Van Blanckendaell park2018-04-10T22:28:15+00:00

Logo van Blanckendaell Park

Kom naar de unieke Stichting Dierenpark Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn en ontdek hoe dieren uit alle werelddelen gezellig met elkaar samenleven.

Het Van Blanckendaell Park bestaat uit twee delen, de één gelegen achter een fabriekshal, de ander grenzend aan het dorp. De twee delen zijn elkaar verbonden door een brug. In het park bevinden zich verschillende volières voor vogels, enkele kooien voor primaten (berberaap, ringstaartmaki, resusaap, zwart-witte vari, bruine kapucijnaap, pinchéaap) en kleine roofdieren (stokstaartje, dwergotter) en diverse perken voor hoefdieren, als damhert, lama’s, sikahert, grote zebra en dwergezels. Er is ook een groot verblijf voor de nandoe, kamelen en watusirunderen. Een aantal roofvogelsoorten, waaronder de Amerikaanse zeearend en de woestijnbuizerd, wordt gehouden in volières grenzend aan de fabriekshal. Pelikanen, humboldtpinguïns en flamingo’s bewonen enkele vijvers in het Van Blanckendaell Park. In een grote volière wordt een groot aantal watervogels gehouden, zoals kraanvogels, eenden, de Indische gans, ibissen en ooievaars. Verder worden verschillende tropische vogelsoorten gehouden, waaronder toerako’s, neushoornvogels, uilen, fazanten en papegaaien. De hoefdieren die gehouden worden in het Van Blanckendaell Park zijn onder meer penseelzwijnen, algazels, herten (sikahert, rendier, damhert), zebra’s, kamelen en lama’s. Huisdieren die gehouden worden zijn ezels, geiten, schapen (racka-schaap en kerry hill-schaap), Falabella’s en shetlanders.

(Bron logo:http://www.blanckendaellpark.nl  en teksten: https://nl.wikipedia.org/wiki/Van_Blanckendaell_Park)

Contactgegevens

Veilingweg 9
1747 HG Tuitjenhorn
Nederland

Tel: 0226 – 33 29 40

E: info@blanckendaellpark.nl

W: www.blanckendaellpark.nl

Routebeschrijving

Openingstijden 2018:

Het hele jaar geopend
Maandag t/m zondag: 09:30 – 17:30 uur.

Mocht het loket niet bemand zijn (met name in de winterperiode van half oktober tot half maart en bij slecht weer), dan kunt u gebruik maken van de automaat waar u een entreekaartje kunt kopen. Bij de automaat kunt u contant of met PIN betalen. Let op: de betaalautomaat geeft alleen muntgeld terug!!

Tevens is het goed om te weten dat het park volledig “rolstoelvriendelijk” is!
Alles in ons dierenpark is gelijkvloers, er zijn invalide toiletten en een verschoonbank.
(De “verschoonbank” kunt u gebruiken in het invalide toilet van het cafetaria)
Ook kunt u rolstoelen gratis gebruiken!

Openingstijden Museum

Geopend op vrijdag en zaterdag van 13:00-17:00 uur en zondag van 12:00 – 17:00 uur. Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks geopend van 13:00 – 17:00 uur en zondag van 12:00-17:00 uur.

Entreeprijzen (2018):

– Kinderen t/m 2 jaar: gratis
– Kinderen van 3 t/m 4 jaar: € 4,00
– Kinderen van 5 t/m 12 jaar: € 8,00
– Volwassenen: € 12,50
– 65+: € 9,00
– Parkeertarief € 2,50 (per auto)

Groepstarieven: (vanaf 10 personen)
– Voor kinderen van 3 t/m 4 jaar blijft het tarief gewoon € 3,00
– Kinderen van 5 t/m 12 jaar: € 6,00
– Volwassenen: € 10,00
– 65+: € 7,00

Rondleidingen: (tot 20 personen)
– in het dierenpark € 30,00 * en in het museum € 25,00 *
– Als u er een golfkar bij wilt betaalt u € 17,50 extra. (* excl. toegangsprijs) Voor een een 2e golfkar erbij betaalt u € 15,–.

