De natuur saai? Dan ben jij nog nooit in DoeZoo geweest! Want in de DoeZoo wordt de natuur een spannende belevenis. Bij DoeZoo draait het om doen!

Al je zintuigen komen in het park volop aan bod: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Een slang om je nek… Een stinkdier aaien… En natuurlijk een kikker kussen! Dat is wel even wat anders dan plaatjes aan de wand van een museum.

DoeZoo is ook de wereld van kriebelbeestjes: de insecten. Je komt er niet alleen insecten tegen, maar ook dieren en planten die insecten eten.

DoeZoo is buiten en binnen (ruim 900m2 overdekt plezier!). En is daarom geschikt met regen, sneeuw en zonneschijn. Voor iedereen. Er is namelijk altijd wat te beleven in DoeZoo

Misschien vind je sommige kriebelbeestjes even eng als interessant, maar het zijn eigenlijk allemaal hele nuttige beestjes. Insecten ruimen de rommel op, helpen planten met het verspreiden van stuifmeel zodat er nieuwe plantjes groeien. En ze vormen voedsel voor andere dieren, zoals vogels en reptielen.

In DoeZoo kun je al deze dieren tegenkomen! DoeZoo vindt het belangrijk dat iedereen de natuur kan ontdekken. Ook kinderen en volwassenen met een beperking. Daarom bieden we je een park waarin alle zintuigen een rol spelen: horen, voelen, ruiken en proeven.

(Bron logo en teksten: www.doezoo.nl)

Contactgegevens

Wierde 17
9965 TA Leens
Nederland

Tel: 0595 57 26 59

E: info@doezoo.nl

W: www.doezoo.nl

Routebeschrijving

DoeZoo ligt in Leens in Noord-Groningen. Dat lijkt misschien ver, maar is maar een half uurtje rijden van de stad Groningen. Bij DoeZoo kan je je gemakkelijk een paar uur vermaken, dus is het echt de moeite waard! Ook leuk om te combineren met Zeehondencreche Pieterburen

Openingstijden 2018:

Tijdens (basis)schoolvakanties:

  • Maandag tot en met zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Zondag: Gesloten

periode 1 mei – 30 december:

  • Maandag tot en met zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Zondag: Gesloten

Buiten (basis)schoolvakanties periode 1 januari – 30 april:

  • Woensdag tot en met zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Zondag tot en met dinsdag: Gesloten

Voor groepen en partijen kunnen ze een programma op maat maken en is het mogelijk om buiten de reguliere openingstijden het park te bezoeken. Neem daarvoor contact met ons op.

Feestdagen:

  • Tweede Kerstdag geopend
  • Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag gesloten

Entreeprijzen 2018:

– Kinderen t/m 2 jaar: Gratis
– Kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen: € 7,00
Tijdens schoolvakanties is de entree inclusief de rondleiding (11.00 en 14.00 uur), een theatervoorstelling, en (knutsel-)activiteit voor kinderen.
Buiten de schoolvakanties zijn de rondleidingen gratis en vinden plaats op woensdag en zaterdag om 14.00 uur.

Parkplattegrond:

Zoo in Leens heeft helaas geen online parkplattegrond beschikbaar!

Geschiedenis

Het park opende zijn deuren in 1998 als Insektenwereld. Het begon als hobby, maar groeide in de loop der jaren uit als een klein dierenpark. In het begin richtte het park zich vooral op insecten, maar heeft in de loop der jaren het aanbod vergroot naar onder andere insectenetende planten en insectenetende diersoorten. In 2003 was het park te klein geworden en omdat er geen uitbreidingsmogelijkheden waren op de toenmalige locatie, werd er besloten om het park te laten verhuizen. Het park verhuisde in 2004 vanaf de straat Valge naar de straat De Wierde. De voormalige camping de Marne werd de nieuwe locatie van Insektenwereld. In 2003 werd ook een stichting opgericht met als doel het ontwikkelen en onderhouden van een natuur- en milieueducatiecentrum (natuurdoecentrum) in Leens

DoeZoo heeft verschillende dieren. Het park richt zich vooral op insecten en insectenetende planten en insectenetende diersoorten, maar ook andere diersoorten zijn er in het park te vinden.

(Bron: www.doezoo.nl)
Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1998
Oppervlakte: 2 hectare
Aantal diersoorten: 80
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 29 juli 2003

DoeZoo is een klein maar bijzonder park. Kinderen krijgen hier volop aandacht.

De dieren:

Wereld van insecten

In DoeZoo betreed je de wereld van de insecten. De insecten zijn de grootste diergroep op aarde en toch zie je relatief weinig in musea of dierparken. Bij DoeZoo krijgen deze dieren extra aandacht.

Er is veel meer dan alleen die kriebelbeestjes! Ook de dieren die insecten eten kan je ontmoeten. Dat zijn bijvoorbeeld apen, spinnen, neusberen, hagedissen, kikkers, uilen, eekhoorns, egels en een slang. Te veel om hier allemaal op te noemen.

Klik hier voor meer informatie over de dieren in DoeZoo Leens

Deel jouw foto’met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Doe Zoo Leens!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events