Logo komt van www.tropicalzoo.nl

Berkenhof’s Tropical Zoo: de leukste attractie van Zeeland!
In de Kwadendamse mini jungle van Berkenhof’s Tropical Zoo valt er een hoop te beleven!
Een groene leguaan ritselt door de groene boomkruinen, dwergkaaimannen beloeren je vanachter de struiken en een vogelspin kan hier zo maar op je hand belanden….wauw, dat moet wel spannend zijn! Of wat dacht je van een slang om je nek? Wie van jullie is het moedigst?
Is dit allemaal een beetje te griezelig? Uiteraard zijn onze dieren ook gewoon van een afstandje te bewonderen.  Van kleurige kameleons tot wandelende takken. Van toekans tot gifkikkers in de meest spectaculaire kleuren. De dierenvrienden van Berkenhof’s Tropical Zoo zijn met recht een bont gezelschap te noemen.
En laten we ook de tropische vlinders niet vergeten.  Gedurende het vlinderseizoen (ongeveer eind maart/begin april t/m november/december, mits het weer het toelaat) fladderen deze juweeltjes rond op zoek naar nectar in de vele bloemen. Met wat goed speurwerk vallen er zelfs honderden eitjes, rupsen en poppen tussen de bladeren te ontdekken.

Let wel op! Wij zijn niet meer uitsluitend een vlindertuin. Vlinders zijn onderdeel geworden van de gehele dierencollectie en spelen niet meer de hoofdrol. Ook zijn vlinders het meest actief op zonnige dagen. Op een donkere dag kan het lijken of er weinig vlinders zijn, maar ze houden zich dan meer schuil/stil tussen en onder de bladeren als bescherming tegen de regen. Speur dus maar eens goed op een donkere dag.

(Bron: Logo, foto’s en tekst: www.tropicalzoo.nl)

Contactgegevens

Langeweegje 10A
4434 NE Kwadendamme
Nederland

Tel: 0113 649 729

E: info@tropicalzoo.nl

W: www.tropicalzoo.nl

Routebeschrijving

Openingstijden 2018:

Berkenhof’s Tropical Zoo heeft sterk wisselende openingstijden klik daarom hier op de jaarkalender van 2018.

* Groepen vanaf 25 personen ook op andere tijden mogelijk na reservering.
* Berkenhof’s Restaurant is op reservering ook op andere tijden geopend

Entreeprijzen 2018:
– Baby’s en peuters 0 t/m 2 jaar: Gratis
– 3 t/m 12 jaar: € 10,00
– 13 t/m 64 jaar: € 11,00
– 65+ : € 10,00
– Groepen € 10,00 p.p. (vanaf 25 personen)
– Schoolreizen € 9,00 per persoon (ook begeleiders)
– Jaarkaart volwassene € 40,00 p.p.
– Jaarkaart kind € 35,00 p.p.

Gratis parkeren
Rolstoel toegankelijk
(Huis)dieren niet toegestaan

Parkplattegrond :

Klik op de plattegrond voor meer informatie

Klik op de plattegrond voor meer informatie

Geschiedenis

Berkenhof’s Tropical Zoo is, zoals eigenaar Johan Antes altijd zegt, de “uit de hand gelopen hobby” van de familie Antes.

In 1979 kocht oud slager Johan Antes, samen met vrouw Leny (beiden afkomstig uit Brabant), een onbewoonbaar verklaarde boerderij in het Zeeuwse Kwadendamme om zo wat dichter bij hun slagerij in de stad Goes te wonen. In 1980 verhuisden ze van Bergen op Zoom naar Kwadendamme. Met tuinieren en bijzondere planten verzamelen als grote passie, toverde Johan de braakliggende landbouwgrond (1 ha) achter de boerderij langzaam aan om tot een schitterende siertuin met prachtige borders, Oosterse ornamenten en vele waterpartijen.

Tevens bouwde hij met de jaren een enorme collectie fuchsia’s op. Johan en Leny vatten in 1994 het idee op om hun siertuin open te stellen voor publiek; Sier en Fuchsiatuin Berkenhof was een feit.
Na enkele jaren bedacht Johan: “Als ik nou eens een kas bouw, waar ik mijn niet winterharde kuipplanten mooi in op kan stellen, dan hoeft niet alles naar binnen te worden gesleept bij de eerste nachtvorst”. Na deze overdekte sub-tropische oase gerealiseerd te hebben en na veel leeswerk en wat verre reizen (naar o.a. Belize, Costa Rica en Florida), ontstond Johan’s droom voor het maken van een overdekte vlindertuin.

Johan’s droom werd werkelijkheid…
en wel in 1997. Vlindertuin Berkenhof werd geopend in een klein enkelglazen tuinbouwkasje van 400 m2. In dit zelfde jaar werd Berkenhof’s eerste restaurant met 50 zitplaatsen gerealiseerd. Johan had al snel door welke vlindersoorten het het meest naar hun zin hadden tussen zijn verzameling tropische planten en het vlinderverhaal bleek succesvol. In feite bleek een overdekte vlindertuin zo succesvol dat het in 2003 noodzakelijk was om de vlindertuin uit te breiden met een grote kas van nog eens 1200 m2. Tevens werd het restaurant vergroot naar 100 binnen zitplaatsen en 80 terrasplaatsen.

Vele uitbreidingen volgden, in 2006 werd het oude vlinderkasje afgebroken om plaats te maken voor een nieuw entreegebouw. In 2008 groeide het restaurant uit naar 200 zitplaatsen. In dit zelfde jaar kwam Berkenhof ook in het bezit van een volledige dierentuinvergunning. In 2010 vond de familie Antes het tijd om deze vergunning te gaan benutten en de tropische tuin breidde uit met vele kleurige dieren. Vanaf voorjaar 2010 gaan wij dan ook door het leven als Berkenhof’s Tropical Zoo & Restaurant. Onder die noemer werden splinternieuwe projecten gerealiseerd zoals ‘De Fossielenmijn (2012), Dino Expo (2012), Natuurklas (2012), Kidsjungle (2013) en het Buitenspeelbos (2015). Johan is nog steeds elke dag op de vloer als ‘de vlindermeneer’ en geeft enthousiast uitleg over plant en dier in zijn tropische paradijs. Vrouw Leny is dagelijks op haar post bij de kassa en souvenirshop. Zoon Jeroen en schoondochter Loes regelen alles wat met horeca & PR  te maken heeft.

Toekomst…
Zelfs al is hij 65+, Johan denkt nog niet aan stoppen.
De familie Antes is dan ook altijd druk aan het brainstormen over mogelijke nieuwe projecten. Wie weet wat u tijdens een volgend bezoek dus zult treffen.

(Bron: http://www.tropicalzoo.nl/bezoekersinfo/over-ons/)
Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1987
Oppervlakte: 2 hectare
Aantal diersoorten: 150
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 26 augustus 2008

later meer….

De dieren:

Tropical Zoo heeft allerlei verschillende tropische diersoorten van vogels, reptielen tot aapjes en vlinders en meer.
Hieronder een aantal van de meest kleurige of bijzondere op een rijtje.
Kom ze gerust eens in het echt bekijken!

Klik hier voor de dieren van Tropical Zoo

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Berkenhof’s Tropical Zoo en Vlindertuin.

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events