Logo Burgers' Zoo

Burgers’Zoo is een dierentuin in Arnhem. Zij was de eerste in Nederland die een echt oerwoud na bouwde . Daarna volgde ook een Dessert en een Oceanium. Burgers’Zoo is dus altijd erg vooruitstrevend geweest en veranderde de kijk op dierenparken in Nederland drastisch. Burgers’ Zoo kent vijf normen en waarden. Deze vijf punten vertegenwoordigen de zaken die wij als park het belangrijkst vinden en geven een strategisch kader bij de keuzes die er worden gemaakt.

  • Het welzijn van de dieren staat voorop

  • Zo natuurlijk en duurzaam als mogelijk is

  • Bezoekers zijn belangrijk

  • Verwonderen is bijzonder

  • Innovatie is leuk en van levensbelang

Natuur en natuurbeleving zijn essentieel voor het welzijn van mensen. Het contact met de natuur heeft een direct positief effect op mensen en een blijvend effect op houding en gedrag jegens de natuur. Het directe contact met de natuur wordt steeds zeldzamer en Burgers’ Zoo zal een steeds belangrijkere rol kunnen vervullen in het verbinden van de mens met de natuur.

Burgers’ Zoo houdt zijn dieren niet alleen om bezoekers een leuk dagje uit te geven. Wij willen ook dat gasten er iets van leren. De dieren vertegenwoordigen hierbij niet alleen hun wilde soortgenoten maar vormen ook de verbinding naar hun oorspronkelijke leefgebieden (biotopen) en de planten en dieren die daar in voorkomen.

Een dierentuin is een ideale plaats om je te verdiepen in de biologie van dieren (en planten). De basale informatie hiervoor kan iedere bezoeker bij Burgers’ Zoo via informatieborden bij de verblijven krijgen, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo zijn er exposities, rondleidingen, lezingen, lessen en practica en krijgen abonnementhouders gratis een tweemaandelijks magazine waarin actualiteiten voorzien worden van interessante achtergrondinformatie.

(Bron: Logo en teksten van  www.burgerszoo.nl)
Electronica algemeen

Contactgegevens

Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem
Nederland

Tel: (026) 442 45 34

E: info@burgerszoo.nl

W: www.burgerszoo.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

Wintertijd:
29 oktober 2017 t/m 24 maart 2018
dagelijks van 9.00 uur tot 17.00 uur

Zomertijd:
25 maart 2018 t/m 28 oktober 2018
dagelijks van 9.00 uur tot 18.00 uur

U kunt elke dag van het jaar in Burgers’ Zoo terecht. Burgers’ Zoo is dus ook alle feestdagen, zoals 1e én 2Kerstdag, Nieuw- en Oudjaarsdag geopend!

Wanneer zijn de dieren te zien?
Met uitzondering van de Bush, Ocean en Desert zijn de dieren tot een uur voor sluitingstijd zichtbaar.

Klik op het ticket voor alle online tickets

Klik op het ticket voor alle online tickets

Entreeprijzen 2018:

De tarieven voor Burgers’ Zoo t/m 1 april 2019 zijn.

– 0 t/m 3 jaar: GRATIS
– Kind 4 t/m 9 jaar: €19,00
– Volwassenen: €22,00
– Parkeermunt: €6,00

Bestel hier online je kaarten met €1,00 korting

– Abonnement: v.a €52,50
Alle informatie over abonnementen
– Parkeren: € 5,00

Groepen:
– Volwassenen: € 20,00 p.p. (v.a. 20 pers)
– Kinderen (4 t/m 9 jaar): € 17,00 p.p. (v.a. 20 pers)

Indien u nu kaarten online bestelt, krijgt u €1,50 korting.

Combikaart
Met de combikaart voor het Nederlands Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo kunt u binnen vijf dagen beide parken eenmaal bezoeken.
Deze kaarten zijn alleen verkrijgbaar bij de kassa van één van beide parken.
– Combikaart volwassenen: €34,65
– Combikaart kinderen: €30,10

RONDLEIDINGEN:

U kunt in Burgers’ Zoo een avontuurlijke tocht maken door de Bush en bijna zoals een echte diepzeeduiker de Ocean verkennen. Maar tijdens het maken van deze tochten kunt u zich door een gids voor de schermen ook bij laten praten over al het pracht en praal dat de natuur te bieden heeft.

U zult dingen ontdekken die u waarschijnlijk zonder gids niet gezien zou hebben gezien. Bekijk welke van onze rondleidingen het beste bij u past >>

Parkplattegrond:

http://www.burgerszoo.nl/beleef-het-park/parkoverzicht/

Plattegrond Burgers Zoo

Plattegrond Burgers Zoo
Bron:https://www.burgerszoo.nl/media/1857838/2017-Plattegrond-NL-A3.jpg

Geschiedenis

Honderd jaar geleden op 30 maart 1913 opent Fassanterie Buitenlust, de voorloper van het huidige moderne dierenpark Burgers’ Zoo, voor het eerst zijn deuren voor het publiek. Sinds de oprichting door Johan Burgers, de eerste eigenaar en naamgever van het Arnhemse dierenpark, is het park altijd een echt familiebedrijf gebleven.

Al vanaf de beginjaren baarde het dierenpark opzien door zijn gedurfde vernieuwingen, natuurlijk vormgegeven dierverblijven en de creatie van beleving bij de bezoekers. Burgers’ Zoo kent een kleurrijke geschiedenis die het dierenpark heeft gevormd, zoals u het vandaag de dag in de bosrijke omgeving ten noorden van Arnhem aantreft.

(Bron:   www.burgerszoo.nl)
Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1913
Oppervlakte: 45 hectare
Aantal diersoorten: 600
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 29 juli 2003

Burgers was het eerste dierenpark in Nederland dat een eigen Bush en Dessert bouwde. Ook het Oceanium was een toonbeeld van hun inventiviteit.

De dieren:

Via de link hieronder vindt u meer achtergrondinformatie over de natuurlijk vormgegeven dierverblijven maar ook over een deel van de dieren die in deze verschillende leefomgevingen leven. Laat u inspireren en verrassen door de bijzondere weetjes, filmpjes en mooie foto’s!

LEER MEER OVER DE DIEREN EN LEEFOMGEVINGEN

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Burgers’ Zoo!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Afbeeldingen

adverteren op zoovaria.com

Afbeeldingen

Zoovaria events