Logo Ouwehands dierenparkIn een wereld waar de relatie mens en natuur onder druk staat, wil Ouwehands Dierenpark bewondering voor de natuur stimuleren, mensen aanzetten tot nadenken en handelen en uitgroeien tot een toonaangevende organisatie op dit gebied.

Sta neus aan neus met de ijsbeertweeling,  hang de beest uit in de  overdekte speeljungle RavotAapia of ga op avontuur  in Expeditie Berenbos. In Ouwehands Dierenpark leer je dieren écht kennen door ze van heel dichtbij te ontmoeten. Zo ontdek je zelf de antwoorden op al je dierenvragen. Zet je zintuigen op scherp en maak je klaar voor een dag vol dierbare ontmoetingen.

Reuzenpandaverblijf Pandasia

Het reuzenpandaverblijf bestaat uit twee delen, een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje. Daarnaast komen er meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag en een kliniek. Een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling en een ‘pandashop’ maken ook onderdeel uit van het project.

Pandasia in Chinese stijl

Het project ‘Pandasia’ wordt in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Om dit te verwezenlijken worden diverse Chinese elementen, ornamenten en accessoires aangebracht. ‘Pandasia’ bestaat uit twee bouwdelen, die door een houten brug met elkaar worden verbonden. De dak- en gevelconstructies worden in China op traditionele wijze gemaakt en krijgen een bijpassende authentieke kleurstelling. De gevels worden voorzien van ronde elementen waarop Chinese voorstellingen staan afgebeeld. Het dak wordt bekleed met dakpannen die op traditionele wijze, handmatig in China worden gemaakt. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel. Het project krijgt tevens een eigen pagode. Hierin wordt de Chinese detaillering, kleurstelling, materiaalgebruik en symboliek zorgvuldig toegepast.

Bekijk hier de impressiefilm van Pandasia.


(Bron Logo en teksten:  http://www.ouwehand.nl)

Contactgegevens

Grebbeweg 111,
3911 AV Rhenen
Nederland

Tel: 0317 650 200

E: info@ouwehand.nl
Of via hun contactformulier

W: www.ouwehand.nl

Routebeschrijving

Electronica algemeen

Openingtijden 2018:

Je bent op iedere dag van het jaar welkom om de dieren in Ouwehands Dierenpark te ontmoeten.

– 2 januari t/m 13 april:  10.00 – 17.00 uur
– 14 april t/m 17 april: 10.00 – 18.00 uur
– 18 april t/m 30 april (ma-vr) : 10.00 – 17.00 uur
– 18 april t/m 30 april (za-zo): 10.00 – 18.00 uur

Goed om te weten 
Het kan zijn dat bepaalde  onderdelen van het park gesloten zijn, bijvoorbeeld vanwege onderhoud. Bekijk daarom altijd de actuele parkinformatie voordat je een bezoekje aan Ouwehands Dierenpark brengt.

BEKIJK HIER EEN OVERZICHT VAN DE OPENINGSTIJDEN

BEKIJK ACTUELE PARKINFORMATIE

  • Vanaf 16.00 uur kunnen er minder dieren zichtbaar zijn voor het publiek.
  • Horecalocaties openen vanaf 10.00 uur en kunnen eerder sluiten.
  • Het dierenpark is niet volledig verlicht.

Entreeprijzen (2018):

Ouwehands hanteert sinds 1 mei 2017 wisselende tarieven en alleen online verkrijgbaar!
Aan de kassa worden dus geen kaartjes meer verkocht!!
Dit heeft oa te maken met de verwachte drukte wanneer de 2 reuzenpanda’s te zien zijn!

de prijzen lopen uiteen van 20 euro op rustige dagen tot 25 euro op drukke dagen!

Tickets zijn online te bestellen in de  ticketshop. Ouwehands Dierenpark werkt met verschillende tarieven. In de kalender van de ticketshop zijn de tarieven per dag terug te vinden.

Onderstaande tarieven zijn geldig  t/m 29 maart      2019.

