“Een kleine, maar gratis toegankelijke Dierentuin!” Animal Farm mag zich sinds 2007 officieel dierentuin noemen. Niet de grootste dierentuin van Nederland, maar wel 7 dagen per week gratis toegankelijk.

Op de Animal Farm komt u verschillende dieren tegen schildpadden, leguanen, neusberen,stekelvarkens, dwergmangoesten, diverse vogels en nog vele andere dieren.Dierentuin Animal Farm is gelegen midden in het Willem Alexanderplantsoen te Beverwijk op een eiland in het water.

(bron: logo, teksten van www.animalfarm.nl)

Contactgegevens

Willem Alexanderplantsoen

1946 SR Beverwijk, Nederland

Tel: 0251 – 238724

E: info@animalfarm.nl

W: www.animalfarm.nl

Routebeschrijving

Openingstijden:

Animal Farm is dagelijks geopend van:
– maandag t/m vrijdag : 10:00 – 17:00
– zaterdag & zondag : 12:00 – 17:00

Entreeprijzen:

De toegang voor Animal Farm is geheel gratis!!

Parkplattegrond:

Animal Farm heeft helaas geen plattegrond online staan

Geschiedenis

Animal Farm opende haar deuren in 2007, momenteel heeft t parkje zelfs een dierentuinvergunning.

2012, het vijfde jaar dat Beverwijk naast een kinderboerderij een dierentuin binnen haar gemeente grenzen heeft. Er komen steeds meer kleinere dierentuinen bij in Nederland, maar de Animal Farm blijft een uitzondering. 7 dagen per week is de dierentuin in Beverwijk geopend en gratis toegankelijk. In dit verslag in het kort het verloop van 2012 voor Dierentuin Animal Farm, haar bewoners, bezoekers en (vrijwillige) medewerkers. 2012 stond net als het jaar 2011 in het teken van het goed uitvoeren van de eisen welke de dierentuinvergunning met zich meebrengt. Daarbij valt te denken aan het uitwerken van protocollen voor de verzorging en omgang met de dieren en de educatie voor onze bezoekers. Door de steeds veranderende eisen is het een taak die nooit klaar is. Het blijft aansturen en verbeteren, zodat het voor de dieren aangenaam blijft om te wonen op de Animal Farm.

(bron: teksten van www.animalfarm.nl)
Ontstaan: 2007
Oppervlakte: 0,5 hectare
Aantal diersoorten: 50
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 31 oktober 2007
Het park herbergt diverse reptielen,vogelsoorten en kleine zoogdieren
Deel jouw foto’s met ons:
Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Animal Farm!Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events