Logo Safaripark Beekse BergenErvaar bij Safaripark Beekse Bergen een safari te voet, met de boot, de bus en zelfs met je eigen auto. Laat je verrassen door ruim 1.250 dieren. Beleef Afrika gevaarlijk dichtbij in Hilvarenbeek.

Het is een groots avontuur om verschillende safarivormen te combineren. Ga op autosafari, stap achter in het park in de bus, scheep vervolgens in op de safariboot en sluit een dagje safaripark al wandelend af. Zo weet je zeker dat je zo veel mogelijk wildlife ontmoet! Al deze safariroutes zitten bij de entreeprijs inbegrepen.

De wandelsafari is een kilometerslange route die kronkelt via chimpansees, langs olifanten naar leeuwen en pinguïns. Maak een ‘lekkere-trek-stop’ in het Afrikadorp en sta oog in oog met hyena’s, neushoorns en gorilla’s. Ook vind je er speeltoestellen voor eindeloze speelpret.

Liever met de eigen auto op avontuur? Ook dát kan in Safaripark Beekse Bergen. Gewoon in je eigen tempo door het wildlife park en genieten van de prachtige savannes vol Afrikaanse dieren.

Autogordel om en genieten

Een autosafari is een hartstikke spannend avontuur! Jachtluipaarden sluipen langs de auto, giraffen komen nieuwsgierig kijken en zebra’s tonen hun prachtige strepen. Halverwege de autoroute kun je bij het Kongo Restaurant nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje.

Vergeet niet het tweede gedeelte van de autosafari te doen met onder andere zwarte paardantilopen en leeuwen.

Safaripark Beekse Bergen is onderdeel van Libéma Dat in Nederland o.a. nog 3 andere dierenparken beheert (Dierenrijk te Nuenen, ZooParc Overloon te Overloon en Aquazoo Friesland te Leeuwarden)

Safaripark De Beekse Bergen is tevens ook qua oppervlakte het grootste dierenpark in Nederland en is al diverse keren bekroond als leukste dagje uit in Nederland.

(Bron Logo en teksten: www.safaripark.nl)

Contactgegevens

Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek
Nederland

Tel: 0900-2335732 (€0,35 per gesprek)

E: receptiesafari@beeksebergen.nl

W: www.safaripark.nl

Routebeschrijving

Openingstijden:

Safaripark Beekse Bergen is het hele jaar geopend vanaf 10 uur, ook op feestdagen!

Het park sluit per seizoen op andere tijden. Deze liggen tussen 16.00 (laagseizoen) en 17.30 (Hoogseizoen)

Klik daarom hier voor de actuele openingstijden!!!!

De kassa en autosafari sluiten 30 minuten eerder dan de sluitingstijd van het park.

Klik op het ticket voor alle online tickets

Klik op het ticket voor alle online tickets

Entreeprijzen (2017):

Safaripark Beekse Bergen werkt online met wisselende dagprijzen ten opzichte van de kassaprijs. De online korting kan oplopen tot wel € 3,50 per persoon!

Dagprijzen:  
– kinderen tot 3 jaar: Kassa-> gratis. Online ->gratis
– kinderen 3 t/m 9 jaar Kassa -> € 22,50 p.p. Online -> Vanaf € 21,50 p.p.
– vanaf 10 jaar: Kassa -> € 25,00 p.p. Online -> Vanaf € 21,50 p.p.
Dagkaart parkeren € 9,50 per stuk

– Jaarkaart (vanaf 3 jaar): €60,- p.p

Klik hier voor alle actuele prijzen!

Combitickets:

Combi entreeprijzen Safaripark Beekse Bergen en Speelland Beekse Bergen.
– Kinderen onder 3 jaar: gratis
– Vanaf 3 jaar: € 26,50 p.p

Gechiedenis:

Door zandwinning tussen Tilburg en Hilvarenbeek ontstond eind jaren ‘50 een groot meer, nu bekend als het Victoriameer. Veel mensen uit de regio bezochten dit meer. Begin jaren ‘60 startten beide gemeenten met de ontwikkeling van plannen om van dit meer een recreatiepark te maken. In 1964 is gestart met de exploitatie van Speelland Beekse Bergen.

Geboorte van Safaripark Beekse Bergen

Al snel kwamen er vele uitbreidingen: in 1968 ontstond Safaripark Beekse Bergen. Dit park begon met 40 leeuwen en droeg toen nog de naam Leeuwenpark Beekse Bergen. Na 4 jaar alleen maar leeuwen te hebben gehad, werden er vanaf 1972 meerdere diersoorten in het park ondergebracht.

40-jarig bestaan in 2008

Vandaag de dag leven er 1.250 dieren verdeeld over meer dan 150 verschillende diersoorten in het park. In 2008 vierde Safaripark Beekse Bergen het 40-jarig bestaan met feestelijke activiteiten en diverse aanbiedingen.

Vakantiepark en SafariCamp Beekse Bergen

Naast Safaripark en Speelland Beekse Bergen liggen Vakantiepark en SafariCamp Beekse Bergen. Het vakantiepark en de camping zijn Afrikaans gethematiseerd. Hier kun je verblijven in Jungalows (gethematiseerde bungalows in zebra-, giraf- en luipaardprint), chalets, tenten, maar je kunt er ook kamperen.

(Bron: http://www.safaripark.nl/bezoekers/ontdek-park/historie)
Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 1968
Oppervlakte: 120 hectare
Aantal diersoorten: 150
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 29 juli 2003

Safaripark Beekse Bergen is het enige Safaripark in Nederland. Ervaar een safari te voet, met de boot, de bus en zelfs met je eigen auto in Safaripark Beekse Bergen. Laat je verrassen door ruim 1.250 dieren. Beleef Afrika gevaarlijk dichtbij in Hilvarenbeek.

VRIJWILLIGERS:

Logo stichting Wildlife

Klik op het logo voor meer informatie over deze stichting

De vrijwilligers in het Safaripark zijn ondergebracht bij Stichting Wildlife

http://www.stichtingwildlife.nl/

Stichting Wildlife zet zich in voor diverse natuurbeschermingsprojecten. Daarnaast zijn wij ook actief in de parken Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon en binnenkort in AquaZoo Friesland. Onze vrijwilligers helpen hier met diverse activiteiten en geven voorlichtingen. Klik op de naam van een park om te lezen wat Stichting Wildlife hier precies doet en waar je ons in de parken kunt vinden.

Safaripark Beekse Berger herbergt als enige alle dieren van de Big Five

Bekijk hier de gehele dierencollectie!

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Safari Park Beekse Bergen te Hilvarenbeek!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events