Logo Almere Jungle

Almere Jungle is niet zomaar een dierenpark in Almere! Als zorginstelling, dierenopvangcentrum en botanische tuin in één zijn wij uniek!

Geniet in Almere Jungle van een werelds bezoek aan honderden exotische dieren! Een groot gedeelte van de dieren, maar liefst negentig procent is vroeger gedumpt of afgestaan geweest. In Almere Jungle krijgen ze zo een natuurlijk mogelijk verblijf en ook direct alle liefde en de juiste verzorging die zij nodig hebben! Een plek om opnieuw te beginnen voor de dieren!

Als zorginstelling bieden wij dagbesteding aan o.a. mensen met een fysieke en/of mentale beperking. Samen met hun onderhouden wij onze grote overdekte jungle en ook het buiten gedeelte.

Als botanische tuin hebben wij honderden bijzondere planten soorten. Door dat wij planten ruilen met andere botanische tuinen is onze plantencollectie zeer uitgebreid maar ook afwisselend. Als voorbeeld hebben wij de grootste waterlelie ter wereld !

Onze cliënten kunnen op wel 8 verschillende werkplekken werken! Zij helpen onder professionele begeleiding mee met de dierenverzorging, de bediening in het Jungle Café en het bouwen van nieuwe verblijven voor de dieren en nog veel meer!

In ons jungle café kunt u terecht voor o.a. huisgemaakte taarten en vers gemaakte broodjes terwijl je in een hangmat weg aan het dromen bent.  Je waant je in een echte jungle!

In de Jungle store kan je terecht voor unieke cadeau artikelen, grootste aanbod in pluche dieren, ook is er een planten afdeling met bijzondere planten en producten uit de lokale omgeving.

Almere jungle, Beleef het!

(Bron: logo en teksten van www.almerejungle.nl)

Contactgegevens

Kemphaanpad 2,
1358 AC Almere,
Nederland

Tel: 036 – 5309930

E: info@almerejungle.nl

Kinderfeestjes: https://almerejungle.nl/beestachtig-feestje/

W: www.almerejungle.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2019):

Alle dagen van het jaar geopend *:
– Maandag tot en met zaterdag:  10:00-17:00 uur.
– Zondag: 11:30-17:30 uur.

* Openingstijden feestdagen:

Goede Vrijdag: geopend

eerste paasdag: geopend

tweede paasdag: geopend

Koningsdag: gesloten

Bevrijdingsdag: geopend

Hemelvaartsdag: geopend

eerste pinksterdag: geopend

tweede pinksterdag: geopend

eerste kerstdag: gesloten

tweede kerstdag: geopend

oudjaarsdag: geopend

nieuwjaarsdag: gesloten

Entreeprijzen (2019): 

Entree regulier (0 en 1 jaar gratis)*:          € 5,20
Entree inclusief donatie*:                          €6,-
Jaar abonnement**:                                  €22,50
Rondleiding (ca. 1 uur)***:                        €2,50
Groepskorting (vanaf 20 pers.)                 € 0,50  korting per persoon
Voer (kip/schildpad/vis):                           € 0,50 per zakje

* inclusief een tegoedbon van € 0,50 te besteden in het Jungle Café; steun Almere Jungle met een kleine donatie bij het kopen van je kaartje, de donatie zal gebruikt worden voor het opvangen van de dieren en om nog leukere dagbesteding te creëren voor onze cliënten.
** persoonsgebonden, 1 jaar geldig vanaf aankoop datum
*** de rondleiding is elke zaterdag om 15.00 uur. In de vakanties zijn er extra rondleidingen. Grotere groepen kunnen mailen voor een privé rondleiding naarjmiddelbos@nieuwland.nl

Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.
Pinnen is mogelijk en parkeren is gratis.

Parkplattegrond:

Helaas heeft Almere Jungle geen plattegrond online staan

Geschiedenis

Almere Jungle is een opvang voor vogels, knaagdieren, reptielen en kleine exoten. De dieren zijn vaak gedumpt of vrijwillig afgestaan door particulieren. Wij adviseren dan ook om niet zomaar een dier aan te schaffen! Het schept langdurige verplichtingen.

In de opvang worden de dieren gecontroleerd op gezondheid en gedrag en wordt gekeken of wij ze kunnen opnemen. Het is mogelijk dat de dieren beter elders geplaatst kunnen worden. Wij onderhouden goede contacten met o.a. Vogelasiel Naarden en Stichting AAP.

Ons doel is niet het fokken en houden van dieren puur om u te amuseren. Maar uw bezoek helpt wel mee de dieren in zo natuurlijk mogelijke omstandigheden te verzorgen tot hun natuurlijke dood of herplaatsing mogelijk is.  Later zijn ze t idee gestart om t wat groters aan te pakken en open te gaan voor het publiek. Momenteel loopt er een verzoek voor een dierentuinvergunning.

(Bron: logo en teksten van www.almerejungle.nl)

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 2003
Oppervlakte: 1 hectare
Aantal diersoorten: 50

Almere Jungle is een opvang voor vogels, knaagdieren, reptielen en kleine exoten. De dieren zijn vaak gedumpt of vrijwillig afgestaan door particulieren. Wij adviseren dan ook om niet zomaar een dier aan te schaffen! Het schept langdurige verplichtingen.

In de opvang worden de dieren gecontroleerd op gezondheid en gedrag en wordt gekeken of wij ze kunnen opnemen. Het is mogelijk dat de dieren beter elders geplaatst kunnen worden. Wij onderhouden goede contacten met o.a. Vogelasiel Naarden en Stichting AAP.

Ons doel is niet het fokken en houden van dieren puur om u te amuseren. Maar uw bezoek helpt wel mee de dieren in zo natuurlijk mogelijke omstandigheden te verzorgen tot hun natuurlijke dood of herplaatsing mogelijk is.

Klik hier voor meer informatie over de dieren in dit park

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Almere Jungle!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen?
Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events