logo landgoed hoenderdaell

Gepensioneerde circusleeuwen, bruine beren opgevangen uit Bulgarije, vrijlopende ringstaartmaki’s op het apeneiland en damhertjes die dartelen door het bos? Je vindt het allemaal op Landgoed Hoenderdaell, een van de meest diervriendelijke dierenparken in Nederland.

Van kinderboerderij tot roofvogelshow en van jungle tot weidse vlaktes met rondspringende kangoeroes: kom langs en beleef zelf hoe mooi de natuur kan zijn! Een dagje weg met kids of met je partner even weg van de drukte van alledag? Het kan hier allemaal.

De dierenverblijven in het dierenpark van Landgoed Hoenderdaell staan temidden van een prachtig uitgestrekt natuurgebied. Paden leiden door het bos, via uitgestrekte velden en langs het water. Tijdens een bezoek aan Landgoed Hoenderdaell maak je ook kennis met dieren die zomaar vrij door het dierenpark lopen. Zo zou je zomaar oog in oog kunnen staan met een emoe, fazant of een van de ronddartelende hertjes.

Midden in het bos ligt het opvangverblijf van Stichting Leeuw. Hier worden verschillende grote katten, waaronder leeuwen en tijgers, verzorgd en voorbereid op een mogelijke terugkeer naar de natuur.

Wil je nog dichter bij de dieren komen? Als  je om 14.00 een bezoekje brengt aan het apeneiland, dan mag je helpen de Ringstaartmaki’s te voeren. Tijdens een dagje weg met kids mag een bezoek aan deze familieleden van ‘Koning Julian’ natuurlijk niet ontbreken… Nieuwsgierig geworden? Neem alvast een kijkje op de website om in de stemming te komen.

Daarnaast kun je om 12.00 uur en 15.00 uur vanaf de tribune genieten van een spectaculaire roofvogelshow van een valkenier.

Dierenpark Hoenderdaell is een van de weinige dierenparken in Nederland die gebouwd is met de dieren als uitgangspunt, niet de bezoekers. Hun doel is dierenwelzijn. Ze vangen dieren in nood op en streven ernaar ze weer terug te plaatsen in de natuur. Daarom zijn er elke keer weer nieuwe dieren in het dierenpark te bewonderen. Er is altijd iets nieuws te ontdekken tijdens een bezoek aan Landgoed Hoenderdaell

(Bron: http://www.landgoedhoenderdaell.nl)

Contactgegevens

Van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna,
Nederland

T: 0223-531388

E: info@landgoedhoenderdaell.nl
of via hun contactformulier

W: www.landgoedhoenderdaell.nl

Routebeschrijving

Openingstijden:

Het dierenpark is zeven dagen per week geopend,

van 1 april tot 1 november van 09.00 tot 18.00 uur

en van 1 november tot 1 april van 09.00 tot 17.00 uur.

Op eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is het dierenpark gesloten.

Zoovariaticket klein (368 x 227)

Klik op het ticket voor alle online prijzen

Dagkaart: € 12,- p.p. aan de kassa en € 11,- via de website (1 april-31 oktober).
Dagkaart: € 11,- p.p. aan de kassa en € 10,- via de website (1 november-1 april).
Peuterkaart voor kinderen van 3 en 4 jaar oud is € 5,- p.p.
Jaarkaart: € 25,- p.p.
Peuter jaarkaart € 12,50 p.p.
Familie jaarkaart: € 75,-  (twee volwassenen met maximaal drie kinderen t/m 15 jaar)
Kinderen tot en met 2 jaar: gratis
Parkeren: gratis

LET OP: JAARKAARTEN ZIJN PERSOONSGEBONDEN EN KUNNEN ALLEEN VIA DE KIOSK/ENTREE VERLENGD WORDEN!

Hoe kun je toegangskaartjes kopen?
Toegangsbewijzen voor Dierenpark Hoenderdaell zijn te bestellen via de webshop en zijn te koop aan de kassa bij de ingang van het park. Je kunt met een pinpas of contant betalen.

