Logo TexelZOOTEXEL ZOO neemt je mee op een werelds avontuur. Maak kennis met onze opossums, stokstaartjes en nog veel meer dieren! Zij laten zich graag bewonderen door jou.

GROENE OASE
Je vindt ons dierenpark in de weidse landerijen van Waddeneiland Texel. Een groene oase aan de Schorrenweg in het agrarische noorden van Texel met tientallen diersoorten! Kleine zoogdieren, lori’s en een groot aantal andere vogelsoorten, vlinders, reptielen en spectaculaire roofvogelshows. Kortom, het leukste gezinsuitje op Texel!

ANDERS DAN ANDERS
In dierenpark TEXEL ZOO staat dierenwelzijn voorop. We creëren zoveel mogelijk kleine biotopen waar dieren die ook in het wild samenleven bij elkaar zitten. In ruime verblijven bootsen we zo veel mogelijk het echte leven na.

MEER DAN 40 SOORTEN!
In TEXEL ZOO ben je niet zomaar uitgekeken. We hebben meer dan 40 diersoorten en meer dan 350 vogels! In onze vlindertuin fladderen de prachtigste exoten rond en ook in de vogeltuin vliegen veel vogels vrij rond. Ons dierenpark doet mee aan verschillende Europese fokprogramma’s, waaronder die van de roodkuiftoerako. Deze bijzondere vogel valt op door zijn opvallende rode kuif en mooie kleuren. We vertellen je er graag meer over.

SPECTACULAIRE ROOFVOGELSHOW
Op ons buitenterrein kun je kennismaken met onze roofvogels. Machtige uilen, arenden en buizerds en nog veel meer grote en kleine roofvogels kun je van dichtbij bekijken. Dagelijks om 14.00 uur (met uitzondering van de maandag) kun je onze roofvogelshow bijwonen.

Enthousiast geworden? Kom dan snel langs!

(Bron: Logo,foto’s en tekst: www.eurekatexel.nl en/of www.wikipedia.org)

Contactgegevens

Schorrenweg 20
1794 HG Oosterend (Texel)
Nederland

Tel: 0222 318364

E: info@texelzoo.nl

W: www.texelzoo.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):

TEXEL ZOO is het gehele jaar geopend op 9.30 tot 17.00 uur.

Vanaf november  op maandag en vrijdag gesloten

Honden zijn niet toegestaan bij TEXELZOO

Entreeprijzen (2018):

  • Entree voor volwassenen € 8,50
  • Kinderen 4 – 12 jaar € 6,00
  • Kinderen tot 4 jaar gratis

Prijzen voor groepen in overleg

Let op: Honden zijn bij Texel Zoo niet toegestaan.

Parkplattegrond:

TexelZOO heeft helaas geen online parkplattegrond beschikbaar.

Geschiedenis:

TEXEL ZOO is voortgekomen uit Tuincentrum Eureka. Naast de potten en planten kreeg het tuincentrum aan de Schorrenweg nabij Oosterend, dat in 1994 werd gestart, steeds meer diersoorten. Niet voor de verkoop, maar als extra attractie en liefhebberij van de vorige eigenaar. Na de vogels, kwamen de vlinders en de roofvogels. Bezoekers waren zo enthousiast, dat de dierenafdeling steeds meer de overhand kreeg en de tuincentrumfunctie op de achtergrond raakte.

In 2016 namen Martijn Padberg (1982) en Marielle Blauw (1994) het bedrijf over. Beiden hadden ruime ervaring in de dierverzorging en een grote passie voor dieren.

Mariëlle werkte onder meer als dierverzorger bij natuurmuseum Ecomare en Martijn trainde al jaren roofvogels. Voor de bedrijfsovername werkten ze al samen in de dierverzorging bij Eureka.

Met de overname konden de oud-collega’s hun droom vormgeven. In de aanloop is hard gewerkt om alle dierverblijven te vergroten, meer biotopen aan te leggen en het aantal diersoorten verder uit te breiden. Ook in de komende jaren zal flink geïnvesteerd worden in verdere uitbreiding en verduurzaming. Het pand wordt al CO2-neutraal verwarmd.

Daarnaast is TEXEL ZOO aangesloten bij de Vereniging Dier en Park in Nederland en betrokken bij verschillende Europese fokprogramma’s voor de instandhouding van soorten en het vergroten van kennis.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 2003
Oppervlakte: 2500m2
Aantal dieren: 1000+ (waarvan 700 vogels)
Dierentuinvergunning: Ja
sinds: 2012

Vlinders in spectaculaire kleuren en prachtige vormen fladderen rond tussen exotische planten. Op de achtergrond klinkt de uitdagende roep van toerako’s en papegaaien. Een felblauwe blue mopho vlinder landt nieuwsgierig op de schouder van een bezoeker. Welkom in de Vlindertuin van Texel Zoo!
Geen verre tropische bestemming, maar een exotisch uitstapje op Waddeneiland Texel. Bij Texel Zoo aan de Schorrenweg in het Noorden van Texel vindt u ruim 2500 vierkante meter overdekte bush vol tropische verrassingen. Via spannende paadjes baant u zich een weg door exotische planten waar vlinders en vogels u tegemoet fladderen.

De dieren:

Spectaculaire soorten

In de Vlinder- en orchideeëntuin van Texel Zoo komen u ogen tekort. In de overdekte tropische tuinen fladderen honderden exotische vlinders afkomstig van vier verschillende continenten. Zeldzame soorten en de meer bekende vlinders als koolwitje en dagpauwoog komt u er tegen. Sommige soorten laten zich gemakkelijk ontdekken, terwijl anderen onopvallend genieten van de jam en honing die her en der tussen de orchideeën staat. Uiteraard zijn ook de orchideeën zelf populair bij de vlinders vanwege de nectar.

Vogelbush
Bij Texel Zoo bent u niet zomaar uitgekeken! Behalve de vlinder- en orchideeëntuin bent u ook welkom in onze vogelbush met meer dan 700 kleurrijke tropische vogels. Behalve de vrij vliegende vogels zijn er diverse volières met bijzondere vogels zoals bijvoorbeeld toerako’s, kitta’s, loriesoorten en papegaaien. Kortom: tropisch leven op een boeiende manier gepresenteerd.

In het buiten deel van ons vogel park kunt u een unieke collectie roofvogels en uilen bewonderen. Mocht u de ze prachtige roofdieren in actie willen zien kunt u één van onze demonstraties bij wonen waarin de vogels ook in vrije vlucht te bewonderen zijn.

Roofvogeldemonstraties starten om 14.00 uur (dinsdag t/m zondag). Voor een actueel overzicht kijkt u het beste op TexelAgenda

Deel jouw foto’s met ons en anderen:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Texel Zoo!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events