Trouwfoto’s maken:
Het park biedt u de mogelijkheid om uw trouwdag een extra feestelijk tintje te geven.
U kunt in ons dierenpark unieke foto’s maken. Wij rekenen hiervoor eenmalig € 25,–.

Jaarkaarten:
LET OP! Een “Jaarkaart” is geldig per kalenderjaar! Dus van 01 jan t/m 31 dec.
(Dus als u bijvoorbeeld een jaarkaart koopt op 25 juni dan is deze geldig tot 31 dec. van dat kalenderjaar)
– Kinderen van 3 t/m 4 jaar € 12,00
– Kinderen van 5 t/m 12 jaar € 22,00
– Volwassenen € 32,00
– 65+ € 27,00
– Parkeerjaarkaart € 12,50 (verkrijgbaar bij een jaarabonnement)

Als u een jaarabonnement koopt, moet u persoonlijk een vingerscan laten maken aan het loket, zodat iedereen individueel het park kan betreden met zijn/haar vingerscan.

Een jaarabonnement kunt u nu, tijdens het seizoen, bij het loket kopen, iedere dag tussen 09:30 – 16:30 uur.
ATTENTIE: Tijdens de winterperiode op woensdagmiddag van 13:00-17:00 uur en op zaterdag en zondag van 11:00 – 17:00 uur.

Parkplattegrond:

http://www.blanckendaellpark.nl/site/plattegrond.html

Klik op de plattegrond voor de huidige versie en meer informatie

Klik op de plattegrond voor de huidige versie en meer informatie

Geschiedenis

Het Van Blanckendaell Park is voormalig boerenlandschap en het park begon als een dierentuintje met schapen, Bennettwallaby’s en lama’s. Uiteindelijk werd de collectie verder uitgebreid met diverse exotische dieren en tevens Hollandse boerderijdieren. In 2016 moet er een heuse savanne geopend worden met giraffen, zebra’s e.d..
Het Van Blanckendaell Park bestaat uit twee delen, de één gelegen achter een fabriekshal, de ander grenzend aan het dorp. De twee delen zijn elkaar verbonden door een brug. In het park bevinden zich verschillende volières voor vogels, enkele kooien voor primaten (berberaap, ringstaartmaki, rhesusaap, zwartwitte vari, bruine kapucijnaap, pinché-aap) en kleine roofdieren (stokstaartje, dwergotter) en diverse perken voor hoefdieren, als damhert, lama’s, sikahert, grote zebra en dwergezels. Er is ook een groot verblijf voor de nandoe, kamelen en watusirunderen. Een aantal roofvogelsoorten, waaronder de Amerikaanse zeearend en de woestijnbuizerd, wordt gehouden in volières grenzend aan de fabriekshal. Pelikanen, humboldtpinguïns en flamingo’s bewonen enkele vijvers in het Van Blanckendaell Park. In een grote volière wordt een groot aantal watervogels gehouden, zoals kraanvogels, eenden, de Indische gans, ibissen en ooievaars. Verder worden verschillende tropische vogelsoorten gehouden, waaronder toerako’s, neushoornvogels, uilen, fazanten en papegaaien. De hoefdieren die gehouden worden in het Van Blanckendaell Park zijn onder meer penseelzwijnen, algazels, herten (sikahert, rendier, damhert), zebra’s, kamelen en lama’s. Huisdieren die gehouden worden zijn ezels, geiten, schapen (racka-schaap en kerry hill-schaap), Falabella’s en shetlanders.

Cijfers en bijzonderheden:

Ontstaan: 2007
Oppervlakte: 11 hectare
Aantal diersoorten: 70
Dierentuinvergunning: Ja
Sinds: 21 november 2008

Het park is aan het groeien in 2017 moet er ook een savanne bijkomen.
Later meer….

De dieren:

Het park herbergt een verscheidenheid van dieren. Deze komen uit alle werelddelen.

Klik hier voor een overzicht van alle dieren in dit park

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan het van Blanckendaell Park!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events
Wij maken gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren en te kunnen verbeteren.
Ik ga akkoord
Privacy Policy