeedieren. Het is moeilijk precies aan te geven welke dieren we allemaal in de bakken hebben want het wisselt regelmatig. Zeker in de zomermaanden, wanneer de Vlielandse jeugd ons rijkelijk voorziet van nieuwe aanwas. Ook badgasten weten ons al te vinden als ze wat gevangen hebben met hun netjes. Dus heb je wat gevangen kom dan snel naar Informatiecentrum De Noordwester, dan kunnen ook andere mensen je vangst bekijken!

(bron: logo en teksten van www.denoordwester.nl en/of wikipedia.com)

Contactgegevens

Dorpsstraat 150
8899 AN Vlieland, Nederland

Tel: 0562-451700

E: info@denoordwester.nl

W: www.denoordwester.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

De Noordwester heeft sterk wisselende openingstijden, klik hieronder voor de actuele tijden

Openingstijden 2018 (pdf)

Entreeprijzen (2018):
– Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen.
– Entree € 5,75
– Scholen en groepen vanaf 15 personen €4,60
– Vrienden van De Noordwester* mogen gratis naar binnen.
– Honden, mits aangelijnd, zijn van harte welkom en mogen gratis naar binnen.

* Vanaf €20,0 per kalenderjaar kun je Vriend van De Noordwester worden. (Gezinsvrienden € 37,50, bedrijfsvrienden €75,00)
Niet alleen heb je dan gratis toegang tijdens de openingstijden en steun je ons daarmee, er zijn nog meer voordelen  aan verbonden.

De Noordwester beschikt helaas niet over een online plattegrond!

Geschiedenis:

De Noordwester heeft helaas geen online geschiedenis beschikbaar

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 2003
Oppervlakte: 1 hectare
Aantal diersoorten:?
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 26 november 2004

De dieren:

– Op 26 juni 2004 is op Vlieland een potvis aangespoeld. Het was een mannetje van 15 meter lang en al enige weken dood toen hij aanspoelde. Nu hangt het skelet al weer enkele jaren in ons centrum. Dat ging niet vanzelf. Hoe we dit voor elkaar hebben gekregen? Kom dat maar eens op Vlieland bij ons bekijken.

– Roggen en haaien aaien? Dat kan in de roggenbak van De Noordwester. Het is echt heel bijzonder om levensechte haaien gewoon te kunnen aaien. Hoe dat voelt? Kom het maar eens proberen. Wie durft? >>

-In de zeestraat van De Noordwester, waddencentrum en zeeaquarium kun je kennismaken met het leven onder water rondom ons mooie eiland. In de aquariumbakken kun je verschillende vissen en zeedieren bekijken die in de Noord en Waddenzee leven.

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan het Informatiecentrum de Noordwester!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events