Plaswijckpark is onderverdeeld in 3 delen: een speelgedeelte, een wandelgedeelte en een dierengedeelte. Het park bestaat al sinds 1923 en is door de jaren heen erg veranderd. Het park mag bij een bezoek aan Rotterdam niet ontbreken!

Heb je de bewoners van DIERENWIJCK al ontmoet? Ze wonen in de dierentuin van Plaswijckpark Rotterdam. Ze willen jou graag leren kennen! Dus kom gekke bekken trekken met de apen en bespied de roofdieren. In de Troetelweide maak je bokkensprongen met de geiten. De dieren komen van over de hele wereld, maar vooral uit Europa. In DIERENWIJCK kom je alles over ze te weten!

Wedden dat je nog nooit zoveel leuke speeltuinen bij elkaar hebt gezien? In SPEELWIJCK raak je nooit uitgespeeld. Ga je meteen de zee op in de Havenspeeltuin? Of toch eerst aan de touwen slingeren in de Apenspeeltuin? Of als een echte automobilist rondrijden in de Verkeerstuin… Er is zo veel te doen! Nieuwsgierig naar de speeltuinen?

Wil je even uitrusten van het spelen? Of zoek je een mooie plek om tussen de middag te picknicken? Dan moet je in WANDELWIJCK zijn. In het Rosarium bijvoorbeeld – een rozentuin met meer dan 40 soorten rozen! Of wat dacht je van de Engelse Tuin met zijn mooie fonteinen? In de Picknickweide heb je alle ruimte om lekker in het gras te liggen. Benieuwd naar de mooiste plekjes van WANDELWIJCK?

 (Bron logo en teksten: http://www.plaswijckpark.nl/)

Contactgegevens

Ringdijk 20
3053 KS Rotterdam
Nederland

Tel: 010- 4181836

E: info@plaswijckpark.nl
Of via hun contactformulier

W: www.plaswijckpark.nl

Routebeschrijving

Openingstijden 2018:

Alle dagen geopend vanaf 10 uur

Openingstijden winter:
30 oktober 2017 – 29 maart 2018: 10.00 – 17.00

Openingstijden zomer:
30 maart 2018 – 29 oktober 2018: 10.00 – 19.00

Openingstijden winter:
30 oktober 2018 – 29 maart 2019: 10.00 – 17.00

Aangepaste openingstijden
–   5 december    10.00 – 16.00 uur
– 24 december    10.00 – 16.00 uur
– 25 december    GESLOTEN
– 31 december    10.00 – 16.00 uur
–   1 januari         GESLOTEN

Waterattracties
Onze waterattracties (waterfietsen, kangaroetsjjj, havenspeeltuin en de rondvaartboot) zijn van in de winterperiode  gesloten.

Zoovariaticket klein (368 x 227)

Klik op het ticket voor alle online prijzen

Entreeprijzen 2018:

– Kinderen tot 2 jaar: gratis
– Kinderen/volwassenen (2-64 jaar): € 12,25
– 65+: € 8,25
– Honden (Altijd aangelijnd!): € 8,25

Groepen vanaf 20 personen krijgen 20% korting op de standaard entreeprijs van € 12,25. Om gebruik te maken van dit speciale tarief dient u min. 2 dagen van te voren te reserveren.
Dit kan via telefoonnummer 010 – 418 18 36.

(De groepskorting is niet geldig in combinatie met één van de arrangementen)

Een begeleider van iemand die in een rolstoel zit (iemand die zichzelf anders niet kan voortbewegen), hoeft in Plaswijckpark geen entreekosten te betalen. Voor de persoon in de rolstoel geldt het standaard tarief.

Jaarabonnement 2018

– Kind/volwassene abonnement 2 T/M 64 JAAR: € 54,00

– Senioren abonnement 65+:€ 40,00

– (Groot)ouderabonnement 3p.
Ouder(s) met kind(eren) of grootouder(s) met kleinkind(eren): € 140,00

– (Groot)ouderabonnement 4p.
Ouder(s) met kind(eren) of grootouder(s) met kleinkind(eren): € 175,00

– (Groot)ouderabonnement 5p.*
Ouder(s) met kind(eren) of grootouder(s) met kleinkind(eren): € 220,00

Al onze jaarabonnementen zijn persoonsgebonden en een jaar geldig vanaf de dag van aanschaf

Je bezoek aan Plaswijckpark combineren met een andere leuke Rotterdamse attractie? Dat kan!
Klik snel hier!

