Logo Dolfinarium

Een dagje Dolfinarium Harderwijk is een ervaring vol ontdekkingen. Een dag die je nooit meer vergeet. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Nergens anders in Nederland zie je zo veel bijzondere zeezoogdieren bij elkaar. Je ontmoet bruinvissen, dolfijnen, walrussen, zeehonden, zeeleeuwen, roggen en haaien. Zo’n fantastische ervaring staat of valt met een goede organisatie. Daarvan zijn wij ons erg bewust en dus zetten we alles in het werk om ervoor te zorgen dat jij het naar je zin hebt.

(Bron logo en teksten: www.dolfinarium.nl)

Contactgegevens

Strandboulevard Oost 1
3841 AB Harderwijk
Nederland

Tel: +31 (0)341-467 467

E: info@dolfinarium.nl

W: www.dolfinarium.nl

Routebeschrijving

Openingstijden 2018:

Het Dolfinarium is van 17 februari t/m 28 oktober 2017 geopend van 10.00 tot 17.00 uur (in juli & augustus tot 18.00 uur)

Winteropenstelling:
Het Dolfinarium is in de kesrtvakantie geopend en versierd met prachtige kerstbomen, sfeervolle kerstlichtjes en warme kampvuren. Ook in de winter is het Dolfinarium een grote speeltuin! De dolfijnen nemen je mee op wereldreis tijdens een spetterende show en de zeeleeuwen brullen zo hard als ze kunnen. Bij de glaswand komen de walrussen jou eens goed bekijken en de roggen laten zich zelfs kietelen. Samen met de dieren lekker spelen, ontdekken, verwonderen en genieten in het park met een gezellig winters tintje.

Klik hier voor de actuele openingstijden

Klik op het ticket voor alle online tickets

Klik op het ticket voor alle online tickets

Entreeprijzen 2018:

– Kids 3 t/m 11 jaar : Aan de kassa €27,50
– Volwassenen: aan de kassa €27,50
– Senioren (65+), mindervaliden: Aan de kassa €27,50
– Groepen (vanaf 15 personen): € 18,75 p.p.

Leg de dag van je bezoek vooraf vast en koop je ticket online met grote korting!
Kinderen t/m 2 jaar hoeven geen kaartje te kopen.

Aanbieding niet geldig tijdens de Dora & Diego fandagen.

entreeprijs winteropening:
Koop je tickets online vanaf slechts €15,00 (vaste datum) of €22,50 (zonder vaste datum)

Klik hier voor meer informatie over de entreeprijzen.

Parkplattegrond:

www.dolfinarium.nl/plan-je-bezoek/plattegrond/

Klik op de plattegrond voor meer informatie

Klik op de plattegrond voor meer informatie

Geschiedenis

Het Dolfinarium begon decennia geleden als gevolg van een uit de hand gelopen ‘verzameling’ zee(zoog)dieren. Ondernemer Frits den Herder startte in 1955 met zijn broer Coen (eigenaar van de lokale rederij en de speeltuin in Harderwijk) met de bouw van een dolfinarium: een bassin voor het houden van dolfijnen en andere zeezoogdieren. In 1965 openden ze in Harderwijk het eerste dolfinarium van Nederland voor het grote publiek. Vandaag de dag is het Dolfinarium nog steeds uniek in Nederland, vanwege het feit dat het de enige plaats is waar men dolfijnen kan ontmoeten. In Europa bijzonder door de kwaliteit, kwantiteit en diversiteit van het aanbod. Frits had met het oprichten van het Dolfinarium een duidelijk doel voor ogen: “Het Nederlandse volk respect en ontzag laten kweken voor deze meest bijzondere en mythische zeezoogdieren.”

Aspro Parks

Het Dolfinarium behoort sinds januari 2015 tot Aspro Parks. Deze Spaanse organisatie bestaat sinds 1991 en is één van de wereldleiders op het gebied van leisure. Aspro Parks bezit en exploiteert in acht Europese landen meerdere waterparken, aquaria, dierentuinen en vakantieparken. Binnen Nederland maken ook Deltapark Neeltje Jans en Linnaeushof onderdeel uit van de groep. Voor meer informatie verwijzen we je naar www.asproparks.com.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1965
Oppervlakte: 8 hectare
Aantal diersoorten: 40
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 29 juli 2003

Het Dolfinarium was het eerste Dolfinarium in Nederland. Ontstaan uit een hand gelopen hobby. Vroeger had het Dolfinarium zelfs Orka’s, maar door aangescherpte regels zijn ze daar mee gestopt.

De dieren:

Het dolfinarium heeft niet alleen dolfijnen, maar ook diverse andere dieren

Klik hier voor meer info over alle dieren in het Dolfinarium

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan het Dolfinarium in Harderwijk!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events