Logo Artisklas Haarlem

Stichting Artisklas Haarlem ligt in Haarlem-Noord en is de kleinste officiële dierentuin van Nederland. De stichting beschikt over vier punthuisjes en een buitenterrein met een aantal verblijven. In één van de huisjes zijn verschillende soorten reptielen en ongewervelden gehuisvest. Een tweede huisje bevat het eerste en enige diorama van Haarlem met een achttal biotopen en de daarin behorende (opgezette) dieren. Hier bevinden zich ook dieren op sterk water, een verzameling schedels, schelpen, enz.
Huisje nr. drie wordt gebruikt als voerkeuken, voeropslag en quarantaine. Het vierde huisje dient als kassa, lesruimte, kantoor, kantine voor medewerkers, noodbehandelruimte e.d. In de buitenverblijven zijn o.a. enkele grotere dieren ondergebracht.

Zaterdag en zondag zijn zij voor het publiek geopend en kunt u rustig naar de dieren komen kijken en genieten.
De dieren staan echter voorop en kunnen zich, als zij dat willen, altijd verschuilen.

De vrijwilligers hebben voor veel dieren allerlei trucjes om deze naar buiten te lokken en zij zijn uiteraard altijd bereid om uw eventuele vragen te beantwoorden.

Hierin onderscheiden zij zich ook van de grotere dierentuinen, aangezien zij door de kleinschaligheid meer tijd kunnen besteden aan het mens/dier contact en directe educatie.

(Bron: logo en teksten van www.artisklas-haarlem.nl)

Contactgegevens

Arthur van Schendelpad 1,
2024 CP Haarlem
Nederland

Tel: (023) 5250493

E: info@artisklas-haarlem.nl

W: www.artisklas-haarlem.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

Artisklas Haarlem is alleen op zaterdag en zondag geopend!
– 1 April tot 30 September van 13.00 tot 17.00 uur
– 1 Oktober tot 31 Maart van 13.00 tot 16.00 uur

maandag t/m vrijdag gesloten (ook tijdens schoolvakanties)

Op deze (feest)dagen gesloten:

  • 1e en 2e Kerstdag
  • Oudejaarsdag
  • Nieuwjaarsdag
  • Koningsdag
  • Bevrijdingsdag

Entreeprijzen (2018):

– Kinderen: € 1,50 p.p.
– Volwassenen: € 2,00 p.p.
– Rondleidingen/verjaardagspartijtjes vanaf € 35,00

Huisdieren zijn niet toegestaan!

Pinnen is NIET mogelijk!

Parkplattegrond:

 klik op de plattegrond voor meer info

klik op de plattegrond voor meer info

Geschiedenis

Artisklas is in 1964 begonnen in de box van een toenmalig medewerker van Artis, om kinderen uit de buurt iets te leren over dieren.
Vanaf 1966 bevindt Artisklas zich op een klein terrein aan de rand van een park in Haarlem-Noord en is in 1977 een stichting geworden.
In 2003 hebben wij een dierentuinvergunning gekregen en zijn nu dus een officiële dierentuin.

Stichting Artisklas Haarlem ligt in Haarlem-Noord en is de kleinste officiële dierentuin van Nederland.De stichting beschikt over vier punthuisjes en een buitenterrein met een aantal verblijven.In twee van de huisjes zijn diverse dieren ondergebracht, zo huisvesten wij daar o.a. verschillende soorten reptielen en zoogdieren.Het derde huisje bevat het eerste en enige diorama van Haarlem met een achttal biotopen en de daarin behorende (opgezette) dieren.Hier bevinden zich ook dieren op sterk water, een verzameling schedels, schelpen, enz.Het vierde huisje dient als lesruimte, kantoor, kantine, noodbehandelruimte e.d.In de buitenverblijven zijn o.a. enkele grotere dieren ondergebracht.

Serieuze kinderen kunnen bij ons ook meehelpen bij de verzorging van onze dieren.Zij leren daarbij van alles over de verzorging en onderhoud van met name exotische dieren.Ook verzorgen wij lessen. meer hier over op de activiteitenpagina Zaterdag en zondag zijn wij voor het publiek geopend en kunt u rustig naar onze dieren komen kijken en genieten.Onze dieren staan echter voorop en kunnen zich, als zij dat willen, altijd verschuilen.Onze vrijwilligers hebben voor veel dieren allerlei trucjes om deze naar buiten te lokken en zij zijn uiteraard altijd bereid om uw eventuele vragen te beantwoorden.Hierin onderscheiden wij ons ook van de grotere dierentuinen, aangezien wij door de kleinschaligheid meer tijd kunnen besteden aan het directe mens/dier contact.

(Bron: teksten van www.artisklas-haarlem.nl)
Ontstaan: 1964
Oppervlakte: 0,5 hectare
Aantal diersoorten: 30

Kleine tuin met een bescheiden entreeprijs.

Klik op de plattegrond om meer info over de dieren te krijgen.
Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Artisklas Haarlem!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events