Parkplattegrond:

http://www.plaswijckpark.nl/ontdek-het-park/ontdek-het-parkplattegrond-2/

Plattegrond Plaswijckpark 2016

Plattegrond Plaswijckpark 2016

Geschiedenis

Al sinds 1923 is Plaswijckpark gevestigd in Hillegersberg-Schiebroek. De Rotterdamse horeca-ondernemer C. N. A. Loos, die Plaswijckpark oprichtte, was een pionier in de recreatiesector. In 1922 begon hij met de aanleg van zijn nieuwe, grootschalige recreatieproject langs de Bergse Achterplas: het Plaswijckpark. Tot halverwege de jaren dertig ontwikkelde de energieke Loos zijn park stapsgewijs tot een veelzijdig recreatieoord. Het stond al snel bekend als ‘het aards paradijs’ en trok honderdduizenden bezoekers per jaar. Veelal waren dat Rotterdammers met een smalle beurs. Daarnaast functioneerde Plaswijckpark voor veel inwoners van Hillegersberg als buurtpark.

Plaswijckpark bestond destijds uit wandeltuinen, een speeltuin voor kinderen met een draaimolen, een glijbaan en een doolhof met lachspiegels. Ook vond je er kooien voor vogels en apen, een Chinees theehuis en attracties zoals een tennispark, een hoge uitkijktoren en een ponywagen.

Halverwege de jaren dertig werd het voortbestaan bedreigd, doordat dhr. Loos in financiële moeilijkheden raakte. De kosten voor het steeds uitgebreidere park werden langzamerhand te zwaar voor particulier Loos. Het resulteerde in de verkoop van het park aan Stichting Plaswijckpark. Nog altijd behoort Plaswijckpark tot deze zelfde stichting.

Stichting Plaswijckpark heeft altijd het gedachtegoed van dhr. Loos vastgehouden en het park in de loop der jaren uitgebreid. In 1961 werd het dierengedeelte bijvoorbeeld uitgebreid met een kangoeroeweide. Toen de stichting in 1962 haar 25-jarig jubileum vierde heeft het gemeentebestuur van Rotterdam Plaswijckpark een bronzen kangoeroebeeld cadeau gegeven. Dit beeld vind je nog altijd aan de ingang van het park.

In 1975 werd het voortbestaan van Plaswijckpark voor een tweede maal bedreigd. Door de toegenomen welvaart nam het vervoer per auto een speurt en er bleek een toename van concurrerende buitenrecreatie. De dreigende sluiting werd voorkomen door het toekennen van een structurele jaarlijkse subsidie van de gemeente Rotterdam.

Sinds 2013 heeft Plaswijckpark een mooie grote binnenspeeltuin kunnen toevoegen aan haar attractie-aanbod, waardoor het park nu ook in de winterperiode en met slecht weer aantrekkelijk is. Plaswijckpark heeft dit mede kunnen realiseren door een eenmalige investeringssubsidie vanuit de gemeente Rotterdam, hiermee is een einde gekomen aan de jaarlijkse subsidie die het park kreeg.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1923
Oppervlakte: 15 hectare
Aantal diersoorten: 50
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 29 juli 2003

Later meer….

De dieren:

Heb je de bewoners van DIERENWIJCK al ontmoet? Ze wonen in de dierentuin van Plaswijckpark Rotterdam. Ze willen jou graag leren kennen! Dus kom gekke bekken trekken met de apen en bespied de roofdieren. In de Troetelweide maak je bokkensprongen met de geiten. De dieren komen van over de hele wereld, maar vooral uit Europa. In DIERENWIJCK kom je alles over ze te weten! Nieuwsgierig naar de dieren?

Kijk hier maar welke dieren er in DIERENWIJCK wonen!

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Plaswijckpark!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events