Logo Dierenpark Zie-Zoo Volkel

Dierenpark Zie-ZOO onderscheidt  zich omdat het laat zien dat een dierentuin verschillende  maatschappelijke functies kan vervullen. De bescherming van wilde diersoorten en instandhouding van de biodiversiteit staat daarbij centraal. Dierenpark Zie-ZOO is uniek voor Nederland op o.a. de volgende punten:

Budget ZOO
Dierenpark Zie-ZOO bestaat uit een samenwerkingsverband tussen Dierenpark Zie-ZOO BV en Stichting Zie-Zoö. Stichting Zie-Zoö heeft als taak het verzorgen van de dieren. De stichting is niet gericht op het maken van winst en werkt met vrijwilligers, donateurs en stagiares. Het werk van de stichting kan worden geholpen door adoptie van een dier of door giften. Stichting Zie-Zoö is een algemeen nut beogende instelling. Dierenpark Zie-ZOO BV zorgt voor de exploitatie van het park en de ZorgZOO. Toegangsprijzen voor bezoekers worden zo laag mogelijk gehouden.

Educatieve ZOO
De educatieve functie van Dierenpark Zie-ZOO is erg belangrijk en gaat veel verder dan alleen maar het tentoonstellen van de verschillende diersoorten. Het park wil een verhaal vertellen met als “rode draad” het centrale thema: 7 werelddelen met de daarbij behorende biodiversiteit. Bij Dierenpark Zie-ZOO zie je exotische dieren die je in Nederlandse dierentuinen vaak niet tegenkomt.

Groene ZOO
Dierenpark Zie-ZOO heeft de ambitie om Hét Groene Dierenpark te worden. Dierenpark Zie-ZOO gebruikt zoveel mogelijk groene energie (zonnepanelen, aardwarmte, LED-verlichting) en doet veel aan recycling (scheiden van afval, hergebruik van materialen).

Sociale ZOO
Dierenpark Zie-ZOO is een niet commerciële organisatie en heeft een belangrijke sociale functie gekregen binnen de regionale samenleving.

ZorgZOO
Dierenpark Zie-ZOO is de eerste echte “ZorgZOO” van Nederland en is gespecialiseerd in het bieden van zorg aan mensen met autisme.

(Bron: logo en teksten van www.dierenparkziezoo.nl en https://nl.wikipedia.org/wiki/Dierenpark_Zie-ZOO)

Contactgegevens

Zeelandsedijk 12B
5408 SM Volkel
Nederland

Tel: 0413-259905

E: info@dierenparkziezoo.nl

W: www.dierenparkziezoo.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

Het park is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00
(in de periode april t/m oktober zijn we tot 17.30 open)

Entreeprijzen 2018:

0 t/m 2 jaar – Gratis!
3 t/m 11 jaar – € 7,75
12 t/m 64 jaar – € 9,75
65+ – € 8,50
Groepen (vanaf 12 personen) – € 7,50

– Parkeren op onze eigen parkeerplaats is gratis!
– Toegang voor kinderen alleen onder begeleiding.
– Huisdieren zijn helaas niet toegestaan.

Jaarabonnementen:
Jaarabonnement 0 t/m 2 jaar – Gratis!
Jaarabonnement 3 t/m 11 jaar – € 22,50
Jaarabonnement 12 t/m 64 jaar – € 27,50
Jaarabonnement 65+ – € 25,00
Jaarabonnement gezin – € 72,50

Een gezinsabonnement geldt voor maximaal 5 personen. Onder een gezin verstaan we 1 of 2 ouders met kinderen (4 t/m 12 jaar). Per gezinsabonnement maximaal 2 volwassenen.
Let op: een jaarabonnement is persoonsgebonden. U kunt dus niet een pasje van een familielid gebruiken.
Om tijd bij de kassa te besparen kunt u het abonnementen-formulier hier downloaden en uitprinten

Helaas heeft dierenpark ZieZoo nog geen parkplattegrond online.

Geschiedenis

Het park begon als hobby van Eeg Manders met enkele hyena’s in zijn achtertuin. Naarmate zijn verzameling dieren en de belangstelling ervoor groeide werd er besloten om samen met enkele dierenliefhebbers een park te creëren. Zo werd stichting Zie-Zoö geboren. Het park werd in 2000 geopend en begon als kweekcentrum en dierenpark voor exotische dieren op non-commerciële basis, opgericht door Eeg en Marion Manders. Vanaf 2000 tot en met 2012 was het centrum maar zes dagen per jaar geopend voor bezoekers tijdens gratis open dagen. Dit kwam omdat het centrum geen vergunning voor een dierentuin had. Sinds de opening werd het centrum vooral onderhouden door vrijwilligers. In 2011 is besloten om het park het hele jaar open te houden en een dierentuinvergunning aan te vragen. Er werd samenwerking aangegaan met het Regionaal Autisme Centrum, een in autisme gespecialiseerde zorginstelling. Hierdoor is Zie-ZOO een zorgdierentuin geworden die mensen met autisme dagbesteding biedt.

Vanaf 14 april 2013 is het park dagelijks geopend voor bezoekers en moet er toegangsgeld betaald worden. In 2014 is begonnen met een uitbreiding, waarbij het park in fases van de huidige een hectare naar vijf hectare zal groeien. Dan zal het park ook een nieuwe ingang krijgen bij de parkeerplaats

(Bron: logo en teksten van www.dierenparkziezoo.nl en https://nl.wikipedia.org/wiki/Dierenpark_Zie-ZOO)
Ontstaan: 2000
Oppervlakte: 5 hectare
Aantal diersoorten: 75

Een verrassende kleine zoo met een bijzondere dierencollectie.

Dierenpark Zie-ZOO wil zoveel mogelijk de diversiteit aan diersoorten in alle werelddelen laten zien.
Maar wat is een werelddeel eigenlijk? En wat is dan het verschil met een continent?
Het antwoord ligt in de definitie: continent is een geologische term en werelddeel is een geopolitieke term. Een continent is een zeer grote landmassa die niet of vrijwel niet met andere landmassa’s verbonden is. Een landmassa die te klein is om een continent te zijn noemen we een eiland. Een werelddeel kan dan bijvoorbeeld een continent + de omringende eilanden zijn. Zo is het werelddeel Afrika gelijk aan het continent Afrika + een aantal eilanden zoals Madagaskar. Soms is een werelddeel een deel van een continent: het werelddeel Europa hoort bij het continent Eurazië.

Klik hier voor alle informatie over de dieren in dit park

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Dierenpark ZIE-ZOO in Volkel!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events