museum-36654_1280 (320 x 250)Naast de vele parken en tuinen met dieren, zijn er ook veel musea, informatie- en bezoekerscentra in Nederland, die dieren als hoofdthema hebben. Zo kan het gaan over de ontwikkeling van de dieren in Nederland, een bepaald gebied, of zelfs wereldwijd. Van Natuurmuseum tot kleine musea zolang ze maar als hoofdthema dieren hebben.

In deze musea vind je vaak ook opgezette dieren en/of wordt er meer verteld over de dieren die in de omgeving overkomen. Sommige musea liggen aan de rand van natuurparken en kunnen goed gecombineerd worden met een wandeling.

Natuurhistorische musea:
Er zijn musea die zich hebben gespecialiseerd in de natuurlijke historie. Deze natuurhistorische musea hebben collecties dieren, planten, mineralen en fossielen. Behalve deze aan het publiek te tonen proberen ze meestal ook aan de hand van hun collecties voorlichting over de werking van de natuur te geven. Natuurhistorische musea verrichten ook vaak onderzoek, waarover in wetenschappelijke tijdschriften wordt gepubliceerd.

Natuurhistorische musea ontstonden vaak uit privécollecties of naturaliënkabinetten. Ze speelden en spelen een belangrijke rol bij biologisch, paleontologisch en mineralogisch onderzoek en onderwijs. Vanaf de 19e eeuw begonnen onderzoekers de collecties van de musea te gebruiken als studiemateriaal voor gevorderde studenten en als basis voor onderzoek.

(Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Natuurlijke_historie#Natuurhistorische_musea)

Musea met dieren op kaart

Druk op + of – om in en uit te zoomen!
Druk Linksboven op het vierkantje met pijltje voor meer informatie en een lijst met de musea en de linken voor meer informatie!

Advertentie

Advertentie

adverteren op zoovaria.com
Ondanks de grote zorg die wij aan deze site besteden kan t zijn dat wij een museum over het hoofd hebben gezien die wel op de website genoemd had moeten worden. Ken jij zo’n aquarium of exploiteert u er een en wilt u dat deze een plekje krijgt op onze website? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan bekijken of het park toegevoegd kan worden aan deze lijst. Zo bouwen wij samen aan de grootste lijst van Nederland.
Kijk ook eerst eens in de overige categorieën:

Dierentuinen en -parken
Vogelparken
Aquariums
Reptielenparken
Vlindertuinen
Opvangcentra
Kinderboerderijen
Musea, Bezoekers- en informatiecentra
Overige bijzondere dierenuitjes

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de foto’s van uw bezoek aan een museum met dieren!

Wil je je foto’s graag ook delen met anderen? Zet dan ook jouw foto’s in onze speciale Facebookgroep Zoovaria: Passie voor dierentuinen en diergerelateerde dagjes uit, zo kunnen duizenden andere mensen ook van jouw foto’s genieten.
De mooiste foto’s delen we dan natuurlijk dan ook op onze eigen Zoovaria Facebookpagina!

Geen Facebook? Mail je 5 beste foto’s naar info@zoovaria.com en geef duidelijk aan dat we je foto’s mogen delen!

Advertentie

Zoovaria events