logo faunapark Flakkee

Faunapark Flakkee is gelegen in de Duivenwaardsepolder, u kunt hier dieren zien die bijna in geen enkele andere dierentuin te zien zijn, zoals bijvoorbeeld de Hutia’s, de bobakmarmotten, tayra’s en zelfs een prachtige moeraskat die in de hele Benelux niet te zien is. U wordt verwelkomt door de stokstaartjes die al op u wachten, de uilen kijken vanuit de hoogte op u neer terwijl u de ara’s al van verre hoort roepen.

Geniet van de mooie tuin terwijl u langs de actieve neusberen loopt, de acrobatische toeren van de tayra’s  bewondert of de eerste zwemles van de capybara’s ziet. Op de kinderboerderij zullen onder andere de geiten en de ezel u vol verwachting begroeten, terwijl de prachtige pauwen u vergezellen.

Faunapak Flakkee heeft grotendeels verharde paden waardoor het ook geschikt is voor de  minder valide bezoeker, omdat het park niet te groot is en overzichtelijk, de dieren van dichtbij te zien zijn is het voor jong en oud een leuk dagje uit. Na alle opgedane indrukken kunt u de dag afsluiten met een hapje en een drankje op ons gezellige terras terwijl de kinderen nog in de speeltuin kunnen ravotten of zich kunnen vermaken op de 18 holes midgetgolfbaan

Het park heeft mede door steun van het Leader+ fonds Zuid-Hollandse eilanden en sponsors een educatieve-, ontvangstruimte met horeca faciliteiten.

(Bron logo en teksten: http://www.faunaparkflakkee.nl/)

Contactgegevens

Duivenwaardsedijk 22
3244 LG Nieuwe Tonge
Nederland

Tel: 06 10 230 303

E: info@faunaparkflakkee.nl
Of gebruik hun contactformulier

W: www.faunaparkflakkee.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

Het park is geopend van het eerste weekend van april t/m het laatste weekend van oktober
Op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag
van 10.00 uur tot 17.00 uur

Ook 1e en 2e paas- en pinksterdag zijn zij geopend

Klik hier voor alle openingstijden

Van 1 november t/m 29 maart gesloten!

Entreeprijzen  (2018):

Kinderen tot en met 2 jaar Gratis
3 tot en met 12 jaar € 5,50
13 jaar en ouder € 7,00

Dagarrangement

3 tot en met 12 jaar € 9,00
13 jaar en ouder € 10,00
+ Speurtocht €1,00

Abonnementen (entree, midgetgolf en een ijsje)

3 tot en met 12 jaar € 15,00
13 jaar en ouder € 20,00

* Pinnen is helaas niet mogelijk
* Honden zijn niet toegestaan

Tijdens uw bezoek aan het park heeft u de mogelijkheid voor
midgetgolf € 3,50 p.p. en een speurtocht € 1,50 p.p.

Parkplattegrond:

Faunapark Flakkee heeft helaas geen online plattegrond beschikbaar!

Geschiedenis

In 1995 bouwde de heer Cor van ’t Zant het park om zijn hobby te laten zien aan andere mensen. In 1997 opende het park voor het eerst zijn deuren. In 2005 moest het park echter zijn deuren weer sluiten wegens geldgebrek. Niet lang daarna werd het park uiteindelijk opgekocht door de heer Dingeman van Es die een stichting oprichtte voor het behoud van het park. Sindsdien zijn er verschillende vogelliefhebbers betrokken geraakt met het park en hebben het park ook aangevuld met verschillende dieren. Het park is opgebouwd als een soort van stadspark met daarom heen een aantal dierenverblijven. Het park zelf is een niet-commercieel bedrijf dat gerund wordt door vrijwilligers, vooral vogelliefhebbers. De bedoeling van het park is om een niet-commercieel vogelpark te creëren

Het Faunapark Flakee is ooit begonnen als een fruitgaard. Nog steeds staan er appel, peren en pruimenbomen op de locatie die elke herfst de dieren van extra vers fruit voorzien

In 1980 werdt de fruitgaard verkocht, en begon de toenmalige eigenaar er een vogel park in.
De parkieten, vinkjes, ara’s en uilen zijn daar getuigen van geweest

De oprichting van Faunapark Flakkee

Faunapark Flakkee is een dierenpark gelegen in Nieuwe-Tonge op Goeree-Overflakkee, dat in 1995 werd opgericht. Het park is opgebouwd als een soort van stadspark met daarom heen een aantal dierenverblijven. Het park wordt gerund door vrijwilligers, vooral vogelliefhebbers. De bedoeling is om op niet-commerciële basis een vogelpark te in stand te houden.

Van vogelpark naar dierenpark

In 1995 bouwde een vogelliefhebber het park om zijn hobby te laten zien aan andere mensen. In 1997 was het voor het eerst toegankelijk voor bezoekers.

in 2003 namen Anton en Petra het park over. Petra had als droom een dierenpark met een eigen pannenkoeken restaurantje. Die heeft ze nu inmiddels, maar overtuigd dat het allemaal nog beter kan heeft ze grote plannen voor de toekomst.

Cijfers en bijzonderheden: 

Ontstaan: 1995
Oppervlakte: 25 hectare
Aantal diersoorten: ruim 60

De dieren:

Anders dan de naam en logo doen vermoeden bestaat het park zeker niet uit alleen vogels. Zo kan je er ook lama’s, neusberen, capybara’s en wasbeerhonden zien.

Klik hier voor een overzicht en nadere informatie over de dieren in dit park.

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Faunapark Flakkee!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events