Logo Best ZooBest ZOO is het dierenpark waar je nog echt die Brabantse gezelligheid ervaart! BestZOO is een knus dierenpark, waar je als bezoeker nog echt dicht bij de dieren kan komen en de dieren goed kan zien.
Kom oog in oog te staan met dieren van over de hele wereld! Apen uit Zuid Amerika, Panters uit Azië, Buideldieren uit Australië en niet te vergeten, ijsvogeltjes uit Europa! In BestZOO zijn enkele echte pareltjes te zien, die bijna in geen enkele andere Nederlandse dierentuin te zien zijn, zoals: Hagen Wallabies, gevlekte stinkdieren, tamandua’s en wallaroes en nog veel meer.

BestZOO is uitermate geschikt voor de kleinere onder ons! Het park is niet te groot en overzichtelijk, de dieren zijn van dichtbij te zien en er is een grote speeltuin en een kinderboerderij  waar ze lekker kunnen ravotten en dat terwijl de ouders kunnen genieten van een heerlijk kopje cappuccino!

(Bron: Logo en teksten van www.bestzoo.nl en/of wikipedia)

Contactgegevens

Broekdijk 15
5681 PG Best
Nederland

Tel: 0499 – 371 706

E: info@bestzoo.nl

W: www.bestzoo.nl

Routebeschrijving

Openingstijden 2019:

Mei t/m September: 9:30 – 18:00
Oktober t/m April: 10:00 -17:00
Van 1 november tot 1 maart alleen geopend in de weekenden en schoolvakanties (regio zuid)

Honden
In BestZOO zijn alleen geleidehonden toegestaan.

Entreeprijzen 2019:

– Volwassenen (vanaf 12 jaar): € 11,50
– Kinderen (3 tot 12 jaar): €9,75
– Kinderen t/m 2 jaar: gratis
– 65+: €10,25

Jaarabonnementen
– Volwassenen (vanaf 12 jaar): €25,00
– Kinderen (3 tot 12 jaar):€21,00
– 65+ €23,00

Honden
In BestZOO zijn alleen geleidehonden toegestaan.

Parkplattegrond:

Best Zoo heeft helaas geen plattegrond online staan!

Geschiedenis

BestZOO bestaat al sinds 1932! Toendertijd nog niet onder de naam BestZOO, het was zelfs nog geen dierentuin. In 1932 schreef Janus van Laarhoven, de toenmalige vogel en dierenhandel in bij de Kamer van Koophandel. De heer van Laarhoven, kweekte en handelde vooral in huisdierrassen, maar naar mate van tijd kwamen daar steeds meer exotische dieren bij, zoals Chimpansees, Papegaaien, Jaguars en vele andere soorten apen.

Op een gegeven moment kwamen er meer mensen kijken dan kopen en werd er besloten om entree geld te vragen en was de naam Vogel en Dierenpark “de Vleut” geboren. De naam “de Vleut” komt van de buurtschap waar het park zich in bevindt. De Vleut is vooral bekend van z’n klompen historie, zo was er tot enkele jaren geleden nog een klompenmuseum. Helaas bestaat het museum niet meer.
Halverwege de jaren ’80 is de handel in dieren gestopt en was het vanaf toen alleen nog maar een dierentuin. In de jaren die volgde is er hard aan gewerkt om de verblijven die passen bij een dierenhandel om te bouwen naar verblijven die een dierentuin waardig waren.
In 2003 werd de naam veranderd van dierenpark de vleut naar BestZOO, dit vanwege een professionalisering en een betere herkenbaarheid. Niet veel later in 2007, is het park overgenomen door Zodiac Zoos, die met name de uitbreidingsplannen van het park zagen zitten. Maar na veel overleg met de gemeente en weinig resultaat, zagen zij het toch niet meer zo zitten. Waarop ze in 2010 het park weer hebben doorverkocht aan de huidige eigenaren. Dat jaar was tevens ook het jaar met de minste aantal bezoekers in een hele lange tijd. Sinds 2010 zitten de bezoekersaantalllen weer in de lift en gaat het elke jaar een beetje beter. Nog steeds zijn we met de gemeente in gesprek over uitbreidingsmogelijkheden. Zodra meer over bekend is, komt dat natuurlijk hier te staan..

(Bron: http://www.bestzoo.nl/geschiedenis)
Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1932
Oppervlakte: 4 hectare
Aantal diersoorten: 50
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 29 juli 2003

Best Zoo heeft zich vooral gespecialiseerd in bijzonder katachtigen. Daarnaast zijn er nog veel meer dieren te bewonderen als diverse apen en de bijzondere zuidelijke Tamandua

De dieren: 

Deze kleine Zoo bevat een verrassende collectie dieren.

Klik hier om alle dieren in Best Zoo te bekijken

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Best Zoo!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events