Logo Muzeeaquarium DelfzijlOp dit moment is het museum gesloten en gaan we bouwen aan een nieuw modern museum. Hieronder kunt u de voortgang van de verbouwing volgen; vanaf de sluiting en het inpakken, via de verbouwing naar de inrichting van het nieuwe museum. Met klap op de vuurpijl de feestelijke opening.

Metamorfose Muzeeaquarium Delfzijl

Het college van de gemeente Delfzijl wil het Muzeeaquarium laten uitgroeien tot een toeristische trekpleister met bovenregionale uitstraling. Het eerdere plan voor de verbouw van het Muzeeaquarium heeft  daartoe een upgrade gekregen.

Het museum wordt een stuk kleiner –  aan de dijkzijde wordt veel afgbroken –  maar krijgt een meer elegante uitstraling. De gemeenteraad wordt gevraagd om hiervoor 630.000 euro extra voor vrij te maken. Daarnaast is afgesproken met het Muzeeaquarium dat er voor de inrichting van het museum fondsen en subsidies worden geworven.

Het Muzeeaquarium vertelt straks een nieuw verhaal, waarbij Delfzijl, de Eemsdelta en de provincie Groningen centraal staan. Het Muzeeaquarium heeft met zijn collectie alles in huis om enerzijds het unieke van de specifieke plaats te benadrukken, anderzijds om het verhaal van de Wadden te vertellen. “We kunnen niet wachten om de deuren van het nieuwe museum te openen en onze bezoekers te verwelkomen,” vertelt voorzitter Greet Doornbos van het Muzeeaquarium. “Eindelijk kunnen we een lang gekoesterde wens waarmaken.”

De ontwikkeling van het leven, de relatie land-zee, de veranderingen van het landschap en de invloed van de mens op zijn omgeving worden op een moderne manier gepresenteerd aan de hand van de bestaande collecties en de unieke locatie van het museum onder aan de dijk. Het Muzeeaquarium wordt een volwaardig dagje uit, met volop mogelijkheden voor een actieve deelname aan het in het museum vertelde verhaal.

“Samen met bestuur, vrijwilligers, en professionals is hard gewerkt aan een plan waar alle betrokkenen enthousiast over zijn,” zegt wethouder Hans Ronde. “We zijn ervan doordrongen dat als we er samen de schouders onder zetten deze unieke kans kunnen benutten. Als alles volgens plan loopt, dan opent het vernieuwde museum medio 2018 haar deuren.”

Eind 2015 was er al een plan om het Muzeeaquarium te verbouwen. Bij verdere uitwerking daarvan is discussie ontstaan om het Muzeeaquarium verder op te waarderen. Aanleiding voor de verbouwplannen was de aangekondigde versterking van de zeedijk tussen Delfzijl en de Eemshaven.

Dit betekent onder andere dat de dijk over het gebouw van het Muzeeaquarium komt te liggen. Even was er sprake van het verdwijnen van het museum op deze plek. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de bunker van het Muzeeaquarium kan blijven staan. Voor een deel wordt de bunker in de verbrede dijk gebouwd. De ingang van het museum wordt verplaatst naar de kant van de Kustweg, links van het voormalige wedstrijdbad.

Hier komen ook de gebouwen van het voormalige zwembad beschikbaar om de diverse collecties van het museum onder te brengen.

Op 1 juni 2018 heropend het geheel vernieuwde aquarium weer de deuren voor het publiek!! 

(bron: Logo en teksten van www.muzeeaquarium.nl en/of wikipedia.com)

Contactgegevens

Zeebadweg 7a
Delfzijl
Nederland

Tel: 31(0)596-632277

E: info@muzeeaquarium.nl

W: www.muzeeaquarium.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

Het museum en aquarium heropend na een grondige verbouweing op 1 juni 2018 weer haar deuren tegen die tijd zullen ook de openingstijden pas beschikbaar komen.

Entreeprijzen (2018):

Het museum en aquarium heropend na een grondige verbouweing op 1 juni 2018 weer haar deuren tegen die tijd zullen ook de entreeprijzen pas beschikbaar komen.

Het Muzeeaquarium heeft helaas nog geen online plattegrond!

Geschiedenis:

De toekomst van dit museum/aquarium was tot oktober 2015 nog onduidelijk De gemeente wilde op de plek van het museum een dijk aanleggen. Met dank van een actiecomité, opgericht voor het behoud van dit mooie zee aquarium, is het gelukt het museum/aquarium te behouden. Het museum zal in 2016 opgeknapt worden en uitgebreid worden. en medio 2017 weer opengaan.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: ?
Oppervlakte: ? m2
Aantal diersoorten: 1000
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 2 november 2004

De dieren:

Deze zullen bekend worden na de heropening medio 2017

Deel jouw foto’s:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Muzeeaquarium Delfzijl!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events