Logo Wildlands Adventure ZooWildlands Adventure Zoo
“Medio 2016 verhuisde dierenpark Emmen, na 80 jaar, van het centrum van de stad naar de rand van de stad. Het park krijgt dan ook een andere naam en uitstraling.
Het park gaat dan Wildlands Adventure Zoo Emmen heten! Ga je mee?

In het nieuwe park draait het om onvergetelijke ontmoetingen met dieren, natuur en cultuur. Je wordt ondergedompeld in een andere wereld waarin alle details op elkaar zijn afgestemd. De dieren in hun oorspronkelijke leefgebieden en klimaten spelen een onmiskenbare hoofdrol. Kernbegrippen: plezier, verwondering en respect. De bouw van het nieuwe park wordt verzorgd door VolkerWessels.

Avontuurlijke ontdekkingsreis
Je hoort overal getrompetter. Je ziet jonge olifanten spelen in de rivier. Ook vanuit een boot kun je de kudde dikhuiden bewonderen terwijl je op de achtergrond tal van vogels hoort. Of zijn het de apen die door de toppen van de bomen slingeren? Het is in de jungle moeilijk te horen welke dieren voor de geluiden zorgen. Wandelen, klimmen of varen tussen dieren, planten en bloemen, je wordt overweldigd door alles wat je meemaakt in een reusachtige jungle. Als je even tot rust komt op een terras – waar je heerlijk kunt eten! – word je verrast door drums en dansers die zich opmaken voor een inheems ritueel.

Impressie nieuw park:
Het avontuur is nog lang niet afgelopen, er is nog veel meer te doen in dit warme en vochtige klimaat, maar je kijkt ook vol spanning uit naar de hete droogte en de ijzige kou!

Uniek en duurzaam park
Wij grijpen de kans om op een prachtige locatie onze ambities te verwezenlijken. Een uniek en duurzaam park met enorme kansen en mogelijkheden voor Emmen en heel Noord-Nederland. Natuur en cultuur gaan hand in hand en blijven de verwondering van de bezoeker prikkelen. Tot ver in de toekomst en in de verre omtrek.”

Frankwin van BeersDirecteur Dierenpark Emmen

Bepaal zelf hoe je deze mysterieuze, groene wereld vol prachtige dieren en spannende avonturen gaat ontdekken. Hoog in de lucht, via torens, touwbruggen en – wie weet! – een onverwachte ontmoeting met een gibbon. Stap in de boatride over de Rimbula River en komt heel dicht langs acrobatische slingerapen en imposante olifanten. Of loop gewoon met je twee benen op het pad door het oerwoud. Je tocht brengt je via de Olifantenvallei aan de rivierbedding naar de overwoekerde Vlindertempel aan de rand van Jungola. Pas op dat je niet verdwaalt in het Bamboedoolhof en …. houd je hoofd koel op het Koppensnellerspad. Jungola. Een expeditie vol verrassingen!

Contactgegevens

Wildlands:

Raadhuisplein 100
Emmen, Nederland
(Let op: het navigatieadres voor Parkeerterrein Zuid is Ermerweg 28).

T: 0591-850855

E: info@wildlands.nl

W: www.wildlands.nl

Routebeschrijving

Openingstijden (2018):
– Hele jaar open van 10:00 tot 17:00 uur

Afwijkende openingstijden:
– Juli & augustus: 10:00 tot 18:00 uur
– Mei & juni, de weekenden: 10:00 tot 18:00 uur
– Oud & Nieuw: gesloten

Klik op het ticket voor alle online tickets

Klik op het ticket voor alle online tickets

Entreeprijzen 2018:

Dagkaart WILDLANDS
Kassa
– Volwassenen: € 30,-
– Kind, 0 t/m 2 jaar: gratis
– Kind, 3 t/m 9 jaar: € 27,50
– 65+: € 28,-
– Mindervalide*: € 28,-

*Mindervalide zijn zij, die over een zodanige zelfredzaamheid beschikken dat zij niet in staat zijn zonder begeleiding het park te bezoeken. Een mindervalide mag maximaal één begeleider meenemen voor het speciale tarief. De mindervalide en de begeleider betalen € 27,- per persoon, samen betalen zij dus €54,- in totaal.

appdownload

download hier de app

Koop nu je online tickets met €1,- korting, klik op het ticket voor alle prijzen

Abonnement WILDLANDS
– Kind, 0 t/m 2 jaar: gratis
– Kind, 3 t/m 9 jaar: € 46,50
– 10-65 jaar: € 75,00
– 65+: € 69,50

Koop je abonnement direct online in de abonnementenshop of aan de kassa van WILDLANDS.

Een abonnement is een jaar lang geldig vanaf het moment van aankoop. In dit geval is het abonnement geldig vanaf 25 maart 2016 tot en met 31 maart 2017.

Naast onbeperkte toegang tijdens de reguliere openingstijden, biedt een abonnement nog meer voordelen. Meer informatie over abonnementen

Wildlands heeft nog geen online parkplattegrond!

