Logo Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland

Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland (vSKBN) is dé brancheorganisatie voor en van de kinderboerderijen.

Bij de vSKBN zijn bijna 300 publieksboerderijen (kinderboerderijen, zorgboerderijen, dierenweides etc.) aangesloten.

Jaarlijks worden de Nederlandse kinderboerderijen bijna 30 miljoen keer bezocht. Om de kinderboerderijen te ondersteunen en professionaliseren is er de vSKBN. Want samen sta je sterker!

Wat doet de vSKBN?

De (aangesloten) kinderboerderijen kunnen bij de vSKBN terecht voor ondersteuning en vragen over de bedrijfsvoering, educatiemogelijkheden, dierenwelzijn, wet- en regelgeving, etc. Eigenlijk alles waarmee een beheerder als manager van een kinderboerderij te maken krijgt. Een goede uitvoering van een kinderboerderij valt en staat bij de competenties van de mensen die het moeten doen. Het verhogen van hun niveau rekent de vSKBN daarom tot haar kerntaken. Ook worden er voorlichtingsbijeenkomsten, workshops en landelijke dagen georganiseerd om de medewerkers en betrokkenen van kinderboerderijen met elkaar in contact brengen en van elkaar te laten leren.

Daarnaast behartigt de vSKBN de belangen van kinderboerderijen bij de overheid en bij (maatschappelijke) organisaties. Via het Vakblad Kinderboerderijen en de website wordt veel kennis aangeboden en doorgegeven. Sinds 2006 beheert de vSKBN het Keurmerk Kinderboerderijen, gericht op kwaliteitsverbetering. Ook geeft de vSKBN het kinderboerderijenpaspoort uit om de kinderboerderijen te ondersteunen.

Geschiedenis

Vereniging Samenwerkende KinderBoerderijen Nederland (vSKBN) is in 2012 ontstaan uit een fusie tussen de SKBN en VMK. In 1988 werd de Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN) opgericht. De Stadswerk Vakgroep Medewerkers Kinderboerderijen (VMK) was actief sinds 2003 en richtte zich met name op de medewerkers van kinderboerderijen. Samen vormen zij nu dé brancheorganisatie voor kinderboerderijen, maar ook van de kinderboerderijen.

Contactgegevens

De Chamotte 28A,
4191 GT Geldermalsen, Nederland

Postbus 77
4190 CB  Geldermalsen

T: 0345 – 473 070

E: secretariaat@skbn.net

W: www.kinderboerderijen.nl 

Routebeschrijving hoofdkantoor vSKBN

Advertentie

adverteren op zoovaria.com
Niet van toepassing.
Zoek via de site naar jouw kinderboerderij en kijk naar eventuele entreeprijzen
Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan een van de parken.

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

Zoovaria events