Nederland kent relatief heel veel Dierentuinen /-parken. De meesten dierenparken hebben zich bij een van de  2 organisaties aangesloten, nl

Daarnaast zijn er nog enkele overige parken die nergens bij zijn aangesloten. Sommige dierenparken kiezen er namelijk voor om zelfstandig hun eigen koers te varen, zij zijn dan ook niet bij een vereniging aangesloten. Dat wil niet zeggen dat deze parken niet de moeite waard zijn om te bezoeken. In tegendeel zelfs, vaak zijn dit de parken die als familiebedrijf zijn gestart of een bepaalde ideologie hebben die ze (nog) niet bij een van de 2 Nederlandse verenigingen kunnen vinden.

Op deze pagina behandelen we de parksoorten apart, dus de NVD, Dier en Park dierenparken en de overige dierenparken. Deze staan allen ook in de rechter kolom.  Daarnaast zijn er nog parken die zich gespecialiseerd hebben, zoals vlinderparken, reptielen opvang en dergelijke. Deze worden ook weer apart benoemd en zijn ook gemakkelijk te bereiken via de zijbalk. Sommige zijn in meerdere categorieën opgenomen en zullen op de hoofdpagina van het onderwerp genoemd worden. Lastig? klik op een tuin of een categorie en alles wordt duidelijk. Of klik op een symbool op de onderstaande kaart

De dierenparken die zich gespecialiseerd hebben in 1 diersoort kan je terugvinden in een dagje uit tussen de dieren  in Nederland

Dierentuinen en -Parken in Nederland op kaart

Druk op + of – om in en uit te zoomen!
Druk Linksboven op het vierkantje met pijltje voor meer informatie, de lijst met parken en de linken voor meer informatie over het park!

Ondanks de grote zorg die wij aan deze site besteden kan t zijn dat wij een dierenpark over het hoofd hebben gezien die wel op de website genoemd had moeten worden. Ken jij zo’n aquarium of exploiteert u er een en wilt u dat deze een plekje krijgt op onze website? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan bekijken of het park toegevoegd kan worden aan deze lijst. Zo bouwen wij samen aan de grootste lijst van Nederland.
Kijk ook eerst eens in de overige categorieën:

Dierentuinen en -parken
Vogelparken
Aquariums
Reptielenparken
Vlindertuinen
Opvangcentra
Kinderboerderijen
Musea, Bezoekers- en informatiecentra
Overige bijzondere dierenuitjes

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan een van de Parken!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

In Nederland zijn diverse dierenparken alweer verdwenen. Hoe waren deze parken, waar lagen ze en hoe zagen ze eruit? Dit alles kan je lezen op onze pagina’s van dierentuinen van weleer.

Dierenparken per Provincie:

Op veler verzoek hebben we ook een lijst per provincie gemaakt. Het is een handig overzicht van verschillende soorten parken, die u thuis uit kunt printen en op bijvoorbeeld de koelkast kunt plakken.

Klik hier voor de lijst van dagjes uit tussen dieren per Provincie

Advertentie

Zoovaria eventsadverteren op zoovaria.com