Geschiedenis:

De beginjaren: 1935-1970
Het Noorder Dierenpark werd in 1935 geopend. Directeur Willem S. J. Oosting had er altijd al van gedroomd om van z’n achtertuin een dierentuin te maken.
De volgende jaren werd het park steeds groter doordat het er stukken grond bij werden gekocht. Vooral vlak na de oorlog had het park veel succes. Het werd de toeristische topper van het noorden.
De jaren ’60 verliepen echter teleurstellend. Er kwamen steeds minder bezoekers en dus was er ook steeds minder geld voor nieuwe projecten. Omdat het Noorder Dierenpark een familiebedrijf was, hoefde het ook niet op overheidssteun te rekenen. Op de duur was er zelfs te weinig geld om het gewoon draaiende te houden. In 1970 nam de gemeente Emmen de helft van het park over van de familie Oosting. Aleid Rensen-Oosting en haar man, architect Jaap Rensen, namen de directie van haar vader over. Het Noorder Dierenpark begon aan zijn tweede jeugd.

Metamorfose: 1970 – 1995
Onder de bezielende leiding van het echtpaar Rensen sloeg het park een nieuwe weg in. Hoofddoel werd ‘educatie’.
Een van de eerste nieuwe projecten was dan ook een educatief centrum. Daarnaast kreeg het park een totaal andere indeling. De meeste dierentuinen zijn ingedeeld naar diersoorten. Denk maar aan een vogelhuis, apenhuis, dikhuidenhuis enzovoort. In het Noorder Dierenpark werden de dieren ingedeeld naar het continent waar ze vandaan kwamen. Dit was een flinke en vooral kostbare klus. De metamorfose verliep daarom geleidelijk. In 1995 kon het echtpaar Rensen terugkijken op 25 dynamische jaren, waarin zij het park ombouwden tot één van de mooiste dierenparken van Europa. Een feest en tegelijkertijd een afscheid, want zij besloten de directie over te dragen aan Henk Hiddingh. Henk was sinds 1983 verbonden aan het park en al enige jaren lid van de directie. Hij kreeg als directeur de leiding over zo’n 180 medewerkers. Het kleine familiebedrijf van toen was groot geworden.

Vernieuwing & verbetering: 1995 – 1998
Ook vandaag de dag is Dierenpark Emmen de grootste toeristische trekpleister van het Noorden. Het is zelfs één van de grootste attracties van Nederland. Het park heeft nog steeds de naam zeer vooruitstrevend te zijn. Dat moet zo blijven. Daarom werkt het park voortdurend aan verbetering en vernieuwing op alle fronten. Zo werd in deze periode het prachtige AmeriCasa geopend. Wie daar rondloopt, voelt zich in een Zuid-Amerikaans regenwoud. Een heel ander voorbeeld is het levensechte Rattenriool.

Nieuwe kansen op de Es: 1998 tot …
In 1999 startte de bouw van een nieuwe, grote parkeerplaats en van de Traverse. Deze loopbrug verbindt beide delen van het park met elkaar. Bij de inrichting van de eerste deel op de Es werkt Dierenpark Emmen nauw samen met de Waterleidingmaatschappij Drenthe. Water, en vooral water in de natuur, speelt de hoofdrol in een spetterende multimediapresentatie. De zorg voor voldoende zoet (drink)water is wereldwijd actueel. Een waterfabriek met de nieuwste technische snufjes zorgt ervoor dat Dierenpark Emmen al zijn afvalwater kan hergebruiken. De ruimte op de Es maakt het ook mogelijk, de dieren nog natuurlijker aan het publiek te tonen dan vroeger. Groepsdieren bijvoorbeeld kunnen er ook werkelijk in grote groepen gehouden worden. Playa Pingüinos is daarvan een mooi voorbeeld. Dit enorme verblijf biedt plaats aan honderden Humboldt-pinguïns. Het publiek krijgt echt een kijkje in de wereld van de dieren.

En vanaf 2016 is het dan na 80 jaar gedaan op de huidige locatie midden in het centrum van Emmen. Dan veranderd ook de naam naar Wildland Adventure Zoo Emmen. De eerste belevingsdierentuin van deze schaal in Nederland.

(Bron: Logo en teksten van www.wildlands.nlwww.dierenparkemmen.nl en https://nl.wikipedia.org/wiki/Dierenpark_Emmen)

Cijfers en bijzonderheden:

Dierenpark Emmen
Ontstaan: 1932
Oppervlakte: 13 hectare

Wildlands:
Opening: Maart 2016
Oppervlakte: 22 hectare
Aantal diersoorten: ?

Wildlands is de eerste gethematiseerde Zoo in zijn klasse in Nederland
Later meer…

Deel jouw foto’s met ons:

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Wildlands Adventure Zoo !

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep: Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

adverteren op zoovaria.com

Advertentie

Zoovaria events