Waar kun je parkeren?
Bij de ingang van het landgoed is een ruime parkeerplaats, die ook toegankelijk is voor bussen. Parkeren is gratis. Bij de ingang is ook een fietsenstalling te vinden, waar je je fiets kunt parkeren (die is niet toegestaan op het terrein).

Is het landgoed toegankelijk voor mindervaliden?
Ja, de paden zijn rolstoelvriendelijk en er zijn invalidentoiletten op het terrein. De route door het park is 2,5 kilometer lang, maar langs de route staan bankjes om op uit te rusten.

Zijn honden toegestaan op Landgoed Hoenderdaell?
Nee, honden zijn niet toegestaan.

Parkplattegrond:

http://www.hoenderdaell.nl/het-park/plattegrond/

Plattegrond Landgoed Hoenderdaell 2016

Plattegrond Landgoed Hoenderdaell 2016

Geschiedenis

Het landgoed is in 1992 ontstaan, door het ombouwen van akkerland tot natuurgebied.
De familie Kruijff is gek op dieren. Al vele jaren houdt ze flamingo’s en ooit waren de Kruijffs eigenaar van een groep van ongeveer 150 struisvogels. Die lijn wilden ze graag doortrekken. De familie lanceerde zelfs een ambitieus plan om een grote dierentuin te beginnen op haar stuk grond in de polder bij Anna Paulowna. De overheid zette daar uiteindelijk een streep door, maar nam later wel weer contact op om het concept van een ‘nieuw landgoed’ onder de aandacht te brengen. “Wat heel interessant daarin was: we kregen bij een nieuw landgoed de mogelijkheid om woonhuizen op het terrein te bouwen,” zegt eigenaar Pieter Kruijff. “Mijn vader heeft twintig jaar geleden al eens een voorstel ingediend om er een woning te bouwen, maar dat werd afgewezen. Op de grond rustte een agrarische bestemming. Nieuwbouw in het buitengebied was in die jaren zo goed als onmogelijk.”
Dierenpark
Na de goedkeuring van het plan-Hoenderdaell in 2006, ging het gloednieuwe landgoed augustus vorig jaar open voor het publiek. Hun plan voor een ‘dierentuin’ keert erin terug, maar dan in een andere, wat kleinschaliger vorm. De ijsberen ontbreken weliswaar, evenals de olifanten, giraffes en neushoorns, maar van een ‘dierenparkje’ is geen sprake. Tijdens een rondwandeling stuit je op allerlei in- en uitheemse dieren. De tropische kas biedt onderdak aan brilkaaimannen en flamingo’s, in de kinderboerderij leven konijnen, kippen en dwerggeiten, de roofvogel – tuin telt ruim vijftien gevleugelde predatoren en er is een fazanterie en een hertenkamp. In de naaste toekomst wordt de bevolking nog uitgebreid met tijgers en andere katachtige roofdieren als de Stichting Pantera Roofdierenopvangcentrum naar Hoenderdaell verhuist. Een eyecatcher is ook koffie- en theehuis ‘de Braeckelhof ’, dat aan het water van het Lage Oude Veer staat en gerund wordt door Pieters vrouw Thalita.

Afgezien van het terrein van 32 hectare dat voor de bezoekers is opengesteld, omvat het landgoed nog een natuurterrein van dezelfde grootte. Inzet van de Stichting Landgoed Hoenderdaell is om een zo groot mogelijke ecologische variatie te behouden en te bereiken in het gebied. De natuur op het in totaal 64 hectare groot landgoed wordt daarnaast gecombineerd met kunst. Hoenderdaell heeft een eigen galerie en een expositietuin, waarin kunstenaars regelmatig hun werk tentoonstellen.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 2008
Oppervlakte: 64 hectare
Aantal diersoorten: 100
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 18 augustus 2008

De dieren:

Landgoed hoenderdaell heeft een grote diversiteit aan dieren. Daarnaast zit ook Stichting Leeuw (een opvangcentrum voor grote katachtigen) in het park

Klik hier voor een overzicht van alle dieren in dit park.

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Landgoed Hoenderdaell!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events