Logo griendtsveenpark

Het Drentse Griendtsveenpark ligt op de grens tussen Erica en Schoonebeek in het Amsterdamscheveld. In 1985 is het park opgezet door een initiatief van een groep enthousiaste vrijwilligers en samenwerking met de Buurt en Belangenvereniging “de Peel” en met ondersteuning van diverse instanties en bedrijven. In de zomer van 2013 omgevormd tot Stichting het Griendtsveenpark.

Met een groot hart voor de natuur is dit prachtig parkje opgezet met allerlei dieren. Zo zijn er schapen, kippen, herten, konijnen, pony’s, ganzen, pauwen, kalkoenen en nog vele andere dieren. Er is bewust gekozen voor een opzet waarbij contact tussen mens en dier centraal staat, met de dieren als uitgangspunt. Het geeft de bezoekers, vooral de kinderen, de mogelijkheid om in alle rust van de dieren te genieten. Voor de ouders en ouderen onder ons zijn er diverse zitmogelijkheden. Er is tevens een speeltuin voor de kleine kinderen, een speeltuin voor oudere kinderen en een kabelbaan. U merkt het, een mooie oplossing om de hedendaagse drukke tijd te ontvluchten.

(Bron: Logo,foto’s en teksten van www.griendtsveenpark.nl)

Contactgegevens

(tegenover) Berkenlaan 14, 7761PM Schoonebeek, Nederland
Het park heeft geen postadres!

Einfo@griendtsveenpark.nl

Wwww.griendtsveenpark.nl

Routebeschrijving

Alle dagen van de week geopend van ’s morgens vroeg tot in de avonduren.
De toegang is gratis. De organisatie en de dieren waarderen het wel zeer dat na een aangenaam verpozen een vrijwillige bijdrage in de gele donatiekluis bij de in / uitgang wordt gedoneerd.

Groepen bezoekers: Om piek drukte in het park te voorkomen wordt aanbevolen om bezoeken van bv. scholen en familie feestjes ons te melden. Doordat een deel van de dag het gebruik van het park door de aangemelde groep opgeëist wordt, wordt per groepspersoon een bijdrage gevraagd van 1 Euro. Met rondleiding 1.50 Euro. Niet gemelde groepen worden bij piek drukte gesommeerd om op een andere tijd terug te komen.

plattegrond griendtsveenpark

Klik op de plattegrond voor de huidige versie en meer informatie

Advertentie

adverteren op zoovaria.com
Ontstaan: 1985
Oppervlakte: 3 hectare
Aantal diersoorten: 50
Dierentuinvergunning: Nee

Klik hier voor een overzicht van de dieren in dit park dor de jaren heen

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan Griendtsveenpark!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

Zoovaria events