Logo Taman Indonesia

In dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie. De prachtigste tropische vogels vind je in de verschillende volières, waar de vogels los vliegen en je ze van dichtbij en actief kunt bekijken. Zo kun je de mooie kleuren van de Kitta zien, de nestjes van de rijstvogeltjes of de capriolen van de gaailijsters. Ook kun je nog even kletsen met de Beo’s of gewoon lekker luisteren naar de mooie zangkunsten van de gevleugelde bewoners van Taman Indonesia Zoo.

Ook zijn er een aantal Indonesiche zoogdieren te bewonderen. De actieve kleinklauwotters die altijd druk zijn. Of de Loewak, een bijzonder dier wat de bonen uitpoept voor de duurste koffie ter wereld. En hoog in de bomen vind je de Binturong, die alles rustig van bovenaf bekijkt. Daarnaast zijn er nog enkele spannende dieren te ontdekken zoals de batikspin, tokeh en slangen. De dieren in Taman Indonesia wonen in een sfeervol ingericht park, waar je ook nog veel van de Indonesische cultuur kunt opsnuiven.

Wel eens een gehoord van katten die de duurste koffiebonen uitpoepen?
Of Beo’s die kunnen praten?

Neem dan eens een kijkje in tropisch dierenpark Taman Indonesia.
Bij dit dierenpark vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, een wayangtheater en een speeltuin.

(Bron logo en teksten: www.taman-indonesia.nl)

Contactgegevens

Kallenkote 53
8345 HE, Kallenkote
Nederland

Tel: 0521-511189

E: info@taman-indonesia.nl

Wwww.taman-indonesia.nl

Routebeschrijving

Openingstijden 2018:

Het park is geopend van 1 april tot 31 oktober elke dag van 10.00-18.00.

Van 1 november tot 1 april zijn wij een aantal zondagen geopend van 12:00 – 17:00 uur.

In december en januari gesloten.

Voor groepen vanaf 15 personen en arrangementen gaan wij ook op andere dagen open, mits u van te voren reserveert.

Entreeprijzen (2018):

– Volwassenen: € 8,50
– Kinderen 3 t/m 12 jaar: € 5,00
– Kinderen t/m 2 jaar: gratis

10% groepskorting vanaf 15 personen
20% groepskorting vanaf 20 personen

Seizoenskaart:
– Volwassenen:      € 25,-
– Kinderen t/m 12:  € 17,50

Gezinsabonnement:  € 70,-

Plattegrond:

Taman Indonesia heeft helaas geen online parkplattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

In de verte klinkt een schrille schaterlach. ‘Dit geluid komt van de Kookaburra, de grootste ijsvogel van de wereld’verduidelijkt Diederik Wareman. Hij werkt in het Dierenpark Taman Indonesia, een park dat zijn ouders bijna 7 jaar geleden hebben geopend. ‘Mijn vader is gek van vogels’ zegt Diederik. ‘Hij begon met het houden van exotische vogels in zijn achtertuin. Nu hebben we een soort dierentuin.’

Trots geeft Diederik een rondleiding door het park. In een grote buitenvoliere zit een Balispreeuw te kwetteren. ‘Oorspronkelijk kwam deze vogel alleen op Bali voor, maar nu is hij daar bijna uitgestorven.’ weet Diederik. “De Balispreeuw is zeer gewild bij dierentuinen en vogelkwekers.’ Behalve deze spreeuw wonen er ook Djalaks, Gelatiks en minder exotische vogels, zoals felgekleurde fazanten en pauwen, in de voliere die Diederik zelf heeft gemaakt. Hij werkt graag met zijn handen en heeft overal in het park bamboe geplant om de tropische sfeer te versterken. Henk Wareman, de vader van Diederik, is druk bezig met het voeren van de Kleinklauwotters die pas jongen hebben gekregen. Wareman werkte jarenlang als financieel manager todat hij met Taman Indonesia begon. Hij heeft geen dag spijt van deze overstap en doet niets liever dan elke dag zijn dieren verzorgen.

(Bron teksten: www.taman-indonesia.nl)
Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 2008
Oppervlakte: ?
Aantal diersoorten: 100

Het Park is begonnen als een uit de hand gelopen vogelverzameling en de liefde voor Indonesie
Het herbergt verschillende soorten vogels en zoogdieren uit Indonesie waaronder enkele zeldzame vogels en de Civetkat, ook wel koffiekat genoemd.

De dieren:

In dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie. De prachtigste tropische vogels vind je in de verschillende volières, waar de vogels los vliegen en je ze van dichtbij en actief kunt bekijken. Zo kun je de mooie kleuren van de Kitta zien, de nestjes van de rijstvogeltjes of de capriolen van de gaailijsters. Ook kun je nog even kletsen met de Beo’s of gewoon lekker luisteren naar de mooie zangkunsten van de gevleugelde bewoners van Taman Indonesia Zoo.

Ook zijn er een aantal Indonesiche zoogdieren te bewonderen. De actieve kleinklauwotters die altijd druk zijn. Of de Loewak, een bijzonder dier wat de bonen uitpoept voor de duurste koffie ter wereld. En hoog in de bomen vind je de Binturong, die alles rustig van bovenaf bekijkt.

Daarnaast zijn er nog enkele spannende dieren te ontdekken zoals de batikspin, tokeh en slangen.

De dieren in Taman Indonesia wonen in een sfeervol ingericht park, waar je ook nog veel van de Indonesische cultuur kunt opsnuiven.

Klik hier voor een lijst van enkele diersoorten in Taman Indonesia en extra informatie over deze dieren

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Taman Indonesia!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria Events