Tarieven

maandag t/m vrijdag    / weekend, vakantie- & feestdagen
0 t/m 2 jaar: Gratis

3 t/m 9 jaar:  € 20,00    / €23,00

Vanaf 10 jaar: € 22,00    / €25,00

Extra’s

Ticket hond: € 5,00 p.h.
Parkgids: € 2,50 p.st.
Parkeerkaart dagbezoeker (per auto): € 7,00 p.st.
Parkeerkaart abonnementhouder (per auto): € 3,50 p.st.

Jaarabonnement
€ 59,50 p.p.  Meer informatie

Bestel dus op tijd uw kaarten! klik hier!

Geschiedenis:

De geschiedenis van Ouwehands Dierenpark

Op 18 juni 1932 opende Ouwehands Dierenpark Rhenen voor het eerst haar poorten voor het publiek. De oprichter van het park, de heer C.W. Ouwehand, was al ruim voor die tijd vanuit Rotterdam naar Rhenen gekomen om daar, samen met zijn broer, een sigarenfabriek te beginnen.

Na enige tijd besloot hij daar echter mee te stoppen en in 1919 begon hij een kippenfarm op een 10 ha groot terrein op de Grebbeberg. De kippenfarm gedijde uitstekend en de fraaiste kippenrassen werden op de Grebbeberg gehouden. Vele bussen met agrariërs bezochten zijn farm en daarbij bleek dat de bezoekers meer interesse toonden in wat exotische dieren als wasbeertjes, pauwen en fazanten dan in de fraaiste kippenrassen.

Van kippenfarm tot dierentuin

Tijdens de economische crisis in de jaren dertig ging het niet zo goed met de kippenfarm. Maar de dieren bij de kippenfarm trokken nog steeds de aandacht en dat zorgde dan ook al snel voor de gedachte om van de kippenfarm een dierentuin te maken.

Oorlog en wederopbouw

Van meet af aan was Ouwehands Dierenpark een succes en trok grote belangstelling. De oorlogsjaren brachten zware verwoestingen met zich mee o.a. voor de levende have en de gebouwen. De wederopbouw kwam moeizaam op gang. Maar door de inzet van de familie Ouwehand en zijn medewerkers werd het dierenpark in oude luister hersteld en brak een nieuwe bloeiperiode aan.

Ouwehands Dierenpark, vandaag de dag

In de afgelopen decennia is het terrein uitgebreid tot 22 ha en zijn tal van moderniseringen gerealiseerd. Met de huidige eigenaar, die in 2000 het dierenpark overnam, is er intensief geïnvesteerd in nieuwe projecten., zoals ‘Umkhosi’, met de zeldzame witte leeuwen, ‘Apen op Stelten’, ‘Neus aan Neus’ met de ijsberen, ‘Gorilla Adventure’ en het nieuwste project ‘Expeditie Berenbos’. Mede hierdoor, heeft Ouwehands Dierenpark een enorme groei doorgemaakt.

Vandaag de dag is Ouwehands Dierenpark een dierenpark met moderne inzichten over milieu en natuureducatie, en een park dat een functie heeft inzake de instandhouding van bedreigde diersoorten.

(bron: https://www.ouwehand.nl/nl/over-ouwehand/geschiedenis)
Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1932
Oppervlakte: 24 hectare
Aantal diersoorten: 500
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 29 juli 2003

Ouwehand dierenpark ontvangt in September 2016 Reuzenpanda’s!!!!

appdownloadDownload ook de Ouwehand app!
Ouwehands Dierenpark heeft een eigen app. Loop nu met je smartphone als een expert door het dierenpark. Leer van de dierverzorgers en avonturiers van het dierenpark meer over de dieren. Bekijk het complete dagprogramma, met shows, voedertijden en andere avontuurlijke activiteiten, eenvoudig in de app. Kom door middel van de app op een interactieve manier van alles over Ouwehands Dierenpark en haar dieren te weten.

Ibeacon technologie
De app maakt gebruik van een ibeacon technologie. Via Bluetooth weet de app dat de smartphone in de buurt is van een ibeacon. De ibeacon stuurt vervolgens een melding met leuke informatie en filmpjes.
Downloaden app
De gratis Ouwehands Dierenpark app is te downloaden in de App Store en in Google Play.

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Ouwehands Dierenpark te Rhenen!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events